13 August 2015

Fesyen Lolita Muslimah

Fesyen Jepun Lolita ala Muslimah


scroll punya scroll, jumpa lagi kisah pelik pagi ni,
Fesyen LOLITA Muslimah, apekahhhhhh~
kita ni kalau boleh, nak pakai seluar and Tshirt je,
tapi dorg boleh pulak nak berlolita lolita bagai,
hehehe.bg aku, less is more, simple lagi mudah.

Rupanya Lolita Fashion ni dh bertapak kat Malaysia dr tahun 2009,
Tapi baru skrg kot nak di Muslimahkan, hehehe.
Remaja zaman skrg ni, biasalah, nak jadi Trendsetter
maybe, menjadi org pertama yg mencuba fesyen tu,
so why not mencuba, ye dak, anyway, good luck lah,
tapi kalau adik aku pakai fesyen ni, aku tampar laju laju,
hahahaha.

Fesyen Lolita Muslimah


Fesyen Lolita ni berasal dari Jepun,
Fesyen lolita mengetengahkan gaya skirt kembang paras lutut
atau dress berbentuk 'cupcakes' dengan dibantu peticoat atau kain dalam.
Ia di inspirasikan dari fesyen lama kanak-kanak dan remaja Inggeris
yang diberi sentuhan baru ala Jepun, iaitu sarat dengan aksesori
seperti topi, bow tie, kasut boot tinggi dan sebagainya.

Apa apa pun, terpulanglah, menutup aurat kan,
tapi maybe terlebih menarik perhatian umum nanti.
tepuk dada tanya selera, lepas mencuba, sila tengok cermin ye,
jangan lupa beli cermin besar kat rumah,
krik krik krik.


tapi ada juga org kata, kalau dah lawa, pakai apa pun lawa.hee.

10 comments:

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Sorry to say ... Pada saya tak sesuai lansung ...
Tak de lah muslimah sangat ... Sebab aurat bukan sekadar rambut sahaja ... wallahua^lam ...

IQ = Iez Qis said...

errr...macam adik2 yang tak ley nak berkembang otak bajunya...ni zaman kanak2 sesuai la kot pakai dress kembang2 camni..

nuyui a.k.a miss YUI said...

xsggup yui nk pakai..huhuhuhuhuh

ameris said...

langsung x cantik. tengok pun rimas laaa

Nurzakiah Hanum said...

adoi lawak pun ada

yoorin melacolea said...

hahhaha.. masa sekolah dulu dah ada.. pastu pi kl pon time ada event cosplay dah macam2 pesyen lolita la, naruto la macam2 dah.. yang bertudung jadi naruto pon kelakar.. layan je laa tengok fesyen diorg ni

wahida said...

errr...tak sanggup nak tengok apatah lagi nak pakai dress mcm ni...huhu...

kak gojes said...

ooo nama dia lolita jepun erk..ganjil...kan ada juga yg ala2 korean muslimah tu...

Nik Fatimah said...

Saya rasa lolita ni comel bagi penggemar anime dan inspiration from japan... bagi saya tak semestinya lolita tu pelik tapi dia menunjukkan identiti seseorang serta dapat mencegah daripada perbuatan maksiat.. boleh jadi cosplayer jugak ni..( ^∇^) sangaattttttt coomeelllll

Nik Fatimah said...

Sanggatttt comelll...teringin nak ada satu..juall tak??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...