10 July 2015

Apa Perasaan Korang bila Anak Korang pulak CAKAR muka budak lain?

budak budak ni, mcm mcm peel nya, aku tak tau mcm mana perangai Princess
kat Taska dengan kwn kwn dia, kalau balik rumah, kita tau lah dia mcm mana kan,
tapi kalau kat school, mmg tak tau mcm mana, tapi ikut dr dgr cerita ibu ibu dia kat sana,
Princess ni garang, bukan garang mcm mana, dia x boleh orang kacau dia,
kalau main main biasa dia ok, tapi bila ada orang start kacau dia,
mmg dia akan marah. hmmm mcm sape tu eh! hehe

Semalam, masa aku nk ambil Princess balik school, aku nampak muka
sorg budak tu kena cakar, merah, aku tanya ibuu kat sana, nape muka dia tu?
dia kata " Sophea cakar " hah!!! terkejut beruk aku,
sebelum ni, mmg muka Princess kalau balik je, kdg kdg mmg calar balar,
ada paling teruk 2 bulan lepas, pipi, mata, mulut, habis calar,
bukan yg sikit sikit, tapi banyak. aku ralat jugak lah, kenapa jd cm ni,
kuku budak budak panjang ke? sbb kalau kuku Princess, mmg aku potong selalu,
tapi mmg jenis kukunya tajam, jari dia runcing. hmmm.
tu aku risau tu.

Tapi harini, anak kau pulak cakar orang, aku tanya ibuu,
mcm mana dia boleh cakar, ibuu kata, " dia kacau Sophea main,
rampas mainan, so Sophea marah lah, then cakar muka dia "
Allahuakbar anak ibuu, Princess mmg cm tu, dia kalau org amik brg dia
tgh main, mmg dia akan marah. tapi aku tetap rasa sebal, sbb hmmmm.
aku tak pernah ada perasaan cm ni, sbb sblm ni Princess yg selalu kena cakar,
kena gigit, tapi bila Princess buat org, aku lak jd bersalah.
aku terus Whatsapp bapa budak tu, mintak maaf segala,
Nasib lah bapa dia kata, " xde apa lah, budak budak. bisalah "
tapi aku tetap rasa bersalah, setiap pagi aku ckp kat Princess,
please jgn naughty tau! jangan buat org, tapi smlm dia pestime buat org.
mesti dia marah sgt tu.

pagi td aku tanya dia " Princess, ni Princess buat ke muka qiqi ni? "
pas tu dia jebik jebik dah. maknanya betul lah dia buat.
pas tu aku cakap, lepas ni jgn buat dah tau, kakak good girl kan,
jgn buat kawan ok.dia angguk angguk je, faham ke x, ntah lah.
hahaha.hope dia faham lah, aku mmg hishhhh xboleh lah.
hope Princess baik baik je, anak korg pernah x buat anak org lain?
Princess x buat org kalau org x kacau dia. lain perasaan dia bila org buat anak kita,
dgn ank kita buat anak orang kan?


8 comments:

KiD said...

princess.. jangan noti tau.. nanti nak cakar rimau.. aummmmm

Hanim Hashim said...

takpe ra ..dia masih belajar lagi tu. Cakap leklok dan ingatkan dia selalu, lama-lama ok la tu.

Chekgu Azrine said...

Ank akk aish pub jenis xbt org.tp dia suka bt akk dgn abh dia kalau kami marah.cpt sentap btul

SweetLikeWhat said...

HAHAHAHAHA!..tergelak aku ko terkejut tanya cikgu sekali incess yang buat..adoii lawak..

yelah budak2 ni tak jangka ra..kita leh cakap jelah kat die jgn buat kawan..bak kata bapak budak tulah..biasalah budak2..hehe

idzwa kamaruddin said...

yeayy dah nak jadi kakak! ehh lari topik :)

muhammad nizam said...

rara , tak listkan kita lagi dlm EFG...

sophia tu mesti ikut mama dia la kan yang garang...

lariii

Amanda Suria said...

Dania plak memang jenis x tau melawan...dibiar jer kawan cakar dia..kadang2 akak plak ajar suh lawan balik...bukan apa...geram...

nadiah hanum said...

Biasa la tu...budak2 nak membesar mmg mcm2 ragam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...