Image and video hosting by TinyPic

13 July 2015

Restoran Rumah Thai

Restoran Masakan Thai dan Kelantan


Restoran Rumah Thai adalah sebuang Restoran yg dulunya terletak di
Taman Melati sederet dengan Leha Kelfood, sape tak kenal Leha Kelfood tu kan
tetapi, kini telah berpindah di Gaya Melawati, Restoran Rumah Thai di
Gaya Melawati ni baru saja beroperasi dalam 2 - 3 minggu gitu,
kedai masih lg dlm process renovation, tetapi dibuka kepada pengunjung.

Semalam, aku berbuka puasa di sini bersama suami, MIL dan adik ipar,
punya lah tazabar menanti berbuka, kerana dorg sibuk cakap,
tomyam dia, butter prawn dia mmg thorbaik! so aku excited lah nk
mencuba.hehehe.aku kalau bab makan, no 1 kan!

Restoran Rumah Thai ni terletak jauh kebelakang sikit ye,
mula mula agak susah nak cari, tapi kalau yang pakai Waze tu,
boleh Waze A.M Bistro yek, sbb kalau Waze Retsoran Rumah Thai,
dia akan bawak korang ke restoran lama.

Restoran Rumah Thai ni sangat terkenal dengan masakan dia
yang sedap sedap, yg mmg original sangat rasa masakan Thailand dia,
so nak tengok apa yang aku makan, jom scroll gambar!

Restoran Rumah Thai Gaya Melawati
Signboard masih belum naik, kemudia akan naik signboard Retsoran Rumah Thai
Restoran Rumah Thai Gaya Melawati

Butter Prawn paling sedap

Adik Ipar aku adalah peminat tegar butter prawn,
aku ni tak leh sgt mkn Udang, kang gatai.hahaha.
tapi aku sempat rasa seketul udang smlm,
udang mmg besar, and YES! mmg sedap!
tomyam dia, mmg thorbaikkkk! tak pedas sgt,
Princess boleh relax je hirup sup, dia kata.hahaha.
dan butter prawn tu, adik ipar aku habis kan semua,
ahaha.makan lah nakkkk~

dan lagi satu menu yang aku rasa paling best is,
AYAM GAJUS dia, Ya Ampunnnnn!
mmg sedap sangat sangat lahhhhh! haih!
tak tau nak ckp mcm mana, mmg kena dtg sini
untuk makan lagi.

Restoran Rumah Thai Melawati


Puan Nas menyediakan kuih untuk kita berbuka, risau jika makanan x sempat sampai, dan Seri Muka ni sgt sedap!
tomyam
Tomyam yang sangat terbaik! Princess boleh makan.
Udang Tepung
Kailan Ikan Masin
Ayam Gajus
Ayam Gajus yang sangat sangat sedap! tak tau nak ckp, tapi mmg sedap!
Butter Prawn
hah! Butter Prawn dia! menggoda gila kan! Ampunnnnn! mmg sedap sgt tauuu!
Siakap Stim Limau
dan untuk dessert, kami makan Sagu Puding, mmg menggiurkan!
mmg kenyang sangat! Alhamdulillah, Puan Nas keep On tanya,
sedap ke, mcm mana makanan? Of Course lah sedap!
dan yg paling best, MIL aku kenal Puan Nas ni, sbb dulu pernah buat
Food Testing.hehehe. Welcome Back Puan Nas! dengan masakan yg begini,
mmg kami akan datang lagi! dan Korang pun WAJIB cuba!


Restoran Rumah Thai Gaya Melawati

Di Restoran Rumah Thai yg baru ni, ada benda yg aku nk Highlight kan,
ewahhh ayat! hehehe tampar kang, hehehe. ok lah, ada point point yg
customers Restoran Rumah Thai perlu tahu.hehe.

Harga menu di Restoran Rumah Thai adalah masih sama seperti dulu,
TIADA GST, Tukang Masak masih sama, ada Surau untuk solat,
Food Portion dia adalah sangat banyak! serius, mmg banyak tau!
tak kedekut langsung. Owner Restoran Rumah Thai iaitu Puan Nas
adalah orang kita, Lahir di Tanah Merah Kelantan,
mari support bisness org Islam, dan di Restoran Rumah Thai
di Gaya Melawati ni, parking adalah banyak! senang!
tak payah sibuk nak fikir fikir nak park mana.dan Restoran juga
adalah lebih luas.

Jadi, korang perlu dtg, untuk merasa sendiri makanan ni Restoran Rumah Thai.
jika tak sempat nak datang untuk berbuka puasa ni,
korang boleh dtg lepas bulan Ramadhan ini,
Restoran Rumah Thai beroperasi pada hari Khamis selepas raya,
JIKA nak datang untuk berbuka puasa, sempat lagi sampai Rabu ni,
tapi kena CALL dulu ye, risau full house.

dan jika pada hari biasa, Restoran Rumah Thai beroperasi dari jam
11am - 11pm, dari makan tengah hari sehinggalah ke Dinner,
untuk minum petang, ada jugak, ada PULUT MANGGA,
ada Rojak, dan lain lain lagi, pulut mangga! ahhh tazabar nk cuba.
korang pun! kena datang cuba ok!


Alamat dan No Tel :

Alamat: B-4, G-2, Gaya Melawati, Taman Melawati
Telefon: 03-4162 8207

Waze: AM Bistro, Taman Melawati (Bersebelahan Kedai Mamak)
GPS: Lorong Selangor, Taman Melawati 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. adoi menggodanya butter prawn ngan ayam gajus, memang kesukaan tu!

    ReplyDelete
  2. Mmg sedap kannn butter prawn dia..!!

    ReplyDelete
  3. Tau xpe rara.. memg recommend sgt butter prawn dengan ayam.gajus... hehehe..

    ReplyDelete
  4. hari tu masa nak jumpa kak nina dah smpi cni tpi x masuk pun sebab dah ada janji ngan org lain.. rugi pulakkk tak masuk.. heeee.. ai is peminat tomyam...

    ReplyDelete
  5. smlm iftar kt sini...mmg antara restoran fav gk...dh 7x mkn sini..tp lokasi baru smlm la jejak...sebelum ni pegi kt tmn melati

    ReplyDelete
  6. Tiada GST wowwwww...ini sudah bagus sebab sgt berdekatan dengan rumah julia...sedap lah tgk semua menu2 tu...tergugat iman hehehe

    ReplyDelete
  7. ok..ok..harus ajak en tunang makan kat sini

    ReplyDelete
  8. aduhai rara.. lepas raya la terjah..pernah makan tp masa bujang dulu..mmg best!

    ReplyDelete
  9. wah, kene cuba ni. peminat tom yam. hikhik

    ReplyDelete

  10. dah banyak tempat aku gi makan.tak reti2 lagi aku buat review makan2

    ReplyDelete
  11. Owh!! rumah Thai yang kat taman melati tu dah xder eh?? hmm ruginya x singgah sebelum dia move on tapi dulu makan kat situ memang sedap pon. HAHAHA ok, tgk update new location, insyaallah nak tomyam dia memang kebaboommm.

    ReplyDelete
  12. ermmm ayam gajus... nampak rare.. !

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com