Image and video hosting by TinyPic

12 August 2015

Simpan Duit Raya anak dimana?

Duit Raya Anak


Harini 27 Syawal dah, dah nak habis dah raya,
duit raya princess pon kami dh kira siap siap, Isnin haritu trus simpan
dalam Tabung Haji, ramai mak mak pak yg tak tau nk simpan duit raya
anak dimana, dan ada jugak yg ' pinjam ' dulu duit raya anak, btol tak?
hahaha. almaklumlah, gaji lagi 2 minggu, hehehe. Tapi kami Alhamdulillah,
semua duit anak dah selamat dimasukkan dlm Tabung Haji,
tak nak pegang lama lama, takut, biar lah duk dalam TH,
kami tak de sebab pun kenapa pilih TH, mmg masa mula mula
raya pertama Princess 2012, trus kami decide, " bukak tabung haji jelah senang ".
Princess ada jugak buku ASB2, buku tu Taska dia bagi,
under PERMATA dulu, ada lah rm100 dlm tu,
sikit sikit nanti kami topup dalam tu. ada jugak simpanan nt kan,
nanti dia nk school ke, senang lah. InsyaAllah.


Banyak Ke Duit Raya?


Alhamdulillah, ada lah jugak duit raya dia, anak sorang kan,
org berani lah bagi banyak banyak, nanti anak dah 3,
org berkira kira dah nak bagi, sbb ramai, hehehe.
Princess murah rezeki tahun ni, duit raya banyak sikit dari
tahun lepas. semua ibuu and papa dah simpan.
muka nak happy je.hehehe.

Belanja Mainan Untuk Anak


aku tanya dia, kakak nk Playdoh tak? sbb dia kan suka sgt tgk video
Playdoh, dia laju je cakap nakkkkk! so aku tanya dia,
" ibuu pakai duit raya kakak ye? " dia laju je cakap ok,
selalu kalau dia nk beli apa apa, aku tanya dia,
" duit mana? " dia kata " duit xde, pakai duit ibuu lah "
hahaha. kali ni pakai duit dia, dia kata " OK "
amboi sangat! hahaha.

Tapi tak pakai pun duit dia, semua dah simpan kan,
aku banjer lah dia pakai duit aku, pakai duit untung Robocarpoli,
hehehe. Murah rezeki aku Jual Robocarpoli,
sampai suami aku dah kena panggil abang Robocarpoli
kat pej Pos Shamelin, hahaha. Alhamdulillah,
kita usaha, Allah bg lebih, ye dak.

lepas balik dr TH, trus ke AEON cari playdoh dia,
rambang segala mata, semua dia nak, tapi aku suruh dia pilih,
then dia amik 2 design je, pas tu suruh bayar,
sbb dia tak sabar nak main, balik rumah trus main.




lepas tu, dengan ibuu and papa pon join main playdoh,
layan jugak kan main mendalah ni, hahaha.masa kecik kecik dulu
tak de, tak mampu nak beli, main plastesin yg murah tu je,
keras nk mampus, nk bentuk pon payah, paling kuat pun
buat dia jadi ular je.hahahaha.kelakar.
untung budak budak skrg, tapi satu keje jugak aku,
melayan dia main berejam jam. tak pelah, demi mu anak.
janji bahagia.hehe. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. haa sama.. RM pn dapat buku permata tu..sng keje kan..takyah susah2 nk pg buat akaun..byk ke duit raya pinses? huhu

    ReplyDelete
  2. Tahun ni duit raya anak2 agak kurang dr tahun lepas...syukur ada jugak. Macam akak...alternate...kalau tahun sblm dapat duit raya simpan...tahun ni pulak beli apa yang dorang nak...

    ReplyDelete
  3. Tak simpan lagi duit raya anak². Eh anak². Hehehe. Bagus princess pandai main playdoh. Arissa buat sepah diracik nya halus. Hahaha.

    ReplyDelete
  4. rezeki princess raya ni..
    hakimi pun simpan kat TH..senang n susah nak keluarkan..pastu bukakan akaun SSPN n maybank yippie..

    ReplyDelete
  5. kecik2 dulu tengok playdoh yang buat burger mini tu, masa tu mmg ingatkan boleh makan. sadis sungguh. haha. teringat pulak main barbie ngan poly pocket. klu tak beli nangis kat situ jugak..hehe

    ReplyDelete
  6. Saya tunggu habis Syawal baru nak kira..saya simpankan dekat sspn.

    ReplyDelete
  7. plastesin murah dulu-dulu tu mmg lejen kan..hehe

    ReplyDelete
  8. playdoh ni mainan ank laki blh jgk kan.. sbb faiq giler main playdoh ni haha

    ReplyDelete
  9. Kejap je masa berlalu dah besar dah princess skrg..

    ReplyDelete
  10. teringat kecik kecik dlu pon pas kumpul sume duit raya, simpan tabung haji

    ReplyDelete
  11. my doter pun sangattt uka playdoh !

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com