07 September 2015

Selepas 3 tahun perut dibelah, Puteri Imann Sophea Birthday

Princess 3 years old


Alhamdulillah, 7 September 2015, genap lah usia Puteri kami 3 tahun.
Alhamdulillah, sihat, cerdik, bijak, sempurna, TAPI, biasalah,
asal beralih bulan je, akan ada simptom dedar-dedar nak demam,
badan panassss je, batuk, dan semalam cirit 2 kali.
risau jugak aku, tp dia mmg gitu, dari baby mmg mcm tu.
demam acah acah. hehe.

Kalini kami tak sempat nak sambut birthday Princess secara proper,
this week ada event besar family KBBA,
minggu depan ashu boy sanding di Pahang,
minggu lagi satu dah Raya Haji, soooo busyyyy~ hahaha.
so ibuu and papa decide, kita sambut kat school jelah, lagipun jatuh hari
isnin, so molek lah buat kat school dgn kawan kawan,
Princess mst happy.


so semalam sibuk lah prepared party pack utk kwn kwn,
mummy sponsor plastik, papa sponsor isi dalam,
kami bagi air and coklat coklat je, sbb tak sempat nak mencari bahan-bahan
hishh, ibuu busy, tak sempat sokmo.hehehe.

Cadangnya harini nak potong kek pukul 11am,
dan nak bawak KFC, tuptup KFC kul 11am baru nk goreng ayam,
so terlewat lah sikit, kul 12 baru ibuu sampau school,
kawan-kawan dh ada yg tido, tapi ada jugak yg excited menunggu
untuk sambut buffday Princess. Buffday girl pon excited kemahen
ibuu ani kata.hehehe.

sampai-sampai je, ibuu agih agih kang topeng muka.
topeng jelah yg mampu, nk berbelon belon tak sempat nak tiup.
kihkih. pas tu get ready kek, masa bawak keluar kek,
semua teruja, hahaha, semua sukaaaa, sbb kek Princess bentuk BEE,
hehehe. innocent sgt anak anak tu, berkerumun semua.
seronok lah si Princess.


Papa pun pasang lilin, masa pasang lilin, nyanyikan untuk dia,
dia pulak malu malu, ntah kenapa, suka tapi malu.hehehe.
pemalu mcm ibuu lah. hahaha #janganmuntah.

tapi dalam malu malu pun, boleh gak tiup lilin.hehe.
lepas tiup lilin, mkn kek ramai ramai, bertambah-tambah anaka naka mkn kek,
kek habis. Alhamdulillah, sedap sgt kek bee's Princess.


-----------------------------------------------------------------------------------

Semoga Princess sihat selalu


Alhamdulillah, ibuu happy sangat kakak dah masuk 3 tahun,
papa pun happy, semalam papa cakap kat ibuu,
" dah tiga tahun dah anak kita kan "
sobs, tetiba rasa sedih, tak boleh luput dari ingatan,
jam 12.00am aku ditolak ke labour room,
sbb kena Emergency Czer, 12.30am Princess pulak keluar dr perut ibuu.
sobs~

now dah 3 tahun perkara tu berlalu, parut belah pun dah semakin hilang,
perut pun dah totally tak rasa sakit, Alhamdulillah~ tamat dah tempoh
pembaikan perut. #ehh yeke.hahaha.

Ibuu harap, kakak sihat selalu, kakak selalu jadi anak yg menghiburkan
hati ibuu dan papa, dan org disekeliling kakak. Ibuu dan papa bangga sbb
dapat anak mcm kakak.


Ibuu takde hadiah istimewa untuk bagi pada kakak,
ibuu hanya ada doa yg hari hari ibuu titipkan buat kakak.
ibuu dan papa akan berusaha untuk membahagiakan kakak.
nanti ibuu dan papa bagi adik ye, tunggu kakak masuk Sekolah dulu.
kihkih~

10 comments:

Nadia Johari said...

princess tetap happy...alo-alo..happy birthday princess

Cik Puan Rann said...

Selamat hari lahir princess...untie sambut birthday semalam. Heeee. Moga princess jd anak yg solehah tau.

anajingga said...

Alhamdulillah, princess dah besar dah pun, comel sangat,semoga membesar sebagai puteri solehah kebanggaan ibu dan papa, amin. :)

Fiqah Feeona said...

Comelnya kek..

dalila said...

rara!!tajuk xtahan..nyilu rase..
touching plak bace yg last2 tu..sobs..
for princess, hepi besdayy cyg..moga jd ank yg solehah..moga terus membsr dgn sihat dan cerdik..

::EIDA:: said...

incess happy besday ! jumpe auntie ida , auntie ida bagi hadiah k! hehehee... sedih lak aku baca ucapan ko raaa.. #lapairmata

Mila Hilas said...

slmt hari lahir pwincess :-)

idzwa kamaruddin said...

happy besday pincess!

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Selamat hari jadi sayanggg.. Semoga menjadi anak yg solehah.. Cantikk keknyaa, bumblee bee ehhh hehehehe

yoorin melacolea said...

Pincess ni tak macam 3 tahun laaa.. cakap , tinggi dia macam 4-5 tahun dahh.. Happy berfday pwincesss...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...