Image and video hosting by TinyPic

24 July 2015

Sportrim Kereta Raya

Kereta Pun Nak Raya



Masa kami balik Kelantan untuk beraya haritu,
kami x bawak kereta kami, kami bawak kereta adik ipar,
sbb nya, kereta aku dan dan Roadtax mati, mmg x sempat nk hidupkan,
lagi pun exzober kereta aku tu dh lembut, ala spring tu kan,
aku pun xtau ejaannya mcm mana, so bila langgar lubang,
or muatan kereta lebih, tayar akan tersagat,
mmg habis lah tayar aku tu, luka luka tayar tu,
kesian dia. laki aku haritu gatai sangat pakai Sport Rim lebar,
baru sangat kami tukar, sampai terkeluar dari kereta tayar nya,
datang pulak aku ni, habis semua divider aku sagat,
mmg burok gila lah sport rim aku tu.
hahaha. then kami laki bini decide,
JOM TUKAR RIM standard balik lah!
finally, kami tukar!

kami balik KL rabu haritu, Semalam nya terus g tukar,
sbb Harini nak balik Ipoh balik.hehehe,
tak habis lg raya wei!




dengan Break Pad nya dah menipis, hahaha. mmg guna kereta sebaik baiknya
kami ni, yelah, Myvi ni bukan aku nk ckp lah, paling tahan lasak lah so far,
kami kemana mana je dgn kereta ni, aku mmg sayang betul dia.
tahan lasak, tp tu lah, dah mula kena tukar itu ini dah. tapi xpelah,
demi mu, moga kau terus berjasa dengan kami ye.

masa nak tukar tu, suami aku kata hanya ada 2 pilihan sportrim je
yang ada, yg murah, yg lain sume mahal, dan org dh rembat sblm
raya haritu. aku pun x tau nak pilih yg mana,
kaler Sportrim Dark Grey, kami belum pernah cuba dark grey lg,
so cuba lah kaler ni, bila dah pasang, cantik jugak.hehehe.
puas hati aku, tp memula cm pelik gak lah nampak,
sbb tetiba tayar Rim dah kecik balik.hehe.

Sport Rim lama.

Bengkel Tayar Murah

Korang kalau nak tau Port port bengkel yg murah,
leh tanya laki aku, hehehe. org lain tukar Rim tukar tayar, buat tinted mahal mahal,
laki aku relax je tukar Rim Rm190 je, hehehe. laki aku ni peramah sket,
kalau yg x biasa maybe akan cakap dia poyo, but itu lah laki aku,
dia mmg peramah dan banyak cakap, so kalau tokei tokei kedai,
mmg cepat ramah dgn dia, bila org ramah ni, dan dh biasa,
dpt lah murah kan.tokei kedai ni, kita kena pandai bodek.
hehe. mmg selalunya, kalau buat apa apa pun, laki aku mst ada port,
dan korang kena rajin rajin tanya org, kalau x tanya, nanti kena lah
yang mahal mahal, Cina ni, selagi dia boleh tekan, dia mesti tekan kita,
so meh kita tekan dia dulu.hehehe. no lah, gurau je.

so, cuba teka, Rim mana yg aku pilih, sape betul, dpt duit raya! hehehe.
kereta korang mcm mana pulak? tahun depan aku plan nk tukar Cat kereta pulak,
kaler apa eh lawa. Pearl White lawa gak kan!
Sportrim Kereta Raya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. awww.. laki u memang sporting. memang peramah. ai like it.. hahaha. :P

    kem salam kat dia.

    ReplyDelete
  2. kereta lama abang lan dulu warna pearl white..memang cantik tau..masa kami nak jual kereta tu, hari ni hantar kedai esok dah tak de..cina tu kata dah ada orang angkat sebab kaler cantik..hehhe

    ReplyDelete
  3. cik viva kita rehat tahun ni,pakai en persona cik abng heheheheh maklumlah dah berdua heheheh...cik via pi ronda dekat2 je...sama la cik vva kita lasak sangat tpi dah starrt kena tukar sikit2 dia dah tua heheheh

    ReplyDelete
  4. mana ada cina tekan, cina baik-baik lah : )

    terasa ai

    ReplyDelete
  5. mana ada cina tekan, cina baik-baik lah : )

    terasa ai

    ReplyDelete
  6. mana ada cina tekan, cina baik-baik lah : )

    terasa ai

    ReplyDelete
  7. wah kerete dapat kasut baru. kerete kite entah bile dpt tukar kasut baru kak. berangan tu dah banyak kali xD

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com