29 June 2015

Bersabar melayan kerenah customers di bulan Puasa nan indah ini

Bulan bulan puasa ni, kalau meniaga, kena lah bersabar banyak banyak,
tak kira lah meniaga apa pon, kdg kdg kita ni ambil untung bukannya banyak pon,
tapi dia punya cabaran tu, Ya Allah, rasa mcm nk hempas semadpon aku tu,
hahahaha. kadang kadang tu kita dh bg description barang jualan tu sehabis baik,
dah bg details, dh bg harga, tapi still nak tanya macam macam,
aku dh naik tak faham dah, susah ke nk scroll,
susah ke nak tengok details pada gambar betul betul,
susah ke? lepas tu, nak pulak gambar real,
mcm mana gambar yg kita pegang, gambar yg ada pada kita,
Ya Allah Ya Tuhan ku, aku ni memohon banyak banyak kesabaran
di bulan Ramadhan ini, mungkin ini dugaan buat aku.
kdg kdg nk tergelak, kdg kdg naik lemah dada aku ni.
hmmmm.

aku kan, kalau jadi pelanggan, aku akan baca details betul betul,
apa yg seller dh bagi, kalau payment, bagi and byr betul betul,
bg details Nama, Alamat, No Fon, bukan susah pun,
melainkan kalau seller tu menipu, lain lah kan! haha.
tapi tu lah.moralnya, mmg bersabar lah banyak banyak,
apa boleh buat, nak cr rezeki kannn.hehehe.

7 comments:

idzwa kamaruddin said...

sabar dik..ehehee..

Diana Rashid said...

selalunya yang malas nak baca tu yang senang kena tipu tu... hahah...kalau akak pun memang baca khatam habis2 sebab benda melibatkan duit ni memang kena hati2 la..kalau kita baca lain dia whatsapp lain cemana..kan melayang duit..lepas tu kalau barang tu pre order last2 kita dok ingat ready stok memang berjanggut la nunggu..lepas tu nak marah2..ish..sabar je la..

SweetLikeWhat said...

betul ra..aku pun..sabo jelahh

dalila said...

sabar rara..
tu la..mmg susah nk layan karenah customer ni..yg ok tu, ok la..yang byk songeh tu 1 hal..yg bnyk tny, pdhal dh bg detail pun 2 hal..hihi..moga rara trs sabar layan customer..

aizamia3 said...

Memang akan ada customer macam ni.. moga bertabahlah ye.. dan moga sentiasa dimurahkan lagi rezeki.. ;)

Nadia Johari said...

betul tu..memang kene bersabar sangat-sangat..

DRAMATIC UNIQ said...

cobaaaaaan..
cobaaaaaan...
cobaaaaaan....

masuk kali ke-empat hentak kepala kat stereng MyVi....!!

:p

*memang ada customer gitu Rara.. nak kata tak tahu membaca, muka macam budak bijak-bijak.. tapi tu lah kan.. MALAS apa ke jenis entah.. baca description pun tak nak, camne dik nonn... haiiihhh...*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...