10 July 2015

Tragedi di Pejabat Pos

Harini hari last untuk mengepos, untuk sblm sampai semua brg sebelum raya,
so harini ramai gila orang kat pej pos tu! aku lah salah sorg yg menyibuk tu.
aku kalau tidak, hari rabu haritu dah stop operation kat Safura Online Shop,
lepas lelong semua stock stock baju, tapi lepas tu aku gatai pulak amik order,
Blouse Patch Labuh. Sekarang ni kan tengah IN, hahaha. mangsa fashion betol
kita ni kan! bila aku bukak order, berduyun duyun pulak orang nak,
ramai yg PM aku, ada yg order sampai 7 dan 8 helai sekali gus,
mmg rare ah korang ni! hahaha.

so Khamis tu aku pergi pulak runner, cari baju tu, sbb aku pon gedik nak jugak,
masa aku jalan jalan, kedai tu ada, tapi masa kita nak cepat terus menuju ke kedai tu,
boleh pulak dia takde! tak jumpa, bayang kan aku naik turun naik turun,
tawaf semua tempat, mmg gila! dalam hati aku berzikir,
Rabbi Yassir wala tu assir, aku doa doa doa supaya Allah permudahkan,
kalau itu rezeki aku, permudahkan lah, aku nekad, last pusing di Floor 3A,
last last depan mata je kedai tu, Ya Allah! dan paling tragis,
bajus tu dah habis, Blouse Patch labuh tu dah habis, bayangkan lah!
lepas tu, aku tanya tanya lg, dia kata ada, tp org lain punya,
belum bayar, aku ckp xde lebih ke, lepas tu dia suruh je aku pilih,
so semalam aku ambil 20helai. dan aku turun nak balik,
jumpa lg 1 kedai jual Blouse patch labuh tu, aku ambil lg 7 helai,
dan dengan sekali letak, SEMUA SOLD! mmg gila,
dan aku jual sangat sangat murah! aku bukan nk jual sangat pon,
aku cuma nk beli harga borong, sbb aku pun nak pakai sama,
aku amik upah acah acah tenaga aku g cari barang, pos barang,
dan berkejar kesana sini.hehehe. tu sbb murah RM29 je, kedai online lain,
aku dengar sampai RM49, mmg gila kan dorg buat duit nak nak raya ni.
tapi xpelah, rezeki masing masing, aku ikhlas.

lepas tu, PERMINTAAN masih banyak, aku tak tau nk buat mcm mana,
semalam aku call lg owner kedai kedua yg aku pegi tu, suruh simpan lagi,
dia kata ada lg 1 set 8 helai, aku janji harini aku nak datang, tapi korang bayangkan,
lepas aku berpenat penat lelah pergi kedai dia tadi, dia boleh kata dia dah jual semua
baju tu, Ya Allah, luruh jantung aku rasa. dia kata " saya minta maaf "
so aku ni mcm mana? chooiiii! hmm aku pun turun escalator,
andai tu bukan rezeki aku dan kawan kawan, xpelah, nk buat mcm mana,
sbb kedai lain mmg semua habis dah.

aku turun lg 1 kedai, aku usha usha, dia ada jual, tapi mahal gila, harga borong
tapi mahal! aku pon terkejut sangat. tapi aku tetap nak jugak, dan aku tanya kawan
kawan, nak ke tidak, tp kena bayar lebih sikit, dan dorg bersetuju,
so borong lg berhelai helai, dan Alhamdulillah, SOLD semua,
fuuhhh~~~ lepas tu sesi bersesak sesak pulak kat pej pos,
Ya Allah, aku lebih kurang kena tunggu 30 orang lg, sbb mmg ramai.
tapi nasib lah Pej pos backfield ni laju, so x terasa sangat lah,
lega sangat aku lepas pos semua barang, dan secara rasminya,
tutup dah kedai kedai aku, Safura Online shop, dan Sugarland By Rara,
bercuti selama sebulan ye. kasik can lah aku rehat pulak,
dan HABUAN aku dapat harini, JATUH! sakit lutut dan kuku kaki aku,
huaaaa, ntah mcm mana, aku tergelincir jatuh sbb simen tu licin,
pak cik guard tu pon bebel bebel, dah banyak kali dah org jatuh kat sini,
huaaaa malu, pestime aku jatuh.huaaaa, tapi xpelah, janji
semua barang barang dah settle, aku lega sangat.

kepada semua customers aku, terima kasih banyak banyak,
semoga korang di murahkan rezeki ye. lebih kurang mintak halal,
ada yg bagi baki duit kat Princess, terima kasih sangat sangat.
aku sangat terharu! hmmm. ok lah, nak balik dah.
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin ye!

tuan blog dengan Blouse Patch labuh.

4 comments:

ameris said...

Adus tragis sgt raa... tu ke bajunya sampi jatuh..
xpe nnt rehat puas2..

Diana Rashid said...

tak pelik pun Rara jatuh..Rara kan kuat mengelabah..hahahha,,,
gurau2 je..jangan marah..

Amanda Suria said...

Cantik plak blouse tu rara...pesal akak ketinggallan...lepas raya tolong order lagi stock ye...

kak gojes said...

cantik la rara...confirm lepas raya nak order ni...klu tau dah lama order

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...