12 May 2015

Susah ke mengumpul UV?

Apa itu UV?


Bukan sinaran UV yek! hahaha.UV adalah Unique Visitor,
Blogger semua mesti dah Pro pasal UV ni, korang lagi terror dr aku kan,
aku ni je yang baru nak merangkak, seriously dulu aku tak tau
apa itu UV, tau tu tau lah sbb tengok kat nuffnang,
tapi tak faham apa maksudnya, dan dulu UV aku tinggi sbb
banyak entry tentang gossip, ahhhh gossip saje aku,
berapa banyak aku share " keuntungan " dengan dorg,
ahhh mencik.dan skrg, aku malas, aku ubah 360 blog aku,
aku taknak dah entry Sampah bak kata Ben Ashaari,
kita tak perlukan entry sampah, blogger sebenar,
entry kena ada Info, gittewww~ hahaha.
UV aku now refer to Google Analytic,
boleh install di smart phone, senang nak tengok.

WHAT IS A UNIQUE VISITOR?

A unique visitor is an individual user who has accessed your site. It is determined by the IP address of the computer or device that the user is browsing from, combined with a cookie on the browser they are using. No matter of how many visits a visitor makes, if he is on the same device and same browser, only one unique visitor is counted. For example, if you visit this link once today, you will be counted as a unique visitor. If you come back to this site 20 more times today, you are still counted as one unique visitor. If you visit the site from another computer or device (or another browser) it will count as a new visitor


cerita sedih bermula,
lepas aku tukar domain ke dot com,
aku punya UV mmg jatuh teruk.kaw kaw punya jatuh,
mmg sedih, dah lah SEO tak pandai,
update pulak malas, hmmm mmg sadis lah,
nak dpt 200uv sehari pun payah.
sedih kannnn.






Belajar Tips SEO

lepas aku tukar design blog, tukar template,
belajar dengan mereka yang sudi mengajar tentang SEO,
Alhamdulillah, sikit sikit UV naik,
apa kelebihan UV? bg aku, bila UV naik,
ianya sebuah kepuasan, kepuasan yang sgt best.
dan bila pengiklan tanya, berapa UV sehari,
baru lah tak segan segan nak bgtau.hahahaha.

simple tips yg aku amalkan untuk naikkan UV,
KERAP update blog, biar banyak entry dlm 1 hari,
tapi pastikan entry korang santai, mudah paham,
tak meleret, ada INFO info terselit,
TAPI- aku punya entry bukannya banyak sgt info pun,
dtg mood nak up entry emo, aku up je.
hahaha.yang penting Santai, korg rapat dengan reader korg,
tu je, dan perlu ada personaliti sendiri,
please, jgn jd copycat, be yourself.
andai kata blur ke korg, blur lahhhh.
mcm aku.hahahahaha.


haritu, tak semena-mena adik Nanie omei ni post kat wall kita,
dia kata entry kita mcm story telling session.
hahahaha.alamak! kantoi.

nasib lah nanie suka nak baca, hehehe.
aku mmg buat blog satu tempat meluahkan perasaan,
tempat aku bercerita, kalau lah tak de blog.
mesti sunyi hidup aku.
so, dah jumpa dah Niche blog korang?
try lah, insyaAllah, UV akan naik.

12 comments:

Shark Kay said...

sehari 2k PV...
terbaik lerr..
bikin jeles

Cikk Mimin said...

traffic kak rara memang ohsem, tapi ye laa kak rara. susun atur blog dan penulisan buatkan orang interst membacanya. tak pernah jemu nak baca. tp kak rara meh lee dtg mimin punya blog. hihi.

Amy J said...

wah bagus-bagus, dah makin banyak peningkatan. nice. tahniah kak rara :)

yoorin melacolea said...

congrats rara.. nak rajin2 up entry.. =)

Chekgu Azrine said...

Blm setarap rara..huwaaa..huwaaa..

anajingga said...

tahniah Rara :)

Cikgu Norazimah said...

wah ! tggi uv tu

DRAMATIC UNIQ said...

tepukan gemuruh....!!

*hehehehe.. tahniah.. teruskan ye.. akak terkedek-kedek macam itik mengejar dari belakang.... jauuuuhhhhhh nun di belakang... hahahahaha...*

YieN said...

thanks ra! terjawab sudah persoalanku..
tp ade lagi nak tanya.. SEO tu cemane pulak? yg aku tau keywords utk org search kan? betui ke? kahkah~

eima said...

ajar sikit nk pasal seo tu ... keyword ....

Hafizin Jamil said...

good job. kita ni dah la tak pandai nak main seo. UV pun baru nak kenal2. haha

Nik Ainaa said...

wow. bnyknya uv kak rara :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...