24 July 2015

Kempen Pakcik Misteri - Mari menderma dengan hanya KLIK

Kempen #pakcikmisteri


Ramadhan telah berlalu, tapi tak semestinya kita nak stop melakukan
amalan mulia bila habis bulan Ramadhan ye dak,
kita perlu teruskan amalan yang Mulia walau di bulan
apa apa pun.betul tak?

Korang ingat lagi tak Pakcik Misteri, yang viral masa bulan Ramadhan dulu,
Pakcik Misteri tu dia selalu ke bazar bazar, dan buat " suspended meal "
sesiapa yang pergi ke bazar tu, boleh mengambil makanan
yang #pakcikmisteri tu telah belikan, baikkan #pakcikmisteri tu,
so jika ada sesiapa yang teringin, tapi xde budget nak beli makanan,
so boleh ambil je makanan tu. mulianya #pakcikmisteri.


bukan saje Suspended Meal, tapi kalau korang perasan, Iklan TM
untuk ramadhan tahun ni, ada jugak #pakcikmisteri ni,
iklan ini menceritakan tentang Azura yang KEDEKUT,
tapi satu hari, ditakdirkan Azura yang kedekut ni,
tercicir beg dompet dia semasa hendak mengelak
untuk belanja kwn kwn nya makan, tetiba,
datang lah #pakcikmisteri ni membantu. walaupun hanya
berbekalkan sebungkus Syiling, dia tetap membantu Azura.
dia bagi semua Duit Syiling dia kepada Azura, untuk
bantu Azura pulang ke rumah. so kita mcm mana?
kita pun boleh juga jadi mcm #pakcikmisteri ni. mcm mana?

Kempen Kebajikan Anjuran TM


Membantu beberapa pertubuhan yang memerlukan dana bagi menampung perbelanjaan mereka, di antaranya adalah Pertubuhan Wanita & Kesihatan (WAKE), Rumah Kebajikan Anak Yatim dan Miskin, A Munrah Pendang Kedah dan Sabah Earthquake Relief Fund (Projek Komuniti Digital TM).


Percaya tak yang Kempen Anjuran TM ni,
korang hanya KLIK KLIK je, tak payah derma duit pun,
duduk depan PC, or smart phone, klik klik, so boleh menderma,
boleh tgk picture kat bawah ni, aku pun dah join derma,
senang sangat!





Cara-Cara :

1 . korang pergi ke https://www.tm.com.my/pakcikmisteri/

2. Klik JOM MULA

3. tonton Iklan Azura, dan ikut arahan

4. enjoy game dan

5. YEAY! berjaya menderma!!!

aku berjaya mengumpul RM3.70 hehehe.
dan boleh je terus kumpul dan kumpul lagi!
so, apa lagi, jom lah kita sama sama kumpul eh.
boleh membantu badan badan kebajikan lain.
tak susah pun, Good Luck korg!



9 comments:

Hanim Hashim said...

done dear :)

Nazlee Ismail PCL said...

cara terkini lg mudah utk buat amal.. jom kempenderma#pakcikmisteri

Izzati Suhaide said...

Bagus #pakcikmisteri ni

kisah earty said...

dah join... :)

Inani Hazwani said...

jom menderma :D

yaya_flanella said...

Nice! Jom klik klik!

yaya cendana said...

nak buat jugak.....

Diana Rashid said...

zaman sekarang memang mudah nak buat kebaikan..apa lagi nak menderma..banyak ruang dan peluang..

Nadia Johari said...

jom bersedekah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...