Image and video hosting by TinyPic

30 June 2015

Apa perasaan bila terpaksa buka puasa sewaktu azan Asar

Ni bukan sebab kita nak berbuka, bukan sebab kita suka suka, tapi sebab terpaksa berbuka puasa, TERPAKSA!! aku punya semangat nak solat Asar siang td, tup tup masuk toilet, Allahuakbarrrrr, kenapa lah pasa pukul 6pm, kenapaaaaaaaa. Hahahaha. Bukan aku nak menyangkal kehendak alam, tapi sedikit kecewa je.hahaha. patut lah moody kemahen, rupanya Allah nak bagi cuti. Aku post status kat FB tadi, rupanya ramai mengalami hal seperti aku ni, bukan aku sorg pon, ada yg lagi sadis, kul 7pm baru nak period, hahahaha.nangis laju laju. Tapi apa boleh buat, demi melepas kan geram, g minum soya 3 gelas! Puas hati. Hahahaha.

Bersabar - Kuatkan Iman


Kalau lah nak di ikutkan hati, nak je aku menyerah kalah, nak je aku give up, tapi tak boleh, kaki perlu terus melangkah, perlu terus menghadapi hari hari yang mendatang. Penat, lelah, dan xde kata kata lagi untuk aku gambarkan, sindiran dan kata kata manusia, kdg kdg menghiris hati aku, tp aku perlu teruskan. Oh hormon, dah nak period kot ni, mula lah emo tak tentu hala, haih! Ok ok xnk taip dah, nt lagi merepek repek.bai.

#cabaran20hari Menu Wajib Bulan Puasa

Menu Wajib Bulan Puasa


Bagi aku, tiap kali berbuka puasa, tidak lah ada menu yang wajib ada, sbb perempuan, keinginan kan bertukar setiap 5 minit.hehehe.so xde menu tetap setiap hari, hari hari menu lain lain, TAPI, air yg wajib aku minum, ialah air tebu! Dapat air tebu masa berbuka, sedapnyaaa lahaiii, tapi skrg ni aku x berani minum air tebu sgt, banyak kan kes tebu tak dibasuh, then kena kencing tikus, Ya Allah, takut sgt, so aku nk minum air tebu pun tengok tengok jugak. Takut jugak.

Selain air tebu, aku suka makan karipap, hahaha, buka puasa, minum air, mkn karipap, huh sedapnyaaaa.hehehe. sekarang ni pulak aku duk rumah MIL, so hari hari MIL lah yang masak, aku makan je apa yg MIL aku masak, sbb air tangan mak kan, semua sedap, dia buat nasi goreng bodo pon sedap.hehehe. hidup aku ni mudah, aku makan apa saje, hahaha. ada jugak lah benda yang aku x makan, tapi jarang sgt lah aku memilih makan, kecuali, nasi kena panas. hahaha.


29 June 2015

Princess : ibuu tak nak pakai pampers

Princess makin hari makin hmmmm banyak sgt cakap, kelmarin dia dah start xnk pakai pampers, ok lah, aku cakap tak payah pakai, tapi setiap lima minit aku tanya dia, nak kencing ke.nak kencing ke.penat aku lah.hahahaha.tp elok lah dia kencing dalam toilet.

Harini, balik school, aku mandikan, dia mati mati kata, ibuu tak nak pakai pampers, aku mcm x caye kan dia, tapi dia tetap tak nak pakai pampers, aku pon " ok ok lah, nak kencing ckp ibuu tau! Jgn lupa " " ok ibuu " then tiap 5 minit aku tanya dia, ok lah dia kencing dlm toilet, lepas je solat, dia kata " ibuu nak kencing " tak dan nak bawak g toilet, dah kencinggggg.huaaaaa.nanges!!!

Lepas tu ibuu kata " pakai pamperssss!!! " hahaha.

Bersabar melayan kerenah customers di bulan Puasa nan indah ini

Bulan bulan puasa ni, kalau meniaga, kena lah bersabar banyak banyak,
tak kira lah meniaga apa pon, kdg kdg kita ni ambil untung bukannya banyak pon,
tapi dia punya cabaran tu, Ya Allah, rasa mcm nk hempas semadpon aku tu,
hahahaha. kadang kadang tu kita dh bg description barang jualan tu sehabis baik,
dah bg details, dh bg harga, tapi still nak tanya macam macam,
aku dh naik tak faham dah, susah ke nk scroll,
susah ke nak tengok details pada gambar betul betul,
susah ke? lepas tu, nak pulak gambar real,
mcm mana gambar yg kita pegang, gambar yg ada pada kita,
Ya Allah Ya Tuhan ku, aku ni memohon banyak banyak kesabaran
di bulan Ramadhan ini, mungkin ini dugaan buat aku.
kdg kdg nk tergelak, kdg kdg naik lemah dada aku ni.
hmmmm.

aku kan, kalau jadi pelanggan, aku akan baca details betul betul,
apa yg seller dh bagi, kalau payment, bagi and byr betul betul,
bg details Nama, Alamat, No Fon, bukan susah pun,
melainkan kalau seller tu menipu, lain lah kan! haha.
tapi tu lah.moralnya, mmg bersabar lah banyak banyak,
apa boleh buat, nak cr rezeki kannn.hehehe.

ORLIN - Jus yang membaiki Hormon Dalaman dan Luaran wanita

menganjalkan kulit, otot pinggul dan payudara


Bila dah beranak pinak, dah berumur, masalah wanita yang SATU ialah,
alignment lari, hehehe, betul tak? jangan malu, kita semua mengalaminya,
badan naik mendadak, kulit kusam, kurang bertenaga. bila kita down,
semua benda benda ni memberi effect tak baik pada kehidupan harian kita.
makanya? Apa yang perlu kita lakukan untuk mengembalikan aset aset kita
sama seperti dahulu, yang penting, cara untuk kita bertenaga sepanjang hari.

Puan Arifah, 43, telah mengeluarkan satu Jus iaitu Jus rahsia turun temurun,
Puan Arifah mendapat idea untuk mengeluarkan Jus Orlin kerana beliau merasakan,
mengapa dia tidak mewarisi bakat ibunya dan mengapa dia harus membiarkan
Resipi Rahsia itu lenyap begitu saja.

Maka, terciptalah satu Ramuan Rahsia untuk wanita iaitu Jus Orlin.
puan Arifah sendiri, kalau korang berjumpa dengan dia depan depan,
takkan nampak seperti 43 tahun, serius, mmg berseri seri je puan Arifah ni,
badan pun kecil molek je.

pengasas Alludra
Puan Arifah, pengasas Alludra
Orlin Jus
Orlin Jus
packaging yang tampak mewah

Apa Itu Jus Orlin?


Vibrant & Young
ORLIN BOTANICAL DRINK FOR WOMEN

Orlin Botanical Drink, minuman tenaga yang diformulasikan khas untuk golongan wanita untuk membantu meningkatkan tenaga luaran dan dalaman. Orlin juga membantu menganjalkan kulit, otot pinggul dan payudara serta memperkemaskan sistem dalaman wanita untuk memberi lebih keyakinan.

Kebaikan Jus Orlin


TENAGA DALAMAN
Orlin membantu membina semula tenaga dalaman wanita agar sentiasa segar dan cergas sepanjang hari. Wanita bekerjaya semestinya menginginkan tenaga sepanjang hari di tempat kerja dan selepas pulang ke rumah.

PAYUDARA
Usia bukanlah penghalang untuk kaum wanita kelihatan sentiasa cantik dan berseri. Jus botanikal Orlin membantu MENAIKKAN, MENEGANGKAN dan MENGANJALKAN semula aset terpenting wanita iaitu payudara agar anda sentiasa lebih yakin dengan penampilan diri semasa diluar dan dirumah.

HORMON
Masalah hormon sering menjadi pengganggu kepada emosi luaran dan dalaman wanita. Tekanan luaran dan dalaman juga memberi kesan terhadap ketidakstabilan hormon. Jus ORLIN terbukti membantu menstabilkan semula masalah ini untuk kehidupan yang lebih segar dan aman sepanjang masa.

KULIT
Minuman kesihatan Orlin membantu memberi kesegaran kepada kulit. Produk ini juga membantu mempercepatkan proses pemutihan kulit agar lebih bersinar dan berseri sepanjang hari.Kulit anda pasti kelihatan lebih anjal

cara meningkatkan keinginan seksual

jika ada Wanita yang mengalami masalah kekurangan keinginan seksual,
Jus Orlin juga boleh membantu meningkatkan keinginan seksual,
selain itu boleh meremajakan kulit, dan juga menghasilkan bentuk badan
yang ideal. kiranya, jika kita mengambil Jus Orlin ni,
semua khasiat ada di dalam satu botol ini. tak perlu ambil bermacam
macam suppliment.


Cara Mengambil Jus Orlin


Cara mengambil Jus Orlin mudah saja, hanya 2 sudu besar di waktu pagi,
semasa perut kosong, atau sebelum breakfast, ianya akan memberi tenaga
kepada anda sepanjang hari, InsyaAllah.

Rasa Jus Orlin ni, manis manis pahit sedikit,
kerana kandungan dia terdiri daripada Kurma, Madu, Serapat, Kolagen,
Sirih, Habbatussaudha, Mirifica, ada ada beberapa bahan lain,
bahan bahan nya sangat tradisional dan bagus untuk luaran dan dalaman wanita.

No wonder lah Puan Arifah cantik dan berseri seri selalu.
so, siapa yang ada masalah masalah beritu, boleh lah mencuba Jus Orlin ni,
pasti akan menrasakan kelainannya, jom kita tgk testimoni.

Jus Orlin


Testimoni Jus Orlin


Walaupun Jus Orlin ni masih baru di pasaran Malaysia, tapi dia sudah berjaya
di restock berkali kali dan permintaanya sangat mengalakkan,
Tahniah buat Alludra International.

untuk yang ingin mendapat maklumat lanjut,
ada yang ingin mendapatkan sebotol Jus orlin,
boleh layari Website atau FB Alludra International.



Alludra HQ : 017-6767966

Harga 1 botol Orlin ini adalah RM 99.90 ( WM) / RM104.90(EM)

1 botol mengandungi 250ml 


#cabaran20hari Resipi Hidangan Sahur Paling Ringkas

Menu Sahur Ringkas


eh eh, cerita pasal menu sahur paling ringkas ni, aku dah buat entry dulu,
korang leh terjah entry aku yg ni Menu Sahur Ringkas tapi menyelerakan
ada 4 menu sahur ringkas, hehehe. tapi selera kita lain lain kan, aku xtau lah
korang suka ke tak dengan menu tu, ada yang tak makan nasi masa sahur,
ada yang suka makan roti je, ada yang makan biskut je,
ada jugak yg suka menghidangkan menu yang penuh satu meja
masa sahur.hehe. tapi bagi aku, Nasi + Nugget paling the best! hehehe.


oppsss! larikkkkkk! hehehe

28 June 2015

#cabaran20hari Pengalaman Sahur

Keberkatan bersahur


Masuk task kedua untuk #cabaran20hari puasa dan raya, harini nak cerita tentang pengalaman bersahur, cerita pasal sahur, aku dulu masa anak dara, pemalas bangun sahur tau, hahahaha, gerak lah 40kali pon, malas nak bangun, masa anak dara, perut tahan lagi, x puasa pun relax je. Tapi sekarang, tak sahur kalu, hahaha menggigil 1 badan, mcm nk pengsan tunggu berbuka.

Menu Sahur Kegemaran


Menu sahur yang paling paling aku suka nak tau tak apa? Nasi putih + nugget + sos! Hahahaha.benda tu yg paling aku suka.ntah lah, mkn nugget tu nikmat bagi aku, nasi setengah senduk, x lalu sgt nk mkn byk byk pon.

Pengalaman Sahur


Sepanjang life aku, aku xde lah pengalaman sahur yg pelik pelik, semua biasa biasa je, sahur dan tidur balik mcm biasa, tapi 1 je aku rasa x suka, bila tidur lepas sahur, kalau nak bangun untuk solat Subuh tu, Ya Allah!!! Siksanyaaaaa kan! Mata mcm di gam gam, xboleh bukak.mengantuk sgt, sedap sgt tidur, tu sbb aku suka tunggu sampai subuh, pas tu baru lah nk baring ke hape, kalau tak, hmmmmmm.

Ustaz kata, sahur seboleh bolehnya kita bangun, event minum air masak seteguk pon, kita dpt keberkatan puasa tu, insyaAllah.tu skrg aku mmg akan bangun, walaupun minum je, bangun jugak.tp dah jadi isteri ni, mesti lah bangun kan, event xnk makan pun, kena tunggu suami makan, hehehe.takkan nk bg dia makan sorg sorg kan.so, esok sahur makan apa? Hehehe.


Awas : Jangan beli BUTTERCUP di Kedai Bakery

Magerin BUTTERCUP murah


Musim musim perayaan ni, ramai yang mencari magerin buttercup kan, ada juga yg suka Planta, atau magerin magerin lain, tapi aku adalah pengguna tegar buttercup, hehehe, ntah kenapa, kalau dari dulu, mmg aku pakai buttercup, kalau magerin lain, rasa mcm tak kena. Tahun ni, aku nak jugak buat kuih raya, tapi masih belum fikir, nak buat kuih apa yek, mil aku ajak buat tart nenas, hehehe, tapi xtau lah jd ke tak, susah tak nak buat tart?

Sepanjang bulan Ramadhan ni, tempahan Pavlova masih lagi berjalan seperti biasa, ramai jugak yg berminat nak mkn pavlova sewaktu bulan bulan puasa ni, tp ada jugak yg aku tak sempat nak tunaikan, sbb tak sempat. Kalau yg order last minute tu, mmg nasib nasib lah kalau dapat, pavlova ni cara buat renyah sikit, dan memakan masa yg lama.

Tadi masa aku ke kedai bakery untuk cari kotak Pavlova, aku tengok tengok lah magerin buttercup, aku ingatkan murah, sbb kalau murah, nak lah beli utk buat kuih raya, tapi sangkaan meleset, harga buttercup kt kedai bakery mahal, harga Rm5.20, itu pun dah less dia kata, kalau less takkan masih rm5.20.hurmmm. so dalam hati aku kata, takpelah, tak payah beli sini, nak tengok kat TESCO nanti, so masa jalan jalan dalam tesco, aku nampak, BUTTER CUP Rm2.99!!! Hah gila lahhhh!!! Murah gila! Nasib x beli kt kedai bakery td, kalau tak, nangis x berlagu.

Memang aku selalu perasan, kedai bakery, selalunya kalau butter ke, mmg mahal, ada lah benda benda lain yg murah, tapi kalau butter, nk dibandingkan dgn pasaraya, mmg xleh lawan lah, bayangkan rm2.99 je.hmm banyak beza tu.so aku pun belilah kt Tesco, lepas ni kita kena beringat jugak, kalau musim musim raya ni, beli je butter kat pasaraya pasaraya, sbb dorg jual mmg murah dari kedai bakery. Hehehe.jgn marah ye kedai bakery.hehehe.

Sekian melaporkan.bai!


27 June 2015

#cabaran20hari Apa Erti Puasa Pada Anda

Erti Puasa


Kalau dulu masa sekolah sekolah, bila cikgu tanya, apa erti puasa? Jawap kami, menahan lapar dan dahaga. Itu jelah jawapan tiap tiap tahun, tapi bila dah semakin besar, semakin mengenal hal dunia, erti puasa bukan saja menahan lapar dan dahaga, tapi banyak lagi pengertian lain, banyak lagi perkara dan amalan yang baik baik yang perlu kita rebutkan sewaktu di Bulan Ramadhan ini.

Bila menyebut sahaja Puasa, Raya pasti dalam ingatan, buat kita yg diberi peluang untuk meraikan bulan puasa ni, marilah kita rebut kelebihan ini, tidak susah sebenarnya, cuma nak mula tu yang payah, betul tak? Pada bulan puasa ni lah kita nak lebih lebihkan sikit amalan, lebihkan solat sunat, lebihkan doa, lebihkan zikir, lebihkan bersedekah, aku masih melatih diri aku melakukan benda benda ni, selalu cuba memberikan yg terbaik, mencari bekalan di Sana nanti.


Menahan Lapar dan Dahaga


Perkara yang paling aku sedih bila berpuasa adalah apabila perut aku lapar dan berkeroncong, aku jadi sedih bila memikirkan mereka yg tidak makan dan minum selama berhari hari, tp masih boleh survive, aku ni, yg baru tak makan separuh hari, dah craving mcm mcm, kalau pergi bazar tu, semua benda aku nak, bila aku fikir ttg mereka, terus hilang lapar aku, dan skrg ni aku rasa, aku dah boleh control nafsu mata aku, kalau pergi bazar, beli seketul 2 je kuih, kalau craving sgt baru beli, jimat sikit, membazir kan amalan syaitonnnn! Hehehe.

Puasa untuk Kurus?


Aku pernah nampak 1 picture dorg share di FB, katanya, niat kita jika berpuasa untuk KURUS, hukumnya berdosa, hmm pada aku, kita berpuasa tidak lah berniat untuk kurus, jika kurus, ia adalah bonus buat kita, Alhamdulillah, kesahihannya pun aku x pasti lah, kena tanya ustaz lah mcm ni. tp aku rasa, susah nak kurus, sbb bila bukak puasa je, bedal segala benda manis, mcm mana nk kurusss.hehehe

Amalan yang perlu diamalkan semasa Bulan Ramadhan


Bukan saja mental je kena kuat sewaktu bulan puasa ni, fizikal pun kena kuat, benda yang aku paling mahu berubah tahun ni ialah, melatih fizikal aku, melatih utk buat amalan amalan yg baik baik, #akubukanustajah tp aku ingin memperbaiki diri aku. Takut, takut bila memikirkan, bila bila masa je kita boleh pergi. Sobs.

Cakap yang baik baik, pakai pakaian yg baik baik, menutup aurat, berbuat baik pada orang lain, perbanyakkan solat dan menderma, insyaAllah, ada ganjaran buat kita. Percayalah.


Kejayaan selepas Puasa


Erti berpuasa bg aku lagi ialah RAYA! HEHEHE. Kejayaan berpuasa sepanjang bulan ramadhan adalah Raya, arwah opah aku dulu, hari terakhir Ramadhan, dia mesti sedih, dia kata, berjaya jugak kita habiskan ramadhan yooo, berjayo dah kito.hehe. ( opah aku org rawa ) tu lah perkara paling nikmat, bila dengar takbir tu, Allahuakbar, sedih sangat. Tapi syukurrr. 


Sekian sedikit sebanyak erti puasa buat aku, banyakkan sabar, teguhkan Iman, bukan Imann Sophea ye, hehehe. Tp Iman di dada, improve diri dari hari ke hari, bukan untuk menunjuk kepada manusia, tapi untuk ditunjukkan kepada Allah swt. Semoga urusan kita dipermudahkan ye, amin.

Eh sape nak join #cabaran20hari ni, jom lah! Buat 1 entry, mesti best! Boleh baca entry korang pulak.hehehe. esok! Next cabaran pulak, tungguuuuuuu.


26 June 2015

Misi menghabis kan voucer Aeon!

Aeon Gift Voucer


Ingat tak haritu aku ada up 1 entry pasal dugro aku ingat entry tu saje nak promosi susu Dugro terbaru Dugro Nutri-5 tu, rupanya ada contest, aku menang contest tu, dan dapat gift voucer dari aeon bernilai rm250.hehehehe. Memula masa dorg msg, terkejut jugak aku, tp Alhamdulillah, rezeki 2 Ramadhan. So kami laki bini decide, nak habiskan voucer tu untuk princess je, cari baju jalan dia untuk Raya.

Baju Jalan - Raya


Mcm biasa setiap tahun, baju Princess mst ada baju pagi raya, baju 2 raya, baju Jalan, baju tido raya, tuala raya, seluar raya, semua lah Raya! Hahaha, bila nama je Raya, semua kena baru, hmmm anak sorang lagi, insyaAllah semua boleh baru, anak 2 3 nanti pun, insyaAllah akan buat mcm ni juga, sbb aku dh biasa dr kecik, ada 5 beradik, 5 5 kami tiap tiap tahun, bila raya, semua mesti baru, hehehe.baru lah semangat nak puasa, nak Rayaaaaa.hehe.

Kebetulan, harini Aeon ada sale member card, less till 70% whoaaaa apa lagi.menggila lah semua. Haritu aku pergi Aeon Maluri, tp x de apa, xde poney, takde seed, xde yg best best, so aku cakap kat suami, nanti pergi yg midvalley punya aeon lah, best sket, so tadi kebetulan delivery Pavlova pada Ayu kt midvalley, so terusss jelah membeli belah.

Tapi aku frust sikit lah, baju kat Poney x berapa nak lawa, ada yg lawa pun sampai rm119, rm149, gila ke hape! Hish mcm x berbaloi baju dgn harga, kalau cantik kemahen aku beli, tp ni ntah hape hape, so xyah lah.aku beli selai je Poney, lain lain beli Seed, Soda and Polo je, tu je pekenan, lain lain x pekenan lah, ntah kenapa, lagi 1 aku dilema sket, Princess ni nama je 2 tahun 7bulan, tp kena pakai baju 3tahun, sbb kalau beli 2 tahun, kejap je boleh pakai, pas tu singkat. So beli size 3/4, tapi labuh sket, tp xpelah, boleh pakai setahun, tahun depan baru beli baju baru lagi, hahahaha JIMAT!

So tadi dapat lah 1 kemeja, 1 blouse, 2 baju kengan panjang, 1 skirt, jadiklah, nanti kita cr lagi baju kt H&M, ibuu x pekenan baju kat Aeon baju baju ni pon, dah 2 jam pusing situ je, ni je yg pekenan, hehehe. Total lost Rm220, tp claim balik gift voucer, so dpt balik rm20, baki voucer ada lg rm50.kihkih. best betul lah! Lg 50, tengok lah nak beli apa nanti. Aeon x byk sgt pilihan.beli pampers pon bagus gak ni, mamypoko ada offer.hehe.

Sekian cerita baju anak, korg cm ne? Dah beli ke?
Kemeja paling ibuu suka.hehehe
Nanti cari lagi.

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

Sesungguhnya cabaran dan dugaan itu hadir untuk menguji kekuatan kita. Kali ini, #Cabaran20Hari untuk menguji adakah anda blogger TEGAR?

#Cabaran20Hari adalah cabaran selama 20 hari di mana setiap hari anda perlu membuat entri menggunakan tajuk yang di beri beserta kata kunci atau keyword   #Cabaran20Hari di dalam setiap entri.

Cabaran akan bermula pada esok, 27 Jun 2015 sehingga 16 Julai 2015. 

Wahh!! Dah mula? 

Ya! 

Jom sahut cabaran ini!

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015
#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015  Hari 1 - 6
#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015
#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 Hari 7 - 13
#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015
#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 Hari 14 - 20 
Saguhati akan diberi kepada 10 penyertaan awal yang berjaya menghabiskan ke semua cabaran mengikut tajuk dan tarikh yang diberi. Penyertaan terbuka kepada semua Blogger.

Saguhati akan diberitahu kemudian. Apa tunggu lagi??

Jom mula sekarang!

Happy blogging!

Baju Raya Serendah RM99 dari ZALORA

Zalora Raya 2015 Collection


kami mmg peminat Zalora, 1 benda yang best bila beli dgn Zalora ni,
brg sampai cepat, harini order, Esok dah sampai, sangat sesuai dgn mereka
yang mmg jenis tak menyabar, kihkih, ( mcm aku lettew )
tahun ni, baju raya 2015 Zalora, mmg cantik cantik,
dan kalau korang tak percaya, boleh tengok di http://www.zalora.com.my/
dan harga pula serendah RM99 sahaja! tak percaya kan!
TAPI, percayalah!

Baju Raya Berkualiti dari Zalora


adik ipar aku dah 2 3 helai beli baju raya kat Zalora,
aku pegang dan tengok material dan juga jahitannya,
mmg cantik, dan kemas, aku suka gila!
kain dia, bukan kain cikai dan murah tau, kain jenis tebal,
selesa untuk di pakai di pagi Raya nanti.

kalau rajin, korang boleh tambah beading mcm adik ipar aku buat,
mmg cantik sangat lah! suka gila aku!
aku dulu nak beli, bila tangguh tangguh, so terus takde size,
sedih tauuuu! korang mana yg badan kecik kecik,
boleh lah try usha usha, mana tau nak tambah koleksi pagi Raya ke.
jom tengok baju baju yg berharga RM99 dari Zalora.

cantikkan! so terjah : 

http://www.zalora.com.my/

25 June 2015

Hati tak senang

Aku ada satu masalah yg kronik, aku suka memikir satu masalah tu dengan serius, contohnya : tadi aku beli baju, baju tu aku nak padankan dengan songket yg aku beli, tp tuptup x padan, dan lg 1 hal, baju tu sedang molek kat badan, tp sampai tang perut, dia ketat! Huh! Stress aku! Perut moncit mcm mengandung 2 bulan! Haihhhhh stress stress!!! Baju tu dah lawa dahhh.geram lahhhh.nak tukar pon xleh.sbb baju tu mmg free sizeeee.tp jenih free size cutting kecik, aku ni suka perasan kurussss.hahaha.so skrg mcm mana ni! Huaaaaa.sedih lahhhh!!! Dr tadi aku fikirrr je, mcm mana aku nak pakai baju tu, dan aku fikir mcm ni, nak tak nak, aku kena kurusss!! Sebelum raya, kena kurus sikit lagi.hahaha. chaiyok safura!

Tips Diet semasa Sahur

Menurunkan Berat Badan di Bulan Ramadhan


Suami aku merungut, kenapa bila time bulan puasa ni, dia tak mkn nasi
time berbuka, tapi badan dia naik, tak turun pun. hmmm, aku ckp kat dia,
cara dia makan sahur dan berbuka tu salah, tu sbb badan naik,
masa Sahur. ambil karbo sikit, kena balance, dan bukak puasa,
makan juga nasi, tapi kuantiti sikit, dan minum air putih banyak.
tak percaya, meh tengok apa yg Kevin ajar.hehehe.
hope suami aku sempat lagi lost weight.
sbb duk KL ni, dia terlebih bahagia, badan naik mendadak.hehehe.


Koleksi Baju Raya 2015 dari MinimaLace

Minimalist Muslimah Fashion Wear


Macam tak percaya, Fatin kawan sekolah aku masa form 1 dulu,
kini dah ada sebuah butik, butik baju yang meletops! sangat cantik sangat menarik
dengan koleksi koleksi baju yang sangat fashionista, sape kata kita sebagai
muslimah tak boleh berfesyen? sapa kata?

Sekarang ni, nk berfesyen sambil ingin menutup aurat adalah sangat mudah,
contoh mcm butik MinimaLace, mmg mementingkan fashion yang
menutup aurat. so kita tak perlu risau. korang pasti akan rambang mata.

owner minimaLace

MinimaLace


Shah Alam based muslimah fashion brand Minimalace was founded in 2013 by Fatin Liyana and Co. We here at Minimalace are inspired by the youth culture, the simple minimalist concept and the elegance of lace. We only use high quality materials and the attention to detail to match it. 

We intended to create a fashion line that are modern, chic, glamorous but yet affordable for everyone to own it. We are working 24/7 to provide you with the newest design, the most comfortable of materials and the best service we can possibly gives you. Thank you for your endless support.

Koleksi Baju Raya 2015


MinimaLace kini mengeluarkan Koleksi Baju Raya terbaru tau,
so sesiapa yang belum ada baju raya tu, boleh lah terjah ke Butik MinimaLace
dan borong baju raya korang! Koleksi baju, of course lah lawa lawa,
kalau tak lawa, jangan panggil lah MinimaLace, ecewahhhh~
meh nak belanja sikit gambar Koleksi Baju Raya 2015 dr MinimaLace

Baju Raya 2015
Baju Raya 2015
Baju Raya 2015

amacam? mengancam tak?! gila lawa kan! kalau korang nak tau lain lain
design, boleh usha kat FB MinimaLace! mcm mcm lagi ada kat sana!
oh lupa nak bagi tau, Sabtu dan Ahad ni, 27 dan 28 Jun 2015,
Butik MinimaLace akan mengadakan SALE tau!
so kalau korang pergi sana, sebut nama Safurara,
mesti akan dapat diskaun, so try lah! hehehe.
sebut nama aku 3 kali, hahaha. eh ni seyes ni,
disebabkan tokei kawan aku, so ada keistimewaan kat situ.
hehehe. korang yang belum ada baju raya tu, cepat lah pergi.


kalau korang berminat dengan baju kurung Myraa yang meletop letop
pada raya 2014 tahun lepas, dorg pihak MinimaLace dah restock kurung Myraa ni,
aku dah tengok sendiri Baju Kurung Myraa ni, mmg cantik wehhhh!
aku tempah saje baju ni RM370, tapi dengan MinimaLace,
hanya 200++ je! mmg murah, dah lah kain berkualiti.
Kurung Myraa ni sangat sesuai untuk yg nk menikah or nak jadi bridesmaid,
mmg sangat sesuai, dengan kain yg selesa dan design yang,
hurmmm, xtau mcm mana nk describe, cantik sangat!
hot Selling tau Kurung Myraa ni.

Butik Minimalace Shah Alam


Butik MinimaLace ni berdepan dengan Fiska Shah Alam,
dan sederet dengan speedmart, korang mesti senang nak cari,
tak susah punya lah! kompom! nanti aku sertakan alamat skali ye.
aku dah pilih dah baju raya aku, nak tengok tak?



Baju Raya 2015

di bawah ni, baju yang telah aku test untuk baju raya tahun ni,
cuba teka, aku pilih yang mana? hehehehe.mmg rambang mata,
tak tau nk pilih yg mana, mcm nk pengsan rasa!
sape teka betul! dapat hadiah,hehehe




Koleksi Baju Raya Sedondon Mak dan Anak


MinimaLace juga mengeluarkan baju sedondon mak dan anak tau!
so tak yah pening pening jugak nak cari tailor, hehe.meh tengok koleksi 
terbaru ni, baju ni available kat butik pada 27 dan 28 Jun ni tau! so save the date!

classic kurung - RM179
baju anak RM99 (2/3 tahun, 4/5 tahun, 6/7 tahun)

Tepuk dada, tanya poket! hehehe.harga berpatutan!


so, kalau nak rambang mata bersama sama dengan aku,
sila terjah butik MinimaLace di shah alam,
butik fasion muslimah.

B-9-1 Jalan Serai Wangi G 16/G Alam Avenue Section 16, 
40200 Shah Alam, Malaysia

03-5523 4408

untuk order atau fasion terbaru :




Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com