25 June 2015

Tips Diet semasa Sahur

Menurunkan Berat Badan di Bulan Ramadhan


Suami aku merungut, kenapa bila time bulan puasa ni, dia tak mkn nasi
time berbuka, tapi badan dia naik, tak turun pun. hmmm, aku ckp kat dia,
cara dia makan sahur dan berbuka tu salah, tu sbb badan naik,
masa Sahur. ambil karbo sikit, kena balance, dan bukak puasa,
makan juga nasi, tapi kuantiti sikit, dan minum air putih banyak.
tak percaya, meh tengok apa yg Kevin ajar.hehehe.
hope suami aku sempat lagi lost weight.
sbb duk KL ni, dia terlebih bahagia, badan naik mendadak.hehehe.


3 comments:

Mysara Ab Rahman said...

Byasenya turun time bulan pose then raya satu hari je dah naik! Haha

Diana Rashid said...

Sahur akak jarang makan nasik.selalunya minum herbalife je..berbuka je makan nasik..tu pun minim air je banyak..nasik secoet je..hahahh..tapi tak kurus pun...ekekk

ummi aqilah (LM) said...

Ooo dh x pjj eh rara?

Bln puasa ni byk makanan sampingan jugak sbb tu berat payah turun. Ekeke sesuka hati jek nk join ulas psl diet padahal akk ni lg tiga bln kot br blh diet. Tgu baby mkn dulu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...