08 September 2015

Ikan Masin Tanjung Dawai - yang MURAH GILA!

Tanjung Dawai


Tanjung Dawai, Pantai Merdeka, Gurung Jerai,
semua ada dalam lagu ' Pantai Merdeka - Tropika ' tu kan.

Ku ukir namamu
Di awang Gunung Jerai
Disaksikan laut daun nyiur melambai
Jauh pandangan permai
Di situ Tanjung Dawai
Terkenang peristiwa
Cinta kita terurai~

ewahhhh sangat!

Lepas selesai kenduri Ashu Boy ( klik link )
Nenek-nenek ni semua sibuk nak ke Tanjung Dawai,
dalam hati aku, nk buat apa pergi tanjung dawai?
ada dawai ke? sbb tak pernah aku dengar nama tu, ( kecuali dlm lagu )
kihkih~

TAPI rupanya, ada benda best kat situ.
mmg tempat org jual hasil laut yek?
ada ikan masin, belacan, makanan laut, banyak lah!
baru lah chek tauuuuu! hahaha. #sindrommakmak,
biasa lah kan, bab ikan masin, ikan bilis, dorg tau je.
hehehe. Ikan masin pulak mcm mcm jenis,
dah lah mcm mcm jenis, murah pulak tu!
lagi MURAH dr LUMUT. #oppss

ikan masin yg sedang dikeringkan. bau busuk, tp bila goreng, SODAPPPP!
rambang mata.
ko mampu selfie dgn ikan bilis.hahaha

Ikan Tamban jadi Lizard


Yang paling kelakar nya, Princess pun teruja masa nak g cari ikan masin tu,
semua jenis ikan bilis dia belek, pas tu, sampai kat ikan tamban,
dia cakap " eh ibuu, ni lizard lah " hahahaha, PON boleh nakkkk~
ikan tamban kan besar, so mmg mcm lizard, hahaha.
nasib aku x makan, dah lah geli dengan lizard.

TAPI serius, mmg ikan bilis and ikan masin kat sini murah murah,
MIL aku beli ikan masin yg besar tu, sekor, yang org selalu buat
gulai ikan masin tu kan, baru RM18, murah gila kan!

lepas ni, sape nak datang sini, boleh kirim.hehehe.
sape nk buat stock dalam pantang pun boleh.
p/s eh dorg x de buat POS eh? hahahaha.

banyak tanyaaaaa!
Ikan Masin Tanjung Dawai - yang MURAH GILA!
Ikan Masin Tanjung Dawai - yang MURAH GILA!

Lagi satu, aku ingat kedainya dlm mall, muahaha, rupanya kedai dia
tepi tepi jalan je, tapi kedai besar. mmg mcm mcm ada.
Harga mmg murah, #ehtapitaktaulahkalau kat pasar malam murah lagi,
tapi bg aku mmg murah lah.

lepas singgah Tanjung Dawai, kami ke Pantai Merdeka,
tapi lalu je, tak singgah pun, semua dh kepenatan.
Sempat tengok Gurung Jerai, tapi Gunung Jerai dah lopong
lopong kena tarah, mcm mana nak nyanyi lagu atas tu.
hahahahahaha.

ok lah, bai~ sekian merepek!

#snapbyprincess, ibuu pegangkan lidard ni.hahahaha
pekerja baru.
aku xde alamat nak bagi, tapi pergi je tajung Dawai, jumpa lah kedai2 gini.

17 comments:

Eny Abdullah said...

Rara mai kedah awat tak habaqqqqqq hehehhe

irra yyan said...

nak ciked ikan masin!

jasmarina jasni said...

macam manala agaknyer bau dekat situ.. tp betul bile dah goreng.. nak makan pulak kan hehehhee

aswaleyla said...

i is tak makan ikan masin

sayidah napisah said...

wahh banyaknyaa!!! mak mak*sila terasa kak rara muahaha* mesti suka ni

Fifi Nadhrah said...

ala.. rugi tak singgah hari tu!~

Diana Rashid said...

Tak beli kopok lekor ke Ra..kat situ kopok lekor pun murah2 tau..

lynndamya said...

Salam singgah, hahahaha okay part lizard tu mmg lawak! comel sungguh..
btw,murah gila ek harganya..boleh beli banyak2 pastu buat doorgift wedding tak? hahaha..habis satu majlis bau ikan kering nanti..hihi :p

beat said...

belacaaaan

Eka Tikah said...

pehh, macam2 jenis ikan masin ikan bilis ada. beli borong best ni. hehe

MizzTina said...

wahhhh, best giler.. pantang btl akak klu nmpk ikan bilis ni...gerammm

Innanie Ariffin said...

Kak Rara kita tak makan ikan masin. Tapi ni lah tempat heaven untuk mak mak kita kan?

nusha fasha said...

Fuhh sdp ni kak oi.

elly khalid said...

dulu penah smpi sekali sini... errmmm... teruja betul dgn ikan bilis situ... ikan bilis kcik2 tu...sodappp...halusss je,,,,

ceria2 ke blog elly.. ;)
KEPERLUAN PROTEIN DALAM TUBUH

Farhain Azmi said...

dah lama tak pergi tanjung dawai.last pun masa study kat uitm merbok dlu, 6thn lepas,,huhu. done follow blog #2367. jemput singgah dan follow blog sy ye.

http://akuhanyagadiskampung.blogspot.my

Aishah Amin said...

stock ikan masin,kering,bilis memang takleh habis!
Aishah

ieza ashaari said...

Stok kat umh xbuka lg. Huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...