Image and video hosting by TinyPic

30 July 2015

Cara buat Instant Shawl Dua Muka

DIY instant shawl

Harini jalan jalan kat FB, nampak 1 post yg menarik, mcm beshhhh jewww, so aku blog post kan dia, supaya boleh share ramai ramai dgn kwn kwn.hehehe. nanti kalau aku nak cari pon senang. Cara buat instant shawl 2 muka. Tapi yang bestnya, di recycle je shawl yg ada, korang ada byk halfmoon kan? Aku ada banyak, so mmg bagus lah idea ni!!! Yeay!!!

Cara caranya, boleh rujuk gambar di bawah. Mmg senang sgt, lipat kiri kanan, jahit sikit, then siap. Yohoooo semua org leh buat.











Selamat mencuba 😆 kredit FB

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 comments:

  1. macam menarik jer..byk shawl tak guna..bole buatkn tuk anak dara nihhh

    ReplyDelete
  2. senangkan. takyah beli. boleh buat sendiri. hehe

    ReplyDelete
  3. bab jahit ke bawah tu akak pening ckit..bawah mana agaknya tu..

    ReplyDelete
  4. Senang jer ghopernya yea...kreatif la sis ni...

    ReplyDelete
  5. Owhh ukuran tu pentingg tu huhu.. Igt pakai jahit je bhagi sama rata...thanx for sharing!!

    ReplyDelete
  6. macam nak cari kain je buat sendiri hahahha best yer

    ReplyDelete
  7. Kreatifnya..boleh la cuba buat nti

    ReplyDelete
  8. kreatifnya untuk yang pandai menjahit..macam akak x pandai...

    ReplyDelete
  9. Kalau shawl yg biasa maksud saya yg bukan half moon boleh guna tak?

    ReplyDelete
  10. Kalau guna selendang yg lama utk buat shawl 2 muka boleh tak?

    ReplyDelete
  11. Dah cuba buat.. Ukuran tu kena adjust adjust...
    Tapi x biasa lagi pakai shawl instant nie..

    ReplyDelete
  12. Wow ! Mcm senang je . insyallah . nk cba bt ..sbb sy smpt blaja jahit kjp

    ReplyDelete
  13. Wow ! Mcm senang je . insyallah . nk cba bt ..sbb sy smpt blaja jahit kjp

    ReplyDelete
  14. 1st try fail kak huhuhu

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com