21 September 2015

anak-anak MENTEE saya

Exchange Feed Group

aku rasa semua pun tahu, selain Gojes Blogger Supermom and Baby,
Kelab Blogger Ben Ashaari, aku ada juga join group
Exchange Feed Group.

Motif asal group EFG lebih kepada ' belajar ', dlm ni kita diajar
tentang blog, mcm mcm jugak lah belajar, tapi lepas belajar,
kena lah rajin, kalau malas, mcm tu jugak lah blog ko.
pengasas blog ni ialah Irra, Irra juga ahli KBBA,
aku TAHU tentang kewujudan EFG ni dari kak ain,
hahahaha, boleh x gitu.

Jangan TANYA mcm mana nk join EFG,
sbb EFG dah tutup pengambilan ahli.hehehe.

Program Mentor Mentee

EFG tak pernah lekang dengan Program dan Segmen,
cuma sempat dan tak sempat je nak join~ mak jemah ni kan busy sokmo,
kdg kdg tak sempat nk join, nk join borak pun x sempat~ kahhhh! busy sgt!
tapi busy mcm mana pun, tanggungjawap kena galas,
dari bulan lepas aku dah dipertanggungjawapkan untuk
menjadi MENTOR kepada blogger lain, Tujuannya supaya memberi tips,
mengajar, dan menaikkan semangat blogger yang UVnya rendah

aku tidak lah hebat sangat, tapi setelah diberi tugas,
kena lah pikul.hehehe. untuk bulan ni, mentee aku ialah Nizam dan Maisara,
dua-dua ni blogger hebat! bakal meletops ni.hahaha.
sorang peniaga SHAKLEE, sorang lagi mengambil upah
DESIGN BLOG, hebat kan!

kenapa aku suka nak PROMOTE blog Nizam ni?
pertama sbb banyak TIPS, ada tips tentang business,
ada tentang supplement, dan jugak tentang parenting.

Blog Maisara pula aku suka sbb warna PINK, dan juga kemas,
if korang nak belajar tentang tutorial-tutorial blog,
or nak tempah template, boleh tempah dengan Maisara.

cerita kat sini je pun tak best kan?!
jemput lah pergi ke BLOG mereka sendiri.
mana tau ada yang perkenan~ hahaha.

6 comments:

Ummul Azkee said...

wah bestnya mentor promote mentee..ehehehe..

Amanda Suria said...

Wah...best la dapat anak mentee best...huhuhuhu...

muhammad nizam said...

korang semua tahu tak.... layak jadi mentor sebab uv riban2 dan top 5 tetiap bulan...

tak lama dah... 9 hari je lagi.... huhu

Julia Johari said...

Irra pernah jemput julia join EFG, lama dah, tapi buat masa ni tak boleh masuk lagi sebab takut tak dapat bg komitmen, kerja semakin bertambah, harap kalian baik2 hendaknya...

Chekgu Azrine said...

Hebak rara..keep.it up!

eima said...

menarik ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...