06 August 2015

Berat naik 4kg

Lepas raya, kalau berat badan tak naik, mmg tak sah kan! Masa raya haritu, aku rasa berat aku tinggal 60kg je, sbb rasa susut sket badan, lepas je sihat dari muntah muntah cerry berry raya ke 4 tu, selera bukan main lg melampau! Kul 12 tgh mlm je perut lapar, mmg melampau aku rasa, stress tau, selagi x mkn, perut mmg berdondang sayang. Hish! Pas tu suh laki aku g beli mee goreng mamak, lepas dpt mee mamak, hah lena tido kau! Sampai terlajak g keje.choiii! Now berat aku dah 64kg. Semalam timbang 64kg, harini 64kg. Mana tak nya tgh hari td makan nasi 2 senduk.hahahaha. aduhhhh, aku bila berat naik ni, mulalah x keruan, mula lah stress, tp mulut tetap nak makan, ok lah ok lah, Isnin ni kita puasa ok, sempat ke ntah nak puasa 6, nafsu dah lah senang di goda, poyo je sahur, tuptup x puasa.hahaha. tp mmg tak leh jadi, mmg kena gak diet ni, takutnyaaaaaa! Hish. Peha pun mcm dah rasa selisih ni.hahaha Paranoid gila kot. Isnin kita diet sama sama ok! Sbb esok nak balik ipoh.mana leh diet.balik ipoh ko diet.mmg rugi ah! Hahaha. Ok lah, nk tido dah, mimpi yg indah indah, mimpi hias rumah cantik cantik *tetiba haha.bai.

14 comments:

Innanie Ariffin said...

Alaaa tapi kakak maintain comel apa! :)

ummi aqilah (LM) said...

Hihi biasalah raya kan.. Dh biasa mkn tu yg perut manja mlm pun dia nk mintak mkn. Haish akk dh pasrah je ni. Mls nk pk diet ke apa sbb baby bf. dia tak mkn lg mmg bergantung pd akk. Jln peha selisih? Akk dh kena puasa aritu g jusco rasa cam nk balikkkkkk tak best betul peha selisih. Skrg pki sluar je sbb x rasa sgt peha akk selisih. Mmg lmbt la nk smpi seru nk kurus klu gitu cara akk kan? Kikiki

nuyui a.k.a miss YUI said...

akk brt pun xnmpk bratla kak..

apa ada pd angka yg pntg saiz tu maintain..wahh gituu =)

Nurzakiah Hanum said...

sama la kita

Rizziela said...

puasa turun 2kg... lepas raya naik 4kg... hahaha

Allene typicalmommy said...

hahaha amboi sangat ra.. aku pun naik 1.5kg je wei...

Amy Hilmirda Daud said...

samalah kita... hati nak diet..nak turunkan berat badan tapi mulut pulak asyik nak mengunyah.

InaYusoff said...

same laaa...
before puasa timbang berat turun 4 kilo...

menten sampai le abes puasa...

dah rayaaa....
dengan lajunyeeeee tambah empat kilo balik..
pengsan nak turunkan balik..
huhu..


#rini p mane2 blog sume cite pasal deko rumah sajork..

ameris said...

ni laaa paling takut bila lepas raya... akak tak timbang lg.. ngeri wehh

dalila said...

ok je kot berat cmtu..sebab rara tinggi..xde la nmpk gemuk..nmpk slim je..

Love Razila said...

naik 500gram dari timbangan normal sebelum ni =(

Amalina Hussain said...

lepas raya tak sempat lagi nak timbang...hehehe

Liyana said...

berat naik tu senang hati ra...

mrs kayrul said...

Aku puasa turun 3kg...raya naik balik 3kg...stress tul la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...