14 August 2015

Peminat DIM SUM jangan lepaskan peluang ini!

Grand BlueWave Hotel - Dim Sum Promotion 2015


Aku tak pernah makan DIM SUM, hehe, sedih kan? sbb dim sum ni
selalu Chinese yg makan, nk jumpa melayu yang jual, mmg susah,
so daripada status pembuatan di ragui, baik tak payah makan.
Tetiba, aku terima email, jemputan ke Dim Sum Food Review
di Hotel Grand BlueWave shah alam, ni kali ke dua aku ke
Grand Bluewave ni, walaupun agak jauh, tapi gigih pergi sbb makanan
dia tak pernah mengecewakan.

Kali ini, Food Review di jalankan di Restoran Tung Yuen,
decoration yang sangat cantik! berselera rasa nak makan,
tentang HALAL, jangan risau, no pork, no alcohol,
dan mmg ada Sijil Halal, kita boleh makan tanpa was was.

Untuk Promotion Dim Sum kali ni, korang boleh makan banyak mana
pun Dim Sum, korg order, dan Dim Sum akan disediakan panas panas
untuk korang, bila boleh makan apa saje, tidak bermaksud korg boleh
membazir ye, no no no, order mana nak makan je, if tak habis,
setiap 100gram makanan berlebihan, korg kena bayar tau.
so habiskan semua makanan.hehe. membazir kan amalan syaitonnn.

Peminat DIM SUM jangan lepaskan peluang ini!



Macam mana rasa Dim Sum?


Bagi aku yang pertama kali makan dim sum ni, hmmm SEDAP,
ada rasa! aku suka kulit dia yg liat liat tu, dan isi dalam dia,
sangat " terasa " kita boleh rasa apa yg kita makan.
setiap jenis dim sum, lain lain rasa dia. semalam aku mkn tak de lah
banyak, tapi kenyang gila. Tips makan dim sum, org kata,
makan dim sum ni slow-slow, kunyah, menikmati isi dalam dia,
kalau kita makan laju laju, *mcm aku, mmg akan cepat kenyang.
ooohhhh gituuu~ hahaha. bg aku yg suka pedasss,
kita dip kan dalam sos dim sum tu.hmmm mmg sedap lah! hish!




Pelbagai Menu Dim Sum


Ada 21 pilihan Dim Sum termasuk refreshment dessert,
aku suka gila Chilled Longan dia, huaaaaa sedappppp! seyes x tipu!
Menu Dim Sum lain, ada Crystal Dumpling, Golden Ocean, Phoenix eye,
Ocean Garlic Scallop ( ni sedap ), Carrot Chicken, Black Mushroom, Salted egg,
Chicken Dumpling, Fresh Prawn, Green-Crab Meat Roll, Steam Rice in Lotus
Leaf, BBQ Chicken Bun.

dan ada jugak deep fried dumpling, Crispy Golden Pear, Yam Ball,
Vietnamese Spring Roll, Crispy Fancy Ball, Pan Fride Shanghai Gua Tie,
Fried Mee Hoon, and Fried Rice Yang Chow Style ( ni pon sedap gila )
haih~ semua sedap! krok krek perut.












All you Can EAT Dim Sum


Price : RM55 per person, boleh makan semua! berapa banyak pun,
Setiap Hari dari 11.30am - 2.30pm untuk Lunch dan 6.00pm - 10.30pm
untuk Dinner. ada 3 jam tau untuk makan.hehe.

Promotion ini berlangsung di Tung Yuen Restaurant, Level 1,
Grand BlueWave Hotel Shah Alam.

Better make a reservation 3 hari sebelum, dan boleh call
03-551108811 ext 2619 atau telemarketing ext 2273, 2724, 2725

Semua harga include GST dan Restoran Tung Yuen mempunyai
sijil Halal dari JAKIM dan JAIS.

sekian, selamat menjamu seleraaa~


10 comments:

Amanda Suria said...

Akak memang sangat2 suka dim sum....lama nyer tak layan dim sum...sampai hati Rara x ajak...

Cik Puan Rann said...

Akk mmg suka giler makan dimsum. Selalu beli kt p.tani putrajaya yg org melayu jual...5 ketul x cukup ni. Hahahaha nampak sgt pelahap time makan

kisah earty said...

sedapnya.. :)

yanie yusuf said...

sedapnya dimsum.. teringat dimsum kat Hong Kong. Lepas ini boleh datang hotel Grand BlueWave lah utk makan dimdum..tak yah pergi sampai ke Hong Kong..

Nurzakiah Hanum said...

sedapnyaaaaaaaaa

Farah Waheda Wahid said...

perghhh dim sum memang sodappp.... favourite nih favourite...

ArELeEz said...

wah, daebak-nya! t'inginnyeeeee lah hai..!

Maisarah Humaira said...

sedapnya..tak pernah rasa lagi dim sum

yoorin melacolea said...

dulu pernah berniaga dimsum masa kat u... cara buat nya tak tau pulak.. sedAPP AIhhhh

Inani Hazwani said...

Perghh dim sum :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...