09 July 2015

Selamat Hari Lahir MAK!

Harini masa tgh drive nak pergi kerja, aku bukak wasap,
harini aku rasa pelik sangat, tak tau kenapa, dr malam tadi jugak.
aku rasa mcm bad mood satu macam, Princess pulak cranky,
mintak perhatian, nk berdukung, dan asek meminta benda yang aku
tak tau butirnya apa.hmmm, tu yg bertambah stress,
rupanya dia mengantuk, nk tidur.

pagi ni, nak sahur pun aku xde mood, bangun td, minum je air yg ada
dalam bilik, pas tu bangun Subuh, pas tu g kerja,
bukak Whatsapps, adik adik aku semua wish,

" happy birthday to uuuuuuuuuuuuu, happy birthday to uuuuuuuuuuuuuu,
happy birthday to bondaaaa, happy birthday to uuuuuu "


Allahuakbar, birthday mak rupanya, mcm mana lah aku boleh lupa,
padahal dekat je dgn buffday adik aku and maksu aku.
hish! banyak sgt fikir. tu lah pasalnya.


aku pun terus buat Voice Note kat mak, sbb nk type xleh,
tgh drive, so aku pun wish " mak, selamat hari Lahir mak "
mula mula ok je, lepas tu, " org doakan mak sihat selalu, orang saaaaayangggg mak "
masa ni dah rasa panas panas mata, " mak jangan mati dulu tau, mak tunggu org
habis habis beranak dulu tau " masa ni dah berdetap detap air mata,
" nanti orang tak de mak kalau mak mati dulu " hurrrmmm
" saaaayyaaanngggg makkk " trus off voice note,
masa tu, menangis aku semahunya. hmmmm sayu pulak rasa hati aku ni.

aku tak tau kenapa, aku sangat tak boleh membayangkan kalau mak aku xde,
aku hmmmmmm. banyak org org di sekeliling aku yg dah kehilangan mak,
dan sebab tu jugak lah aku sangat menghargai mak aku skrg.
dr dulu pun menghargai dia, tp dulu selalu gaduh dgn dia.hehehe.


MAK, orang doakan mak bahagia selalu, bahagia dgn kehidupan yang mak lalui
sekarang ni, walaupun mak sorg sorg, tapi kami selalu ada dengan mak,
mak dah tak bosan sbb mak boleh bebel bebel dengan kami kat whatsapp group.
hehehe. Mak terlalu sayang kan anak, adik beradik dan kawan kawan dan insan
disekeliling nya, semoga mak juga di kasihi selalu, Orang doakan jugak,
mak dimurahkan rezeki, dan di beri kesihatan yang baik baik je.
semoga mak panjang umur, dapat mencapai cita cita untuk ke Mekah.
semoga tercapai semua impian mak, nanti org dengan ewan bawak mak ye.
insyaAllah mak yeee. orang sayang mak sangat sangat. walaupun mak suka
buat cerita sedih kat Whatsapp group. hahahaha. u are still my mom!

semoga mak bahagia selalu, Amin.
nanti kita g Cameron ye! hehehe

4 comments:

Inani Hazwani said...

Selamat hari lahir untuk mak kak rara. Nani pun kalau tetiba teringat dekat ibu abah kekadang mengalir air mata

nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt hari lhir mkck.. still comel gituuu..

Diana Rashid said...

kan?/walaupun kita masing2 dah besar ada anak ada laki tapi tetap nak mak jugak..teringat masa bersalin dulu menangis panggil mak sampai nurse dengan doktor gelak kan akak..hahahah

sa'adah by atiehilmi said...

awet mudanya emak.. cantik.. hee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...