Image and video hosting by TinyPic

07 August 2015

Cadbury Marvellous Creation

Selepas Isu Besar Cadbury


Selepas isu Cadbury dan babi 1 masa dulu, lama jugak lah aku x mkn cadbury,
serius mmg tak leh dgr nama Cadbury, geli gila. eh ntah lah kan, masa tu,
mmg kecoh gila, sampai ada yg nk minum clorox, hahahaha *itu tipu
lepas tu, Jakim buat pemeriksaan, dan dorg kata,
takde pulak Babi dlm Cadbury ni, tapi sape nak percaya kan,
adalah sesetengah mereka yg ok boleh terima,
tapi pada aku, aku masih belum boleh nak makan,
ramai jugak blogger masa tu buat kempen makan Cadbury,
hehehe. iklan iklan Cadbury untuk menarik semula kepercayaan
customers pun mcm mcm. Cadbury di pasar raya, dipandang sepi,
bersepah cadbury dorg buat promosi.

Tapi kita ni biasa lah, benda viral kejap je, lepas tu, lupa dah.
Now Cadbury keluar kan Cadbury baru,
Cadbury Marvellous Creation, ada 2 jenis,
Peanut Toffee Cookies and Jelly Popping Candy,
bungkusan dia nampak menarik, masa tu dekat Speedmart,
sebelum puasa dulu aku try beli dan cuba makan.
huaaaaa rindunya nk mkn coklat Cadbury,
sedap mcm dulu, Peanut Toffee Cookies ni mmg sedap,
aku mmg suka peanut peanut kat dalam dia tu,
and mcm crunchy crunchy pulak tu, lg lah sedap,
mmg layan, berebut dgn Princess and Papa dia.hehe.

Peanut Toffee Cookies

Coklat rasa meletup-letup dalam mulut


aku hanya makan Peanut Toffee Cookies saje, aku tak pernah cuba yg lg 1 ni,
Jelly Popping Candy, sbb aku rasa jelly jelly ni mst tak sedap,
sampai lah mama tisya suggest kat aku, suruh makan Jelly Popping Candy,
dia kata sedap gila, dlm hati aku, yeke sedap? yeke niiii. hahaha.
so haritu, aku try beli kat Speedmart, makan sorg sorg kat opis,
korang nak tau rasa apa???

mmg MELETOP LETOP dlm mulut lahhhh! mmg sedap yg ni,
hahahaha, dia ada jelli, ada coklat mcm nips tu, then yg paling suka,
benda yg meletop letop dlm mulut tu, huaaaaa sedapnyaaaa!
tp lepas aku suka yg ni, bila cr kat speedmart je mesti habis,
geram betul aku.

kat Speedmart mahal sket, rm2.80, kalau pergi beli kat petrol pump,
rm2, dia ada promosi, tp x tau lah sampai bila,
lepas ni, aku mkn yg ni jelah, hahahaha. princess pun suka
yg meletup letup dlm mulut ni,
tau tak, kalau Princess kan, dorg sorg pun boleh habiskan sebatang ni,
bila nk mintak sikit, tgk tgk dah habis.sabar jelah anak.

korg try lah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment:

  1. Ms mula2 bli,mmg bli dua2 perisa ni..dua2 sdap tp yg paling sdap jellypoppingcandy sbb meletop222 tu..sbb sblum bli bc review kwn2 komen..yg klakar ms mkn..eh mana meletop222 nye..tp lama skit br rs..smp hubby pn nk try sbb ckp kt die best meletop222 haha..tp mmg cpt sold out yg jellypoppingcandy.. Kt petrol Pam mana murah tu rm 2.. Dlu ms awl kuar Rm2.90.. Speedway Rm2.80 murah tu..kt 7e dh rm4++, aritu bli giant rm3++

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com