Image and video hosting by TinyPic

28 June 2015

#cabaran20hari Pengalaman Sahur

Keberkatan bersahur


Masuk task kedua untuk #cabaran20hari puasa dan raya, harini nak cerita tentang pengalaman bersahur, cerita pasal sahur, aku dulu masa anak dara, pemalas bangun sahur tau, hahahaha, gerak lah 40kali pon, malas nak bangun, masa anak dara, perut tahan lagi, x puasa pun relax je. Tapi sekarang, tak sahur kalu, hahaha menggigil 1 badan, mcm nk pengsan tunggu berbuka.

Menu Sahur Kegemaran


Menu sahur yang paling paling aku suka nak tau tak apa? Nasi putih + nugget + sos! Hahahaha.benda tu yg paling aku suka.ntah lah, mkn nugget tu nikmat bagi aku, nasi setengah senduk, x lalu sgt nk mkn byk byk pon.

Pengalaman Sahur


Sepanjang life aku, aku xde lah pengalaman sahur yg pelik pelik, semua biasa biasa je, sahur dan tidur balik mcm biasa, tapi 1 je aku rasa x suka, bila tidur lepas sahur, kalau nak bangun untuk solat Subuh tu, Ya Allah!!! Siksanyaaaaa kan! Mata mcm di gam gam, xboleh bukak.mengantuk sgt, sedap sgt tidur, tu sbb aku suka tunggu sampai subuh, pas tu baru lah nk baring ke hape, kalau tak, hmmmmmm.

Ustaz kata, sahur seboleh bolehnya kita bangun, event minum air masak seteguk pon, kita dpt keberkatan puasa tu, insyaAllah.tu skrg aku mmg akan bangun, walaupun minum je, bangun jugak.tp dah jadi isteri ni, mesti lah bangun kan, event xnk makan pun, kena tunggu suami makan, hehehe.takkan nk bg dia makan sorg sorg kan.so, esok sahur makan apa? Hehehe.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment:

  1. Hidup ibarat roda..
    Dulu org kejut kita.. skrg kita kejut org..
    Sekarang kenalah bangun demi family kecik ni.. ;)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com