30 July 2015

Cara buat Instant Shawl Dua Muka

DIY instant shawl

Harini jalan jalan kat FB, nampak 1 post yg menarik, mcm beshhhh jewww, so aku blog post kan dia, supaya boleh share ramai ramai dgn kwn kwn.hehehe. nanti kalau aku nak cari pon senang. Cara buat instant shawl 2 muka. Tapi yang bestnya, di recycle je shawl yg ada, korang ada byk halfmoon kan? Aku ada banyak, so mmg bagus lah idea ni!!! Yeay!!!

Cara caranya, boleh rujuk gambar di bawah. Mmg senang sgt, lipat kiri kanan, jahit sikit, then siap. Yohoooo semua org leh buat.











Selamat mencuba 😆 kredit FB

17 comments:

Ummul Azkee said...

macam menarik jer..byk shawl tak guna..bole buatkn tuk anak dara nihhh

kisah earty said...

wah kreatifnya..

Eka Tikah said...

senangkan. takyah beli. boleh buat sendiri. hehe

MizzTina said...

bab jahit ke bawah tu akak pening ckit..bawah mana agaknya tu..

nadiah hanum said...

Senang jer ghopernya yea...kreatif la sis ni...

Shiqin Sunshine said...

Owhh ukuran tu pentingg tu huhu.. Igt pakai jahit je bhagi sama rata...thanx for sharing!!

Julia Johari said...

macam nak cari kain je buat sendiri hahahha best yer

Norma NML said...

Kreatifnya..boleh la cuba buat nti

Amanda Suria said...

kreatifnya untuk yang pandai menjahit..macam akak x pandai...

Nadia Johari said...

memang senang

Unknown said...

Kalau shawl yg biasa maksud saya yg bukan half moon boleh guna tak?

Noor Haslina Abu Yaziz said...

Kalau guna selendang yg lama utk buat shawl 2 muka boleh tak?

anis abdullah said...

Tq for sharing this

Shahida Dzulkafli said...

Dah cuba buat.. Ukuran tu kena adjust adjust...
Tapi x biasa lagi pakai shawl instant nie..

Penawar hati said...

Wow ! Mcm senang je . insyallah . nk cba bt ..sbb sy smpt blaja jahit kjp

Penawar hati said...

Wow ! Mcm senang je . insyallah . nk cba bt ..sbb sy smpt blaja jahit kjp

Anonymous said...

1st try fail kak huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...