Image and video hosting by TinyPic

10 July 2015

Majlis Berbuka Puasa bersama National Kidney Foundation di Klang Parade

National Kidney Foundation dan The Lion


Menjadi pesakit buah pinggang bukan lah sesuatu yg mudah.
Pesakit perlu menghabiskan lebih kurang RM300 per sesi di klinik swasta,
dengan lengan yg dicucuk cucuk dengan jarum, 3kali seminggu, dan
13kali per month, total semua lebih kurang Rm3600-Rm3900 sebulan.
mampukah kita? tak semua mampu menghadapi benda ini,
jarum dan mereka, seperti sudah lali, alah bisa tegal biasa.
semalam pun suami aku cakap, " tengok lengan abg tu, bengkak,
sbb selalu kena cucuk " hmmm kesian sangat. Ramai yg tidak lagi boleh
commit dengan perkerjaan masing masing, kerana perlu pergi
dialisis yang berkali kali dalam seminggu. mcm mana mereka nk survive?
Stress, depressing, jangan cakap lah kan, mesti punya!

Media Blogger
Bloggers

The Lion Club

National Kidney Foundation

is a non-profit charitable organization dedicated to helping Malaysian
Suffering form end stage Kidney failure who lack access to or cannot afford
dialysis treatment.


Vision - to be a one-stop National Resource Center for prevention and treatment
of kidney disease.


Mission - to save live through preventive education and early detection of
kidney diseases while providing a second chance trough hemodialysis for
those suffering from end stage kidney failure.


- to promote organ donation, kidney transplants and medical research into kidney
diseases.


- to endure and continue good heath and well being of our patients through a
holistic care concept.


The Lion - Kelab NGO sukarelawan yang membantu pesakit pesakit
yang kekurangan.

Melegakan sengsara pesakit buah pinggang

Semalam ( 9 julai 2015 ), aku bersama sama blogger lain, turut hadir meraikan
dan memeriahkan majlis berbuka puasa bersama Pesakit Buah Pinggang
di Klang Parade. Ada 5 buah keluarga yang diraikan semalam,
mereka berpeluang membeli belah di Klang Parade, Iftar ,
dan ada jugak persembahan dari Dina Nadzir,
Aesar Mustafa dan Azizi Zakaria, dan Baki Zainal sebagai pengacara
di Majlis berbuka puasa semalam.

Klang Parade Manager
Speech from Klang Parade Manager
Persembahan Tarian yang syokkk gila!


Majlis Berbuka Puasa bersama National Kidney Foundation di Klang Parade
Penyampain Hamper dan Duit raya

Klang Parade bersama sama The Lion Club decide untuk meraikan pesakit pesakit
buah pinggang ini, supaya mereka tidak merasa sangat stress dengan
penyakit yg dihadapi di bulan bulan puasa ini, nak nak
pula dah nak dekat Raya ni kan, sedikit sebanyak, Klang Parade
membantu mereka dalam menyediakan persediaan untuk menyambut
Syawal yang bakal menjelma tidak lama lagi.

Mereka membeli-belah di Klang Parade pada jam 5pm - 7pm,
kemudian bersama sama Iftar, dan Solat, kemudian bermulalah
Majlis ucapan dan kata alu-aluan kemudian,
penyampaian hamper dan bantuan raya dari John Tam, Manager Klang Parade
dan Nic Seow iaitu Presiden The Lion Club. Sekurang-kurangnya,
dengan bantuan itu, dapat sedikit sebanyak membantu dan meringan kan
beban pesakit buah pinggang ini, InsyaAllah.

Mereka nampak sangat gembira semalam, nampak wajah wajah
ceria mereka, terhibur dengan persembahan artis artis dan tarian budaya.
enjoy the food, dan seronok mereka bila dpt duit raya,
bukan senang nak melihat senyuman mereka kan.
hmmm.sedih pulak aku rasa. Semoga semuanya dipermudahkan.Amin.


ni Blogger banyak main~ menerima Bantuan Khas jugak! hehehe

About Klang Parade

An entertainment hub that doubles as a massive event space, there’s never a dull weekend at the mall, which has played host to a variety of crowd pleasers such as the annual Chess Championship, drawing hundreds of participants all over Malaysia, and the awe-inspiring Mr Selangor Body Building Championship. As one of the largest malls in the area, Klang Parade goes to great lengths to guarantee a pleasant shopping experience for shoppers, paying substantial attention to the assortment of international and regional brands open to the public.

Facebook Klang Parade
or Visit www.ara-asia.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com