30 July 2015

Rumah Kedua Kami

Beli Rumah Di KL


status FB semalam

No 7, jalan bunga mawar 17. Banyak kali suami ajak, " jom lah pergi tgk rumah eb, tak nak tgk ke rumah sendiri " aku bukan tak nak pergi tgk rumah, tp hati aku sayu, aku masih x percaya, aku dah ada rumah di KL, aku mcm x percaya yg aku akan settle down kt KL, dulu aku nak sgt balik kerja kt Ipoh, tp lama kelamaan, KL dah jadi jiwa aku, tempat aku menghabiskan, mendewasakan diri, mencari rezeki, mencari redha. Urusan utk membeli rumah ni sangat sangat dipermudahkan, serius sangat senang, orang sekeliling semua membantu kami, dan paling berusaha sekali adalah suami aku, kehulu kehilir buat segala benda dgn sendiri tanpa agent, terima kasih Ya Allah, terima kasih kerana memberi kami kekuatan, walaupun kami belum duduk rumah ni, kami tetap rasa bahagia.tunggu lah mak mertua aku halau dulu baru pindah, hahaha. ‪#‎syukurselalu‬ ‪#‎SFkingdom‬ ‪#‎homesweethome‬

Alhamdulillah


Banyak benda yang aku nak cerita di Blog, tentang process beli rumah,
tentang cabaran cabaran, step step, sbb sblm ni aku mmg tak cerita kan tentang
rumah kedua kami di blog, Alhamdulillah, semua dh selesai, bulan Mei
tak silap settle semua, now dlm process nak bg org sewa, kami x duduk lg rumah ni,
nanti lah.hehehe.

nanti aku cerita lagi okay, mana tau korg nak tau step step nak beli rumah
second hand guna loan government, nanti aku cerita okay! bai!

10 comments:

aswaleyla said...

alhamdulillah k.rara. ada jugak rumah yang boleh berteduh di masa tua

Mirabeads azi said...

tahniah rara...bestnya rumah kedua

Inani Hazwani said...

wahhh bestnyaa kak rara :)

Mama Kembar 3 said...

congrats rara! best ada rumah untuk buat income, disamping boleh duduk sendiri bila dah tua nanti kan

Hayati Sakaria said...

tahniah rara

HanNis SaNia said...

ALhamdulillah. Ada rumah dan dah settle akhirnya. Buat loan bank ke loan kerajaan??

AnneRaini said...

tahniah rara.. muda2 dh ada 2 rumah. akak ni satu rumah pon tak terbeli lg.

Zaza Abdul Latif said...

Alhamdulillah.. rejeki & berkat usaha suami isteri Allah permudahkan.. rejeki princess & bakal2 adik princess jg tu.. hihi

Hafizin Jamil H.J said...

wuuuu.. tahniah. aset besar tu kalau dapat buat sewa.

Rizziela said...

Alhamdullillah..rezeki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...