11 July 2015

Arwah atok datang dalam mimpi

" tiba tiba aku keluar dari kereta, aku nampak ramai org, lokasi kat kampung gopeng tak silap aku, situasi mcm ada kenduri, aku tanya maklong, atok kenapa maklong? Maklong pun ckp, atok nak pergi mekah, then aku terus pergi kat atok, aku salam and cium dia, atok masuk dalam van, atok lambai dan senyum je, Ya Allah, aku menangis semahunya tepi pokok tu, van pun pergi "

Pantasnya mimpi tu, tak sempat aku nak menikmati nak menatapi wajah atok, aku mmg rindukan sgt sgt atok and opah lately ni, sepanjang atok meninggal, aku x pernah dpt mimpi lg.ni 1st time, td cerita dlm WA group, maklong kata kalau senyap je tu mmg roh dia, roh arwah atok dtg melawat cucu cucu di akhir akhir ramadhan ni, terima kasihhhh, dpt jugak aku tgk muka atok walaupun sekejap. Semoga atok tenang di sana, insyaAllah, satu hari nanti kita jumpa balik T____T Al-Fatihah.

7 comments:

Nazlee Ismail PCL said...

rINDU JUGAK KAT ATOK KITA...TAPI DAH LAM ARWAH, AL FATIHAH.

eima said...

semoga arwah tenang di sana ....

Fifi Nadhrah said...

atok kite ade lagi.. mama kite yang takde dah.. rinduuu..

saye niza said...

aku pon ade mimpi arwah nenek aku weh baru ni. same jugak, tak bersuara. manis je mukanya. maka semakin gigihlah aku sedekah ape yg patut untuk mereka-mereka yang sudah tiada. Bulan2 pose ni mmg die jenguk kite la pura huhu

saye niza said...

aku pon ade mimpi arwah nenek aku weh baru ni. same jugak, tak bersuara. manis je mukanya. maka semakin gigihlah aku sedekah ape yg patut untuk mereka-mereka yang sudah tiada. Bulan2 pose ni mmg die jenguk kite la pura huhu

saye niza said...

aku pon ade mimpi arwah nenek aku weh baru ni. same jugak, tak bersuara. manis je mukanya. maka semakin gigihlah aku sedekah ape yg patut untuk mereka-mereka yang sudah tiada. Bulan2 pose ni mmg die jenguk kite la pura huhu

adianiez AIDA said...

sedekah al-fatihah...
moga arwah tenang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...