28 July 2015

Bila nak start ganti puasa ni?

Assalamualaikum, hai korg! dh ganti puasa ke?
aku tengok kiri kanan ramai yg dah menggantikan puasa,
aku ni je belum, asek nak makan jelah kerja nya,
haritu masa Raya ke Empat tu kan aku cirit birit and muntah muntah,
sampai lembik, 2 hari takde selera makan, tapi lepas ada selera tu,
asek makan je tanpa henti, haih! tgh malam pun kebulur lg,
ape ke peliknya perut ni tak tau, sampai laki aku kata,
" tido lah eb, setan tu setannn! hahahaha "
kijam! dia kata setan tgh menghasut aku.haha.

harini aku dh mula kerja, semalam aku cuti,
harini kerja bapak lah lemau nya! haih! mmg dasar kan,
semalam dh ada org nak order Pavlova, tapi aku x dpt nak buat,
Jumaat ni cuti lagi, nak pergi Gua Musang pulak,
Along Nono nak bernikah, ( Along nono - onnie Princess )
so Khamis malam gerak ke Gua Muasang, cuti lagik!
hahaha.

bulan ni mmg pack dgn kenduri sedara mara, hujung bulan nak
ke Kedah pulak. berjalan sajerrr lah, hehe.
Alang alang mcm nak ajak laki aku ke Langkawi,
tgh lah mcm mana, kalau ada bajet, leh lah pergi.

aku ingat, lepas habis habis semua ni, baru nk puasa,
maybe Isnin next week lah mula, lg pun badan mcm dah naik balik,
Raya haritu baru je org puji, Eh kurusnyaaa kurusnyaaaa.
mulah lah aku lupa daratan, makan banyak banyak.
so hope leh maintain balik berat badan, hehe.
ok lah, nak buat kerja jap, bai!

partner gila gila.

14 comments:

E'in said...

selalu e'in ganti puasa bile nak sampai ramadhan. lg pemalas. haha

IQ = Iez Qis said...

ganti cepat2, ambik berkat bulan Syawal. heeee

IQ = Iez Qis said...

ganti cepat2, ambik berkat bulan Syawal. heeee

idzwa kamaruddin said...

belum..uhuks..

Inani Hazwani said...

Nani tahun ni bertuah takyah ganti puasa. Terus buat puasa enam. Hihi.

yoorin melacolea said...

samalah.. x boleh laa bab makan ni.. verangan nak puasa 6 pon kelaut.. hadoii nafsuuuu nafsuu

aeinna Musa said...

done follow.

selamaat mengganti puasa cepat2.hehe..alhmdulillah ena dah 4 tahun berturut puasa penuh..rezeki anak;)

Nazlee Ismail PCL said...

ada org perempuan last minute baru nak ganti.. syaaban sambung terus ramadhan...wife pcl laa..haha.

yanie yusuf said...

yanie baru buat sehari..huwaaa malas nye huhuh

Diana Rashid said...

Akak pun ada kenduri awal bulan 8 ni..merangkap sekali makan angin..raya hari tu ramai pulak kata akak gemuk..kalau sorang dua je yang kata tak pe..ni ramai..maka nya,sejak balik ke rumah lepas raya tu,punya la berdiet sakan..takut nak pi kenduri nanti baju semua sendt tak boleh pakai..hahah

Nurzakiah Hanum said...

singgah ptg
bz sangat2

Allene typicalmommy said...

hohooh aku full ra tahun ni...

Innanie Ariffin said...

belum ganti lagi kak rara!!!

Fiqah Feeona said...

I dah habis ganti..Alhamdulillah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...