Image and video hosting by TinyPic

05 August 2015

Slip POSLAJU yang BARU

Kadar Harga Pos Laju 2015


Seperti yang sedia maklum, pos laju naik harga selepas GST haritu kan,
Flyers, Kotak, Semua dah naik harga, tapi kadar pos laju
masih seperti biasa. untuk kadar harga poslaju,
boleh rujuk sini Kadar Harga Poslaju aku rasa, Pos Laju masih murah
dari perkhidmatan yang lain, dan servis Pos Laju masih ok lah bagi aku,
ada tersalah silap sikit sana sini tu biasa lah.

dan yang perlu korang tahu, barang dari pos laju, akan sampai hanya dlm
masa 1 hari je, if korg pos barang sebelum pukul 3 petang,
brg yg di pos akan sampai keesokkan harinya,
kalau pergi pos di pos laju besar, korg boleh pos sampai jam 8.30pm,
dan brg akan sampai keesokkan hari juga, bagus kan,
tak perlu tunggu lama mcm dulu, skrg ni sehari je brg dah sampai.
cuma perlu sabar je.hehehe. jika pos selepas pukul 3 petang,
barang akan sampai selepas 1 hari.so kena ingat,
sebelum pukul 3 ok! hehehe.



yang ni aku ambil dari website Pos laju.

ok, tp aku nak cerita ni, pos laju pun dh ada slip baru,
ehehehe.slip baru aje skrg ni ye, slip yg baru ni warna coklat.
mcm pelik pulak tgk, skrg dorg pakai barcode yg kotak tu.
kalau kita scan barcode tu, trus keluar tracking number kita.
lg mudah! lepas ni.lg senang lah peniaga online.hehe



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. ahak pos laju takde masalah jugak bagi nad..senang la ade code tu

    ReplyDelete
  2. cenonet sangat ruangan tulis alamat customer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kan.. Huhu. Dh lh tulisan sy besar, jenuh kn kecik kan. Btw setakat ni poslaju masih terbaik

      Delete
  3. adik IQ kerja kat poslaju pun ada cakap pasal consinement note ni bertukar wajah...baru dapat tengok kat blog ni..heee

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com