07 August 2015

Durian Musang King Bentong

Apa Rasa Musang King?


kenapa ramai sangat nak cari Musang King?
kenapa susah sangat nak dapat Musang King?
Apa tu Musang King? hahaha.banyak nya soalan,
musang king tu durian lah! choii!

Kat KL, kalau musim Durian ni, tak payah pergi jauh jauh,
dekat tepi rumah aku mmg bersepah durian, nak makan,
turun je bawah, makan lah bape banyak ko nak.
TAPINYA! durian biasa tu, tak sedap!
bukan x sedap mcm mana, dia just manis,
dia xde lemak, xde nikmat, hah gittew~ hahaha.
tapi sendawa tetap lah bau durian.wekkkkk! haha.

aku dapat mkn kalau sedap sikit pon D101,
tu dpt lah rasa lemak sikit. oklah, tapi aku nk juga
Musang King, aku balik ipoh cr musang king xde,
merata tak de, kalau ada pun dah habis, last last nya,
masa OTW balik KL dr Kelantan haritu,
masa kenduri Onnie, kami kan lalu Bentong,

hah singgah makan kat sana, sepanjang jalan Bentong tu
mmg ramai org berjual Musang King, tapi kami stop kat
tempat paling murah, hahahaha.

harga musang king, RM35/kg, tapi kami makan haritu,
dapat RM28/kg, hah murah kan! so makan puas puas,
musang king ni, korg tak perlu makan banyak tau,
makan 2 3 ulas dh kenyang gila! serius mmg kenyang.
Musang King ni dia punya LEMAK, MANIS, PAHIT dia,
lain dr yg lain, Biji dia sangat kecil! isi sangat tebal.
mmg puas hati sangat sangat. warna pun kuning.
Allahuakbar, nak lagi! hahahaha.

Princess sebenarnya x makan durian tau,
dia kata durian tu busuk, hahaha.
tapi last last tertewas, nenek dia suap,
dia makan jugak akhirnya.hehehe.
sedapnyaaaa! lepas tu, lalu tepi kedai durian dia kata,
" ibuuu sedap kan bujian tu " hahahaha
Durian = Bujian, dah bape kali ajar, tetap bujian
haha, lantak lah ko nak! asalkan faham.hehehe.
so apa lg korg! g lah terai! hahahaha.ala tak habis pon RM100
kalau mkn 2 3 org, hidup biar sedap.hahahaa bai.



siap cheers durian dgn mummy.

2 comments:

qaseh dalia said...

patut bau durian masuk blog kak rara ni haha

emalin mohd said...

Durian ni tau makan je...
Jenis tak tau..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...