26 June 2015

Misi menghabis kan voucer Aeon!

Aeon Gift Voucer


Ingat tak haritu aku ada up 1 entry pasal dugro aku ingat entry tu saje nak promosi susu Dugro terbaru Dugro Nutri-5 tu, rupanya ada contest, aku menang contest tu, dan dapat gift voucer dari aeon bernilai rm250.hehehehe. Memula masa dorg msg, terkejut jugak aku, tp Alhamdulillah, rezeki 2 Ramadhan. So kami laki bini decide, nak habiskan voucer tu untuk princess je, cari baju jalan dia untuk Raya.

Baju Jalan - Raya


Mcm biasa setiap tahun, baju Princess mst ada baju pagi raya, baju 2 raya, baju Jalan, baju tido raya, tuala raya, seluar raya, semua lah Raya! Hahaha, bila nama je Raya, semua kena baru, hmmm anak sorang lagi, insyaAllah semua boleh baru, anak 2 3 nanti pun, insyaAllah akan buat mcm ni juga, sbb aku dh biasa dr kecik, ada 5 beradik, 5 5 kami tiap tiap tahun, bila raya, semua mesti baru, hehehe.baru lah semangat nak puasa, nak Rayaaaaa.hehe.

Kebetulan, harini Aeon ada sale member card, less till 70% whoaaaa apa lagi.menggila lah semua. Haritu aku pergi Aeon Maluri, tp x de apa, xde poney, takde seed, xde yg best best, so aku cakap kat suami, nanti pergi yg midvalley punya aeon lah, best sket, so tadi kebetulan delivery Pavlova pada Ayu kt midvalley, so terusss jelah membeli belah.

Tapi aku frust sikit lah, baju kat Poney x berapa nak lawa, ada yg lawa pun sampai rm119, rm149, gila ke hape! Hish mcm x berbaloi baju dgn harga, kalau cantik kemahen aku beli, tp ni ntah hape hape, so xyah lah.aku beli selai je Poney, lain lain beli Seed, Soda and Polo je, tu je pekenan, lain lain x pekenan lah, ntah kenapa, lagi 1 aku dilema sket, Princess ni nama je 2 tahun 7bulan, tp kena pakai baju 3tahun, sbb kalau beli 2 tahun, kejap je boleh pakai, pas tu singkat. So beli size 3/4, tapi labuh sket, tp xpelah, boleh pakai setahun, tahun depan baru beli baju baru lagi, hahahaha JIMAT!

So tadi dapat lah 1 kemeja, 1 blouse, 2 baju kengan panjang, 1 skirt, jadiklah, nanti kita cr lagi baju kt H&M, ibuu x pekenan baju kat Aeon baju baju ni pon, dah 2 jam pusing situ je, ni je yg pekenan, hehehe. Total lost Rm220, tp claim balik gift voucer, so dpt balik rm20, baki voucer ada lg rm50.kihkih. best betul lah! Lg 50, tengok lah nak beli apa nanti. Aeon x byk sgt pilihan.beli pampers pon bagus gak ni, mamypoko ada offer.hehe.

Sekian cerita baju anak, korg cm ne? Dah beli ke?
Kemeja paling ibuu suka.hehehe
Nanti cari lagi.

4 comments:

Eka Tikah said...

kite kak masa kecik semua nak baru. tapi bila dah besar ni, malas pulak. hehe. :P

baby comel said...

Seronoknya kan shopping utk anak. Baju budak dah mcm harga baju org dewasa dah kan.. hehe.
Kita belum ada masa nk g beli baju anak. Susah sikit nk cari baju utk Baby Sarah sbb size kecik. baju newborn dia pun still pakai lg smpai skg.

missayu said...

ayu nasib tak memborong sebab hari sabtu bapak diorang bawak g beli baju raya bebudak..selamat my money..tggl nk cari baju melayu n kurung jer

DYatie ABakar said...

Masa anak pakai size baby, aku sllu rasa nak arissa cpt² besar leh pakai baju kids punya. Tp skrg dia dh ptt cari yg 4 tahun punya aku rs nk marah designer sbb time ni la baju kids tak lawa tah ape². Hahaha. Lg lawa baju yg baby pulok. Geram aku nyopping.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...