28 July 2015

Makan BROWNIES boleh kurus!

Tadi disebabkan nak lari kan perhatian Princess dari melalak nak ikut nenek dia keluar, so aku pancing 1 benda yg buat dia stop menangis, aku ajak dia buat kek! Cakap je nak buat kek, trus ok. Tp bukan cakap je, kena buat betul betul, dalam kepala hotak yg berjambul ni, aku teringat nak buat brownies, di fikir fikirin butter banyak lg dalam peti, ada 2 bar lg, konon nak buat biskut raya, tp x sempat. So boleh buat brownies.

Internet kan dihujung jari, so google jelah, terus google tajuk " resipi brownies Eny Abdullah " sbb ritu pernah nampak kak Eny update pasal brownies, seyes terliur, tengok bahan bahan kak eny guna, senang gila, semua ada kat dapur, soooo mulakan operasi, senang jeeee rupanya!

Lapisan pertama, lapiskan dgn coklat beryls, disebabkan aku x byk coklat cip, aku lapiskan dgn coklat beryls, dah lah aku gaulkan coklat cip, lepas dah siap, tabur lagi coklat cip kat atas dia, perghhhhh terbaikkk! Org kata makan coklat boleh hilangkan stress. So aku rasa, kalau buh topping nutella pulak, mmg hmmmm hilang segala masalah kot.hahaha. lepas tu stress sbb badan naik, ko gila makan brownies ni boleh kurus, coklat dah 100gram, gula 100gram, coklat cip lg, nutella lg.gilak!!! Hahahaha.

mmg harapan lah kalau nak kurus.korang mst nak resipi kan, sok aku update eh! Hehehe.dapdap. selamat menggemukkan diri.hehehe.

11 comments:

Chekgu Azrine said...

Naik kilo2 tu tolak tepi..hadoiii sedapnya!!!

Inani Hazwani said...

Pehh kak rara terus buat. Terliur ni, hahaha :P

sue said...

terliur betul tgk..kalau anak2 sy cpt je licin ni..hihi

CikNaa said...

hm terliur!

eima said...

sedapnye brownies....

Nurzakiah Hanum said...

sedpanyaaaaaaaaaaa

Liyana said...

pergh hebatnye uols sap2 soi je dh siap brownies.. klu iols tergaruk2 sorg2 kat dapo.. blur tang mana nak mula nih hahaha

mama tisya said...

fav...pernh buat tp tk brp jd kedut222..kena cuba lg la resepi lain plak hehe

SweetLikeWhat said...

TERLIUR OII..CPT UPDATE RESEPI TAU

ummi aqilah (LM) said...

Naik tu mgu dpn kot... Abaikan janji perut hepi. Sempat lg bkr lemak esok lusa .. Terliur..

DRAMATIC UNIQ said...

memang sedap and awesome.....!!
thank u Rara... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...