04 September 2015

Habib Oro Italia 916 - Untuk aku yang suka design UNIK

Oro Italia Handmade dari Italy


Actually aku dah lama nak cari cincin, tapi bila pergi kedai,
mmg takde yg perkenan, semua design bunga, bunga, bunga,
then kerawang, aku tak berminat dgn design-design mcm tu,
aku lebih suka kepada design yg unik.

tadi aku jalan jalan Mid Valley, biasa lah kan, hari Jemahat,
naik naik tetiba depan mata ada booth Habib, #sehatisejiwa bersama Habib
kekdahnya, ada promotion. so marilah melihat-lihat,
asalnya nak melihat saje, lepas melihat, ada lah yg terperkenan,
hehehe. so, tanya harga paling THE BEST! hahahaha.

design Oro Italia ni sangat unik, tak de design kerawang dan bunga-bunga,
so suka lah aku, Dila kata ( sales girl habib ) Oro Italia ni design Datin-datin,
hahaha, datin-datin suka lah design yg lain dr yg lain ni,
dan Oro Italia adalah exclusive untuk Habib, dia Handmade import dari Italy,
so workmanship ( upah ) di agak mahal sikit lah, tapi aku sukkkkaaaaa~

tapi emas naik kan, tadi harga untuk oro italia rm175/gram,
utk emas biasa 165/gram ( design lama ).

sepanjang perjalanan, sepanjang makan aku memikirkan cincin tu,
kalau x beli, nanti terliur, meleleh leleh ailio ni, hahaha.
sooooooo lepas makan, lepas fikir, lepas soping, lepas tanya kwn kwn,
aku pon decide! JOM BELI! hahahaha. tak tanya shuben aku pon,
hahahaha, xpe, shuben mesti merestui, hahahaha. #yangpentingkonfiden!

sampai sana, jumpa semula Dila, beli dgn melayu best sket,
dorg suka puji puji kita. hahahaha. #mulalahperasan, so suh dila bg best price,
then trus bayar, lepas tu boleh pulak sangkut lagi 1 design,
huaaaa nanges, tapi takpe, beli Emas x rugi kan.hehehe.
InsyaAllah.

Habib Oro Italia 916
ni lah aku punya tu, hehehe, upah dia Rm134, mahal sket.lawa kan!
Habib Oro Italia 916
sebelah dia tu padu! rm900
ni RM800, adik ipar aku suka yg ni.
Habib Oro Italia 916
cantik kan, UNK, mmg xde design kerawang kerawang.
kalau korang nak pergi, Promotion sampai 6hb Sept ni,
cepat tau! design mmg lelawa, tadi dh usha usha pandora Emas Habib pulak.
bangle je size S RM2k, tp padu, berat! lawa! huaaaaa nanges lagi,
dari beli Pandora yg xde nilai tu, baik beli emas, betul tak!
jom simpan duit lagi!

15 comments:

jasmarina said...

setuju sangat dari beli pandora 2k baik beli emas.. cantek cincin kerawang tu :-)

Eintan Nurfuzie said...

cun.. design tbaru ye

Inani Hazwani said...

Pehhh cantiknyaaa :D

kisah earty said...

Wah santek r Rara...tak rugi beli ni.. :)

Nurzaliza Mohd Ali said...

Cantiklaa.. terbekenan pulak.. Hehehe..

nadiah hanum said...

Cantik!!! Tapi ciknad tak suka pakai emas

MizzTina said...

ehh, btl la rara, cntik design ni.. mesti upah dia pun mahal kan..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

betul2, simpan emas tak rugi. mmg cecantik design2 dia

Zila Mahadi said...

huih..cincin tu mmg sgt cantek.. ni yg rasa nak gi habib jugak nih. hehehe

dalila said...

haah..setuju sgt..pandora mmg lawa tp xde nilai sgt..beli emas pelaburan dimasa depan..ewahhhh..jom menabung!

anez zamri said...

ohoiiii mmg lawa pilihan ko tu ra

nusha fasha said...

Rmbg mata tgk.. heee

Ummu Athiyah Ismail said...

setuju..cantik sangat cincin tu

Wahh Menarik: PETUA HILANGKAN PARUT JERAWAT

Nadia Johari said...

orang perempuan memang takkan nampak satu..mesti nampak lain lagi cantik..ahhaa

Aula Mommy Razim said...

dah beli jugak. pantang masuk habib jewel hahha love the italian design.
cincin yang u pilih tu pun menusuk kalbu tapi takleh amik 2 uhuk uhuk


Lelaki pun suka kulit putih melepak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...