Image and video hosting by TinyPic

07 July 2015

Baju Raya JOVIAN untuk anak - Berbaloi tak beli?

Koleksi Baju Raya Sedondon Jovian 2015



Malam Ahad yg lepas, lepas berbuka puasa, adik ipar aku ajak ke Shah Alam,
dia nak mencari baju raya dia, petang tu dia dah ke Bangi cari baju raya,
tapi tak dapat puler kaler sedondon dengan sang suaminya.
hahaha.merata dah cari, tak jumpa jugak. tu lah! pilih lg kaler yg susah,
hahahaha. so malam tu niatnya nak ke Shah Alam seksyen 7 pulak,
nak cr kat sana.

aku pon mengekor lah dia, hahaha. bosan kan duk rumah,
nk jugak cuci cuci mata, masa tu Suami kena tinggal, demam kan,
alololo syiannnn iyer.

kami sampai ke Shah Alam jam 9.30pm, tapi yg sedih,
banyak kedai dh tutup, CalaQisya pon dh tutup,
tinggal bazar bazar tu, Zawara, kedai kedai vendor,
dan Jovian je. so aku pon cuci mata lah kat Jovian.
perghhhh~ mmg cantik cantik lah baju dia,
aku rasa nak menangis, bila tengok harga!
LAGI LAH RASA NAK NANGIS! hahahaha.

aku pestime masuk Jovian Shah Alam ni,
sbb sblm ni jarang nak masuk, dah tau mmg takkan beli,
hahahaha.tapi ni gatai masuk. lepas dah gatai masuk,
sibuk nak beli sampai termimpi mimpi,
nak tengok baju apa yang aku mimpi tu!
jap eh!

Jovian Kids

Baju ni, baju niiii! seyes mmg cantik sangatttt! masa aku tengok,
aku terus perkenan yg ni! mmg cantik gila weyyyssssss!
material kain dia, mmg boleh rasa, mmg lembut sangat!
mst sejuk dan selesa! Jahitan dia pulak. mmg kemas sangat sangat!
aku tak tau nak cakap mcm mana, mmg aku perkenan yg ni,
then dia ada sedondon dgn baju kita tau.

TAPI!


Harga dia, aku pun xtau lah nk nangis ke nk meraung.
mmg baju Designer kan! so cuba teka harga dia?
hahahaha.kalau betul, meh aku bg sebalang semperit.
hahahaha.

aku mmg nak nak sgt beli, dpt pulak sedondon dengan aku,
mmg MALATOPS lah raya aku nanti. tapi aku sedar diri,
aku layak pakai baju Jakel je.hahahaha. baju Jovian,
aku belum ada hati lah nak beli, kalau beli, Habis semua
hasil jualan niaga aku. " alolololo sedih sangat bunyiknya ni "
hahahaha. tapi mmg betul pun, pg raya pun duk umah je,
Kelantan Jem sana sini, nak sangat lah laki aku berjalan,
so tak payah lah! hahahahaha.

Tapi mana lah tau, kalau ada rezeki lebih ke nanti,
boleh lah beli baju Jovian ni, Jimat weh jimat,
raya ni minyak naik, tol naik, brg semua naik,
so kita jimat lah eh, kalau rasa mampu tapi cukup cukup je,
baik tak payah lah beli. hehehe. aku bangga dan seronok tgk
korg yg mampu sarung Jovian di badan, seronok aku tengok.
eh cite sedih puler lagi skali! ahahahaha. maybe rezeki aku dan
Princess lain kali kot kan.hehehe.

korang yang nak beli, boleh terjah Butik Jovian kat Shah Alam.
mcm mcm baju ada, mmg Rambang mata, mmg rambang poket.
hahaha.



yang atas ni pun comei gak! tapi tengok lah harga dia.
hehehe. yg ni Rm300, yg atas tadi RM320, hahaha
baju dewasa RM550. hahahhaa. telan ailio ye kawan kawan.
so sape ada bajet lebih, cepat g Jovian! hehehe.


ini budak, buat mcm rumah dia.hehehe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. mahalnya baru raya..i mampu tengok je la hehehe raya tahun ni raya budget ciput je...Tips Kuruskan Peha Dengan Cepat Macam Model

    ReplyDelete
  2. mak aih harganya...tapi memang cantik baju yang first tu..saya pun suka tengok..

    ReplyDelete
  3. tunggu jdi jutawan..duit merimpah ruah baru boleh bli..hihihihi

    ReplyDelete
  4. HHMM.. TAK MAMPU LA RASANYA.. PAKAI SEKALI PASTU SIMPAN WAT ASET.. HAHAHA

    ReplyDelete
  5. Kalau mmpu pun rara..akk rasa xberbaloi kot.bazir jek..huhuhu

    ReplyDelete
  6. Cantiknyaa semua. mesti rambang mata ni :D

    ReplyDelete
  7. Pendapat ciknad la kannn...klu mampu sekali pun tak perlulah nak membazir beli baju...pakai yg biasa2 pun beraya jugak kita ni...;)

    ReplyDelete
  8. perghhhhhhhhhhhhhhh......... aku pengsan bangun pengsan bangun tak bangun bangun tengok hege die weiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  9. duit jual pavlova kang banyak.. beli laa

    ReplyDelete
  10. bj bdk kecik pn 300++ alahai..mmg kena pk byk kali la..tp cantik

    ReplyDelete
  11. tudia .... telan air liur aku hahahha

    ReplyDelete
  12. 200 kira okehlah kalau dpat bonus raya

    ReplyDelete
  13. aku mampu tiru design jelah, nak beli idoklah sesekali. hahaa

    ReplyDelete
  14. cantik memng cantik.. tapi if budget ciput memang tinggal kenangan je la .. huhuhu

    ReplyDelete
  15. wahhhh cantik nih cantik, lama dah tak melawat jovian nih... he he he... tapi kalau nak sedondon memang best beli di jovian, cumanya rakyat marhaen macam hakak ni kena kumpul duit berdikit-dikit dulu, sampai dah cukup baru boleh rasa konpiden nak jejak....

    ReplyDelete
  16. pergh.. mahal..

    jemput ke blog saya kalau sudi

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com