11 September 2015

Semalam Menangis, harini terima berita Gembira

Morning Quote - Tiada yang kekal didunia


Assammualaikum korang, sihat harini? hope semua sihat belaka,
harini nampak mcm haze teruk balik, hurmmm~
nak stay indoor pun tak boleh, mmg kena keluar,
weekend ni ada Familyday Kelab Blogger Ben Ashaari,
woohoooo~ hehe, hope semua sihat sihat belaka.

Semalam sebelum tidur, aku ternampak satu quote ni,
aku cari cari balik, tapi tak jumpa, lupa sangat nama IG orang tu,
aku cuma ingat ayat dia, lebih kurang mcm ni.

" Jangan bersedih jika kita ada masalah, ...............................
kerana tiada yang KEKAL di DUNIA, ...................
Masalah akan berlalu pergi, dan kemudian datang bahagia,
.......................................... "

yg ruang kosong tu, aku tak ingat ayat dia,
tapi dia cakap tentang masalah, dan tentang tiada apa yang KEKAL
didunia ini, bila aku renung dan fikir balik,
mmg betul, mmg tiada apa yang kekal dlm dunia ni,
jika harini kita bahagia, esok kita menangis,
begitu lah seterusnya. begitu juga aku,
semalam menangis bersujud disejadah, minta pada Allah,
mengadu pada dia, dan harini, datang berita gembira,
syukur Alhamdulillah.

satu MASALAH itu tak kekal,
kita kena pandai kawal diri, kawal emosi, kawal semua,
jangan biar masalah menghancurkan kita.
try to be Positive, ALWAYS!
bersangka baik, insyaAllah, ada jalannya.

hari-hari yang mendatang, aku cuba improve diri,
jadi yang terbaik buat semua insan disekeliling aku,
dan paling penting, aku cuba jadi yang terbaik pada Suami
dan Allah SWT, setiap hari adalah hari baru buat kita,
belum terlambat untuk berubah. Mungkin takkan semua orang akan suka
pada kita, itu mmg MUSTAHIL, tapi, kita cuba yang terbaik.
InsyaAllah, Be Yourself, Improve Your Self.
aku doakan kita semua bahagia. Amin.

Sekian Ceramah Pagi Jemahat! hehehe.
xoxo ♥ Safurara

7 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

dlm kesdihan inshaaALLAH terselit kegembiraan kan kak..

anez zamri said...

ku doakan ko sentiasa bahagia di samping tersayang..kuat semangat ra!!!

ziana eunos said...

tq atas tip #happierlife

*jemput singgah http://zianaeunos.blogspot.com

yoorin melacolea said...

happy selalu Rara.... bersedih sedih dahulu bergembira gembira kemudian... quote baru.. ^_^

Amanda Suria said...

semoga allah permudahkan semuanya ye Rara..jangan sedih2..biasa la dugaan kan

sayaiday mohd nor said...

Dapat jugak jumpa semalam, cantikk :)

iday tak sempat ambil gambar kat situ. sebab awal2 hujan.

:)

mrs kayrul said...

allah ada untuk kita meluah rasa....ko kuatkan rara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...