Image and video hosting by TinyPic

04 August 2015

Suatu Pernah Fynn Jamal

Fynn Jamal ni boleh nyanyi ke tak?


Harini terbukak Hot FM masa otw ke office,
selalu aku dgr radio ultra, harini mcm terbuka hati nk bukak HOTFM,
tetiba ada suara Fynn Jamal tgh nyanyi live,
hmmmm, kdg kdg aku terfikir, Fynn Jamal ni boleh nyanyi ke x?
sbb org kata, kalau dia menyanyi, suara dia macam Fafau menyanyi,
hahaha, jahat tau dorg ni, faham faham lah mcm mana kalau fafau nyanyi kan,
hahaha. aku maybe tak paham tentang muzik, tapi Fynn kalau nyanyi
live, suara mcm kelaut sikit, tapi kalau version dah siap,
version dah record, sedap pulak suara dia.

tapi tak kisah lah mcm mana suara dia, tapi lirik setiap lagu dia,
bait bait Puisi dia yang selalu buat aku jatuh hati,
deep sangat. aku suka. Lagu Suatu Pernah ni dah lama kan,
cuma dia record balik untuk Album Puisi Tepi Jalan dia.
hmmm rasa mcm nak beli tak eh? hehehe.
mcm nak je, mcm nak jeeee.hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. suara mungkin kelaut, tapi bait lagu suatu pernah memang terbaik..

    dia pun akui suara dia tak sedap, tapi ag coco yang bersungguh suruh dia nyanyi jugak...kira bley nyanyi la tu...

    ReplyDelete
  2. live dia x ok sgt bg akak... tp lagu puisi dia mmg best... klu zaman akak muda2 dulu (haha), ebit g ade, gigi, indon band la yg kami slu dendangkan ms da function life band kt kolej... tp skang kt singers kita pun notbad dh byk lagu puisi...

    ReplyDelete
  3. Aku setuju. Bg aku fynn jamal yang penting lirik dia sangat memberi kesan.

    ReplyDelete
  4. suke fynn jgk sebab lirik2 ngan puisi die..

    ReplyDelete
  5. okla tu, ade la farah tu geng hihihi

    ReplyDelete
  6. memang dah lama perasan dia memng tak boleh nyanyi.dia lebih berbakat bab menghasil kan lirik..tapi tu la..nak menghayati lirik nya tu macam terganggu dengan suara sumbang dia..

    ReplyDelete
  7. kenal dia dh lama. dia kawan husband. selalu jgk la husband perform dgn dia. dia mmg puitis sikit orgnya.

    ReplyDelete
  8. Julia suka hayati lirik berbanding suara penyanyi...sebab dari lirik yang boleh buat julia jatuh air mata ialah fynn jamal...lagu arjuna beta tu pusing lah byk kali pun tetap air mata jatuh.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com