Image and video hosting by TinyPic

12 August 2015

Hijabista 2015 perlu ada VAPE

Apa Makanan Yang JIN Suka?


Entry ni hanya pandangan PERIBADI aku, aku tak libatkan sesiapa,
ni pandangan aku dengan apa yg aku rasa,

KEJADIAN :

aku tengah makan dengan anak dan suami di kedai makan,
Zaman skrg, di depan dan belakang korang pasti akan ada
manusia bersama-sama VAPE nya, korg ada VAPE? apa? VAPOR?
aku x reti nak sebut, tapi URBAN katanya, mst kena ada,
with perlbagai perisa. ok whatever~ tapi yang aku rasa nak MARAH,
sebab dimanakah nilai murni korg yg menghisap tu?
mmg bau asap vape ni sedap, ada manggo lah, ada stoberi lah,
ada segala, TAPI ni tengah makan, what do you expect?

Asap VAPE tu berkepol kepol keluar kan,
putih je, tengah aku makan, tetiba dorg sembur asap vape tu,
hilang segala makanan aku dari pandangan, aku siap kena tunggu kejap,
sampai asap hilang, dan anak aku! anak aku terpaksa jugak menghidu
asap VAPE perisa Manggo korg tu!

aku tak tau lah nak marah ke nak bangga dgn asap tu,
tapi aku pandang laki aku, laki aku pandang aku,
kami diam, aku pulak menahan sabar dan marah,
kang terbalik pulak meja tu kan.

kalau Asap Rokok, org yg menghidu lagi teruk mendapat kesan,
kalau Asap VAPE mcm mana? *inipertanyaan, aku tak tau lah,
org kata VAPE ni tak bahaya, tapi aku tetap rasa tak suka,
sbb asap asap ni menganggu, seyes! mmg tak boleh hadam.

" Secara umum makanan jin adalah tulang dan asap, asap kereta, asap rokok, asap kemenyan dan sebarang asap dari aktiviti permbakaran. Kepada anda yang suka merokok sebenarnya jin syaitan ini suka kepada anda sebab sambil anda merokok dia dapat tumpang makan bersama.

" Kepada yang sakit kerana gangguan dicadangkan berhentilah merokok, usahakanlah untuk berhenti dari merokok. Jika tabiat ini anda tidak buang maka bagaiamana anda hendak mendapat kesembuhan? Dia seronok mendampingi anda sebab dia sentiasa dapat supply makanan. Marlboro? Dunhill, atau rokok kretek gudang garam. Itulah hikmahnya mengapa rokok di fatwakan haram. Benda yg haram ni jin dan syaitan suka sebab ia menjadi sumber tenaga baginya untuk membuat kejahatan dan kerosakan "

Hadiahkan ISTERI Set Vapor


kes ni lagi aku terkejut, boleh pulak belikan utk bini,
then laki bini asap berkepul kepul keluar dr mulut eh?
kalau budak budak tgk cm mane? eh pelik jugak aku,
katanya yg putih tu bukan asap, tp wap air yek?
tapi dah nampak mcm asap kenapa? eh x paham jugak aku ni,
tapi apa apa pun, aku tetap rasa tak suka, bila nampak perempuan isap,
tetap tak suka, ckp lah apa pun, cakap lah aku KUNO pun,
xpelah, tetap tak suka, nampak hilang segala manis seorang wanita.
hilang segala ADAB.

kepada mereka yg hisap Vape, terpulang lah, BUT, jaga lah adab,
if di kedai makan, jgn sembur x tentu hala, ada yg suka, ada yg x suka,
anak anak, baby, kalau lemas cm ne? kami ni nak makan,
nk santai santai, please lah, korang hisap tu duit korang,
so kalau boleh, asap tu telan, kami tak nak, tak yah share dengan kami,
tempat makan is for All, so kena lah hormat gak kan, peace.
#jangansentap #mohonterasa #vapeon #duniakahirzaman



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. Peliknya dorang ni, yang tak sihat itu lagi di suka..

    Nak elak ketagih rokok katenya, sebab tu guna vape.. apa kata minum vivix, elok sangat utk berhenti merokok terus..")

    Wawa pun tak suka, kecian laa kat kita yg kena hidu semburan asap dorang tu..

    ReplyDelete
  2. serius,ummul pun xsuka!rokok ke vape ke..kalau org sembur cmtu..mmg rasa nk mrh..klau sedut hisap benda itu tak efek kt org lain xpela..ni bdk kecik..mahu rosak semua organ dlm badan dia kerana sikap penting diri diorang nihh

    ReplyDelete
  3. Masya Allah..mcm2 hal skrg nie...suka sangat ikut apa org lain nak buat kan..

    Nasib baiklah hubby akk x merokok..uhuhu

    ReplyDelete
  4. Hasben nak guna vape untuk kurangkan ketagih rokok.
    Tu kita faham lah.


    Tapi yang tak faham, yang suka suka nak vapeon vapeoff bla bla.
    Nak memudaratkan diri dah kenapa. Lagi lagi perempuan. Elok tk hisap rokok, nak hisap vape. Kalau dah kawen, blk rumah hisap laki kau dahla.. Tk bahaya. Hahaha..

    ReplyDelete
  5. Ikut Trend..itu yg boleh akk katakan tanpa memikirkan soal kesihatan..mana mungkin tidak ada kesan sampingan...liquid berperisa tu tak kan tak ada bahan kimia pengawet didlmnya..

    ReplyDelete
  6. ehh... perangai manusia yang semakin tak ada rasa malu. Nilai murni diabaikan. Ini bakal pelapis pemimpin akan datang?

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com