03 September 2015

REVIEW : Cosmoderm Perfect Sunscreen + Flawless Foundation

Cosmoderm Perfect Sunscreen


Cuaca sekarang sangat PANAS kan, kalau keluar lunch tu,
dia punya panas, rasa mcm matahari atas kepala je, terik dan menyucuk kulit,
mmg tak tahan. #wonder mcm mana lah kat akhirat nanti. #tetiba.

so now, aku baru berjinak-jinak menggunakan Sun Block,
kalau dulu aku relax je, skrg ni rasa tak boleh lah,
kena pakai jugak something. Nak nak aku Eczema,
kulit mmg totally sangat kering.

Kelab Blogger Ben Ashaari dan Cosmoderm mmg tak terpisah, hehe.
kalau kemana-mana, product Cosmoderm pasti akan ada bersama,
atau akan dijadikan gift. baru baru ni, sewaktu Event Blogger Day Out,
( LINK1 LINK2 ) kami dapat lg 1 set Product Cosmoderm,
whoaaaaa, ini mmg sangat best! TQ Cosmoderm! #muahciked

REVIEW : Cosmoderm Perfect Sunscreen + Flawless Foundation
set gift dari cosmoderm

Sun Block Cosmoderm


So harini nak Review Cosmoderm Perfect Sunscreen + Flawless Foundation.
aku dapat kaler NUDE, NUDE ni just putih biasa je, takde color.
aku apply mcm biasa, just add Perfect Sunscreen sebelum pakai Krim Safi
dan bedak, masih laju jugak aku bersiap.kihkih.


Perfect Sunscreen ni ada 5 color, korang boleh pilih ikut kesesuaian
kulit korang, tektur dia pula just cecair, serius tak melekit,
tak merimaskan, bila pakai, terus meresap dlm kulit, serius ni
mak jemah tak tipu! hehe. mmg selesa.

kod 01: Nude
kod 02: Natural Pink
kod 03: Natural Beige
kod 04: Medium Beige
kod 05: Tawny Beige



Apa Maksud SPF

SPF bermaksud "Sunprotection Factor".
SPF yang tinggi bererti perlindungan yang lebih tinggi.
SPF boleh dikatan sebagai ukuran perlindungan.
Ia mempunyai kaitan dengan masa anda boleh berada di bawah
cahaya matahari sebelum anda mengalami sunburn.
Contohnya, SPF 35 akan membolehkan anda berada di bawah
cahaya matahari 35 kali lebih lama, berbanding tanpa penggunaan sunblock.

Di dalam sunscreen foundation cosmoderm,mempunyai minyak vitamin-E.
Telah terbukti Vitamin-E dapat menentang radikal bebas.
Ia merupakan anti-oxidan yang sangat bagus.

hah best kan! so lepas ni, kalau duduk bawah matahari,
dah x perlu nak risau sangat, sbb kita dh ada UV Protection.

Lepas menggunakan Perfect Sunscreen, korang boleh tengok perubahan
pada kulit, maybe parut, lingkaran pada mata,
liang roma mengecil, dan kulit akan jadi sekata, sbb Vit-E
dapat lock kelembapan kulit, dan ianya bergantung kepada kulit kita
sendiri juga.

mcm aku, rasa kulit tak kering sangat, dan masih lg menanti
untuk mendapatkan tona kulit yg sekata, kita tunggu habis 1 tube ni
nanti yek.hehe

untuk korang yg nak beli, boleh ke Farmasi yg berdekatan,
Watson or guardians ada jual, dan kalau tak de masa,
beli je Online di http://www.cosmoderm.com.my/
MUDAH kan! selamat mencuba! esok i review Tea Tree oil lotion
dan Magic Body Lotion pulak. tunggu yek! bai ♥

amacam, ploless tak muka mak.hehehe.

9 comments:

Mama Kembar 3 said...

Yg ni mmg best! Akak pun dah jd pengguna tegar hehe

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Boleh try ni nanti... kulit ena mudah burn, terutama selalu terdedah bila kat Kuantan...

Yana MIB said...

patut dorg bg gift bag tu awl boleh tepek sebelum masuk zoo kan? haha tp akk pun suka pakai sunblock tu..rasa terjaga kulit ai.. :p

simplybeautyhealth said...

Salam. Ya awak saya pakai cosmoderm punya lotion uv cream memang bagus, Kawan saya pun pakai jugak.dy ada SLE.bole kena sinran matahari

Nina Mirza said...

Kak Nina pun suka pakai ni... Ringan jer texture dia

adianiez AIDA said...

cantik :)

Yana Libra said...

best ye jd KBBA :)

Nadia Johari said...

produk cosmoderm memang best

Azlinda Azman said...

Walaupun nude...xde nampak kulit muka macam tepung kormak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...