Image and video hosting by TinyPic

19 June 2015

Soal Jawap Agama

Adab ke Kubur


soalan : Adakah ahli kubur itu tahu yang kita melawat dia?
Jawapan : Ya! dia tahu, so sebab tu sape yg datang, PERLU membeli SALAM
terlebih dahulu, kemudian sedekahlah Al-Fatihah.

Hukum Memakai Ear Fon ketika berpuasa


soalan : adakah batal puasa saya jika sy memakai ear fon ketika puasa?
Jawapan : BATAL, kita ear fon termasuk ke dalam perut, hahaha.
( tak batal ) ok je!

Menghidu Asap rokok ketika berpuasa


Soalan : Jika sy berpuasa, tapi saya just bakar je rokok, then hidu.
Jawapan : BOLEH, jika hidu ikut ketiak, hahahaha. teruk sangat dah gian ni,
bawak lah bersabar sikit ye.jgn melampau sgt perangai tu!
mmg Haram.

Hukum Menghisap Vapor ketika berpuasa


Soalan : Saya  tidak hisap rokok, tp sy hisap Vapor
Jawapan : Tetap batal puasa, ( haih ni pon xleh beza ) takleh sabar ke?

Hukum Menggosok gigi menggunakan ubat gigi berperisa


Soalan : apa hukum jika saya menggosok gigi menggunakan ubat gigi perisa mango.
Jawapan : makruh! kerana nanti kita akan rasa sedap lak mango tu kan, asek nk gosok je.

Antara Sedekah dan Hutang, mana yang perlu dibuat dulu


Soalan : Saya ada hutang, tapi sy nk bersedekah, mana yg perlu didahulukan.
Jawapan : Hutang.


Sumber - HotFM pagi tadi.jika saya salah dengan, betulkan ye.
semoga puasa kita harini ini di permudahkan. Amin.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com