06 August 2015

Resipi Brownies Nutella Mudah

Resipi Brownies Nutella Kedut


haritu, disebabkan banyak baki bahan bahan buat kuih raya,
aku decide nak buat Brownies, aku x pernah buat brownies sendiri,
selalu beli je, aku google google resipi, senang je rupanya brownies ni.
ingatkan susah sangat,hehe, bahan pun sangat mudah,
aku siap google terus, Resipi Brownies Eny Abdullah.
aku suka sangat masuk blog kak Eny ni, sbb cantik, kemas
dan semua gambar cantik cantik! jeles! hehehe.
kenapa lah aku x pandai snap pic cm tu.hehe.
kalau senang, g lah terjah blog kak eny, hehe
http://www.enyabdullah.com/

ok lah, seterus nya, jom terus ke Resipi Brownies.
aku tepek terus screen shot kat sini eh, nt senang,
korg download je pic tu. kredit to blog kak eny,
hehehe.TQ kak eny!

Resipi Brownies Nutella Mudah

Resipi Brownies Nutella Mudah




Resipi Brownies Nutella Mudah

Brownies, lagi kedut lagi sedap

ada yang ckp kat aku, Cik Nad lah yg ckp,
brownies ni lagi kedut lagi sedap, aku tak tau lah kenapa,
apa reasons dia, tp lagi kedut, dia lg sexy! aduhhhh
terliur pulak tgk pic sendiri ni.hahaha. esok nak buat lg lah brownies.
hehehe. bahan dia Tepung, Coklat, Gula, choc chip,
semua sikit sikit je guna.hehehe

brownies resipi ni, tak lah moist gila, dia rangup di luar,
lembut di dalam. mmg sedap sgt rasa dia, but a little bit manis lah,
aku topping kan nutella atas dia, mmg sedap sgt.
aku letak kekacang dlm brownies ni, mmg sedap,
aku suka kalau kacang lg banyak.


Tips Brownies

Cara Menyimpan Brownies : aku dulu tak tahu mcm mana nk simpan brownies ni tau,
nasib lah kwn kwn kat FB ada, kejap je tanya, semua dpt jawapan, hehe,
brownies ni tak perlu simpan dlm peti tau, nanti dia keras x sedap,
just simpan dlm bekas kedap udara, letak je kat luar,
makan keesokkkan harinya, mmg lg sedap, lg moist.

dan! kalau nak dapat hasil potongan yg cantik,
lepas je masak, keluarkan, dan terus potong,
nanti cantik je hasilnya.hehehe. mcm aku,
dh keras baru potong, so atas dia dh keras keras,
bila potong tak cantik sangat.

ok! selamat mencuba korang!

Brownies Lagi Kedut Lagi Sedap
nyummy!

11 comments:

InaYusoff said...

keliur!

Bitt (double IS) said...

selama ni pakai instant tepung je hehehe sebab malas..kalau rajin boleh ikut cara u...

jemput singgah tuan blog : http://bitttravel.blogspot.com/2015/08/contest-for-reader-bitt-2015.html

Ayu said...

Hm.. terliur sis!!
Salam perkenalan ... :)

Hanim Hashim said...

Aarghhhh Rara kejamssss...oven akak kat kampungggg. Sementara tu, terseksalah perut akak di sini huhu

nadiah hanum said...

Rasa cam nama Ciknad diseru, terus terjah sini! Hahaha..kawan akak kata brownies ni dia tak sama cam kek..klu dia gebu2 gitu maknanya brownies tu tak menjadi..klu atasnya kedut 1000 haaa menjadi elok la teksturnya tu!
Tergoda tgk brownies rara ni..;)

Diana Rashid said...

kawan akak selalu buat Ra..selalu dia ngantor ke sini..heheh...Tapi akak tak pernah try buat.nanti nak cuba..coklat chip putih tu kena ada ke?/yang tu je yang tak de.kena beli dulu la.

The Kehalusan Kelembutan said...

Salam sis dah pernah try buat brownies nutella tapi letak dalam cup je, nanti nak try resepi ni je

mama tisya said...

Dapnye.. Tu la dlu wat xbrp kedua..mls nk try lg..asyik order je..tgk la kalo ada keratin..Hehe..lama x membaking

mrs kayrul said...

Nak try buat gak

Anonymous said...

sy nk try buat esok.. mmg xpkai serbuk choc kee??

Hani Leeya said...

Topping nutella dia tu jd elok je halus massukkan dlm ape ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...