Image and video hosting by TinyPic

22 September 2015

Semakin Kronik Penyakit Pelupa

Terlalu banyak memikirkan hal duniawi, byk hal dalam kepala hotak, membuatkan aku semakin pelupa, kalau sesuatu benda yang penting tu aku tak buat dengan segera, mesti aku akan lupa terus. Sesimple-simple benda pun boleh lupa, then stress dengan diri sendiri. Haih!!!

Kes semalam, sebenarnya aku OT sampai 10.30pm, aku sampai awal pagi semalam, aku dah sampai dekat pagar pengawal, baru aku sedar yang aku tak bawak pas. Selalu pas mmg ada dlm kereta, tp boleh plak haritu dlm kereta lain, nak ckp apa pun x guna, pergi lah ambil pas pelawat, dah dpt pas pelawat, sepatutnya aku kena terus catat number yg ada pada pas tu utk claim nanti, tp benda yg simple tu pun aku lupa, pagi ni baru aku teringat, bila dah teringat, terus pergi kaunter pengawal, tp disebabkan takde number kad, dorg tetap tak boleh nak buat apa.

Last ikhtiar aku pergi lg 1 kaunter, aku just ingat 1 number depan kad je, aku cuba cuba nasib main teka teka, lucky betul! Fuhhhh lap peluh, nasib aku pergi pagi pagi, pegawai yang jaga kaunter masih in a good mood, kalau pergi tgh hari, mau kena maki sbb main teka teka number.hahaha

Ntah lah, tak tau nak ckp mcm mana, bila aku fikir fikir balik, ntah apa apa benda lah yg membuatkan aku selalu lupa hal hal yg simple cm tu, padahal benda paling senang, mcm selalu,aku snap je pic pass pelawat tu, tp tu lah, peringatan buat aku lah. Lepas ni kena kurangkan hal hal yang x penting, dulukan hal yg penting.

Skrg aku dekat PPUM, jumpa pakar kulit, dapat number 0127, number skrg baru 0004, xtau nak nangis ke mcm mana skrg ni, hahahaha. Layan jelah, agak2 lama, aku blah je, minggu depan dtg lagi.hahaha. ke number kat sini tak ikut turutan eh? Hurmmm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. No tu tak ikut turutan.. eemm.. bertabahlah ye.. adakala sekejap je.. adakala lama..

    ReplyDelete
  2. hahahaha..jauhnyaaa nombor .jenuh nak tungggu

    ReplyDelete
  3. tq for this sharing!!! yayac dari BW UZU ...BW sini....yayac dah follow sini....mohon follow blog & komen murni di entry yaya

    http://www.yayacendana.com/2015/09/kaio-studio-photographer-videographer.html

    tq.... :)

    ReplyDelete
  4. bertabah la ..aku pun sama lupa sokmo ...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com