29 July 2015

EPIC FEAT MEALS - delivery makanan sihat anda

Healthy Food For Delivery 

kenapa kita tak makan makanan yg sihat? sbb secara jujurnya,
makanan sihat ni tak sedap kan? dan makanan sihat ni susah nk prepare,
dan makanan sihat ni selalunya mahal, hahaha, jangan tipulah,
sbb aku pun dulu nak amalkan makanan sihat gak, tapi bila beli
bahan yg sihat, alahai, mahalnyaaaaa, then rasa like, alaaaa banyaknya
bahan yang nak kena beli, kang tersalah beli, tak sedap pulak kan,
TAPI skrg tak perlu susah susah lagi tau! MAKANAN SIHAT
skrg hanya perlu ORDER saje, then sampai lah depan pintu rumah korang!
HARGA? mestilah reasonable! jangan risau!

EPIC FEAT MEALS

memperkenalkan EPIC FEAT MEALS, EPIC FEAT MEALS adalah sebuah
restorant yang menyediakan makanan sihat, dan syaratnya, makanan akan sampai
selewat lewatnya 45minit dari masa makanan siap, sebabnya?
untuk menjaga kesegaran makanan yg dimasak.

EPIC FEAT MEALS menyediakan bahan bahan mmg dari sayur yang fresh,
bahan yg semula jadi, dan mmg tidak menggunakan MSG sama sekali,
mash popato dibuat sendiri, untuk salad dia pun, tidak menggunakan mayonnaise tau,
dia guna yogurt, mmg healthy gila! EPIC FEAT MEALS fokus on delivery,
boleh je kalau nak dtg makan di restoran, tapi tempat adalah terhad,
delivery buat masa ni hanya untuk kawasan Damasara je,
untuk kawasan lain, nanti EPIC FEAT MEALS akan buat.

bab makanan sihat ni sedap ke tak, ok meh nak bgtau,
MEMANG SEDAP! di EPIC FEAT MEALS dorg pakar dlm
mix mix kan rasa dan bahan dlm makanan supaya rasa tu sebati dan sedap,
dan kami makan, mmg licin! tak tau lah sama ada lapar ke mcm mana,
hahahaha. tapi mmg sedap, husband aku paling suka pizza 3A,
tapi dia selamber je panggil pizza Nasi Kerabu, hahahaha.
tp its real, mmg rasa mcm nasi kerabu.sedap gila! Pizza Nasi Lemak pon ada.
hahahaha. tapi sedap weyh!


Menu di EPIC FEAT MEALS


Menu makanan sihat dari Epic Fit Meals antaranya ada pizza.
bukan sebarangan pizza. ni pizza versi sihat punyaa . .

Gourmet "Flying" Pizza ada 7flavour :

EPIC FEAT MEALS
TriColour Margarita 380kcal RM17.80
Epic's Italian flag pizza with red tomatoes, white mozarella and green basil. Its a vegeterian delight.

Shrimpy Affair 489kcal RM19.80
A delicious taste of the sea combining flavours of fresh prawns. real mozarella cheese, cherry tomatoes and English parsley

EPIC FEAT MEALS
Sam's Hawaiian Luau 509kcal RM19.80
A luau (feast) of real mozarella cheese and spiced lean chicken strips, onions and pineapple.

Pizza Epic Pesta RAYA Special *new
3A : Apple, Ayam & Api 545kcal RM 19.80
Fiery Pizza with minced chicken, real mozarella cheese, onions and caramelised apple.

Pizza Epic Pesta RAYA Special *new
Nasi Lemak Pizza 591kcal RM19.80
Our original and special tribute to the nasi lemak and it includes spiced lean chicken strips, eggs, peanuts, achovies, cucumber, eal mozarella cheese and of course our fire S.O.S

OZ'Beef Delight 567kcal RM19.80
Delightful combination of pulled Australian beef, pineapple, onions, tomato and sesame seed.

Serius pizza dia semua sedap sedap. ala ala crunchy sikit. pizza dia sikit pun tak guna tepung yek TAPI sebaliknya menggunakan bread crumb dan beberapa bahan lain.tu yang menjadikan pizza diaorang ni healthy ;)) okay selain pizza, Epic Fit Meals juga ada ayam.

Epic Chicken ada dua jenis :

iaitu Epic Chicken Grilled 249kcal
dan Epic Chicken 'Fried' Chicken Schnitzel
Ala carte Grilled RM12.80 , Fried RM13.80
Chicken Combo 1 (chicken + sos + 2 side + 1 Epic Side) RM15.80(Grilled) RM16.80(Fried)
Chicken Combo 2 (chicken + sos + 2 side + 1 Epic Side) RM20.00(Grilled) RM21.00(Fried)

keenakkan ayam-ayam ini bila korang diberi peluang untuk memilih sos sendiri. ada tujuh jenis sos. iaitu Eziki (70kcal), OZ's Babie-Q (91kcal), Bonza Peppa (96kcal), Apple Salsa (25kcal), Country Gravy (52kcal), Curry Grande (241kcal) and Fire S.O.S (61kcal).. ai sempat merasa beberapa ayam bersama sos-sos yang meletopsss ni, jom ai belanja gambar je !




selain pizza dan ayam, Epic Fit Meals ada Sides Dish.. diorder secara ala-carte.
diantaranya ialah :

Crunchy/Fire Chookies 233kcal RM5.80 & Mashed Sweet Potatoes 271kcal RM5.80

Spiced Baked Wedges 132kcal RM4.80

Frugertii 98kcal RM5.80

Aglio E Olio 297kcal RM5.80

Garden Salad 91kcal RM4.80


tekak melayu mesti nak nasik kan?
Epic Fit Meals ada menyediakan nasi versi sihat hihi
Cilantro Lime Rice 217kcal RM4.80 , Brownie Oat Rice 176kcal RM4.80
& Epic's Cauli Rice 134kcal RM5.80


Epic Fit Meals ada 4 jenis juice
iaitu Red Apple Honey Smoothie 79kcal RM8.80
Coolie Beauty 41kcal RM7.80
Classic Trifecta 78kcal RM 7.80
Agua Mello Smothie 61kcal RM 8.80 **Epic Raya SPECIAL

EPIC FEAT MEALS
ai minum semalam Apple Smothie dan Coolie Beauty. hihi. Apple tu sedappp !!!

How To Order EPIC FEAT MEALS


kalau nak dine in, boleh lah ke :

EPIC FEAT MEALS


Call For Delivery : 03- 7733 3375
Opening Hours : 11am-11pm (last order : 10.30pm)
Kota Damansara and Tropicana areas ONLY

For dine in
Alamat Kedai Epic Fit Meals Co
E105, Block E, East WingMetropolitan SquareJalan PJU 8/1
Bandar Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

Apa menu menu nya korang leh jenguk website dibawah

6 comments:

Siti Aisya Ibrahim said...

wahh akk cam best je ni...selera kita tengok makanan dia...unik giler pizza guna breadcrumb jer... btw nk tanya akk, epic fit ke epic feat? ade beza ker?

Ummul Azkee said...

pizza nasi lemak??itu peliksss..sedap erk..nnti leh cuba nih..nmpk menarik jerr...

sue said...

bagusnya owner restaurant ni..lain dari yg lain..mesti sedap sbb bahan semua dr yg fresh..pizza2 tu pn nampak sgt sedap

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya

Inani Hazwani said...

rasa nak terjahh rest ni. sedapnyaa :)

Eka Tikah said...

sedapnyaaaa kak ><

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...