24 June 2015

Oat mengenyangkan perut sepanjang hari

Makanan yang mengenyangkan sepanjang berpuasa


Kecoh bila ada satu gambar yang mengatakan bahawa memakan OAT akan lebih mengekalkan rasa kenyang untuk kita yang berpuasa satu hari berbanding memakan nasi, sooo sape yang ada entry Overnight rolled oat tu mmg mencanak lah uv naik, hehehe.actually overnight oat ni aku dah pernah buat lama dulu.mmg best, sedap bila makan sejuk sejuk, tapiiii, aku mcm tak lalu lak pagi pagi nak makan sejuk sejuk, aku suka makan benda yg panas panas, like NASI, HAHAHAHA.mmg dasar tekak melayu kan!!! Haha.tapi mmg dh ada testimoni yang kata, makan oat mmg akan kekal kenyang sampai petang.perut x berkeroncong pon, tapi kalau lah kita nak kekal kenyang sepanjang puasa, mcm mana pulak gayanya, kalau nk kekal kenyang, tak payah puasa lah, #ehh hehe. No lah, gurau gurau je, jangan marah ye, so pada sape yg nak try mkn oat sahur nanti, boleh lah try. Tak semestinya makan Overnight rolled oat, leh je gantikan nasi tu dengan oat, then makan dengan lauk biasa, dulu masa aku diet, makan oat dengan lauk je, mmg lost weight lah masa tu, tp x tahan lama, x lalu sangat wehhhh!! Hehe, dah lama lama, muak lak rasa. Tp korang kalau nak cuba, boleh lah, aku dulu sekali je buat overnight oat tu, lepas tu nan hado.hehe.nanti lah nak buat balik, try lah mkn sahur, ok ke tidokk. Target Raya nanti berat 58kg.muahahaha. verangannnn lahh kannn!!! 


6 comments:

InaYusoff said...

betull

sebab daku pon sekarang memang makan oat je sahur..takdo nasi..kenyang sampai ke minit terakhir puase..kihkih..

Puteri Beribiru said...

memang nak makan oat masa sahur..tapi kan kak, rasa macam cepat dahaga je..
iolls ni bangsa kalau makan oat perlu air banyak or else kering tekak..
aishhhhhh~

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya oat.. my fav

eima said...

tagline tu kena ubah kekal bertenaga sepanjang hari ok la .. kenyang tu mmeg ngarut la .. hahahha

oat ...hmmm ai tekak org melayu ..hehehe

Liyana said...

iols amik esp je time sahur.. mmg x rasa sgt perut keroncong2 hehe

DRAMATIC UNIQ said...

tepek la resepi overnight oat tu kat sini..
nanti nak try buat..

*pejam mata je la nanti makan oat..!! nak kurus punya pasal..hehehehee.. sedih plak rasa...*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...