30 September 2015

Surprise Untuk Suami

Idea Untuk Sambut Hari Lahir Suami


Setiap tahun, untuk sambut birthday suami, mst satu masalah buat aku,
sbb no idea, hahahaha. tapi tahun ni, istimewa sempena Hari Lahir suami aku yang
ke 29 Tahun pada 29hb September, aku nak buat surprise yang best sket untuk dia.
hehehe. Hadiah tak de, so banjer dia makan jelah, lelaki ni susah nak cari hadiah,
tak tau apa yang dorg suka. hahaha ( bagi aku lah )

So, semalam, aku decide nak bawak dia dinner kat Royale Songket,
Hotel Grand Blue Wave Shah Alam, Royale Songket ni best tau,
mcm mcm hado! nak makan nasi, nak makan western, nak mkn dim sum,
semua ada. so makan sini jelah senang. Walaupun semalam kena menempuh jem,
tapi aku sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.hahaha. balik kerja, trus ke Shah Alam,
sampai sana dah Magrib, terus g solat dulu, then order makan.


Kami makan set Nasi semalam, nak jugak nasi kan! haha.
set tu ada sup ekor, udang santan, Asparagus Goreng, Ayam paprik dan
Ikan Siakap. anak dara aku kan western, xnk mkn nasi, so order Aglio Olio,
dan menu tambahan, amik Chicken Grill apa ntah namanya, lupa sudah,
hahaha. so semalam, kami makan sampai muncit. Sedap makanan kat sini.
Puas Hati lah!


Dan yang best nya kat sini, setiap hari ada Cake Of The Day, so masa suami aku
tak de semalam, aku diam diam g order kek tu, then aku tanya, ada lilin ke?
sbb harini birthday suami saya, dia kata ada, then dia siap tanya, nak tulis apa apa tak?
aku pun mintak dia tulis Happy Bornday Papa! hehehe.

Lepas habis makan semua, dia kemas meja, tgh lepak-lepak borak borak,
dorg pun hantar kek kat suami aku, dia surprise gak lah! hahaha. sbb x expect
pun aku nk order kek untuk dia, alahhhh 1 slice je ponnn! hehehe.
Kek tu sedappp tauuuu! siap ada fruit salad! mmg sedap!
bagus waiters kat Royale Songket ni, dorg mmg lemah lembut je,
senyummm je, suka suka~


Lepas dah habis makan, kul 9am kami gerak balik,
asalnya ada surprise lagi untuk papa kat Hotel, tapi runner tak sempat sampai,
jalan jem sangat, so tukar Plan B, buat surprise kat rumah, sbb kalau aku ajak
laki aku stay lagi, mst dia syak kan. so balik terus rumah.
Sampai je rumah, park kete, runner terus pergi kat laki aku,
bagi pulak Belon dengan Bunga, tanjat boboy lagi skali! hehehe.
dalam hati aku, debor yang hamat.hahahaha.

Full of surprise lah semalam, plus kenyang gila! hahaha.

dan harini pun ada surprise lagi sbb suami aku kena cirit birit pulak harini.
hahaha. kesian dia, ntah kenapa pulak, padahal semalam kami semua makan
benda yang sama, masuk angin maybe.


Kepada suami ku, terimalah surprise yang tak seberapa ni,
tiada hadiah istimewa buat mu, hanya ini yang mampu~
semoga kita berbahagia sampai syurga~ Amin.

p/s : untuk buat makan-makan, or dinner yang simple simple mcm ni,
Hotel Grand Blue Wave Shah Alam, mmg sangat recommended,
harga boleh tahan, makan sedap, tempat best! hehehe. korang boleh lah try!
hehehe.

sekian, xoxo ♥

7 comments:

Sheila Adziz said...

ala... sweetnyer...

Intan Zulhilmi said...

Ure so sweet rara. Alhamdulillah. Semoga terus bahagia till jannah

dalila said...

cuwidnyeee rara!

lieyalatif said...

sumpahhh sweeeett sgt .....

pandai ko buat suprise ni rara...mesti terharu gile2 hubby tu..... moga korang terus bahagia selamanye...amin

anez zamri said...

sweet gile wehhhh!

gambar-gambar dalam entry ni lawa2 la!

DRAMATIC UNIQ said...

best nya ada cake of the day tu.. hehehehee.. :)

rajin Rara buat suprise2 gini.. isteri mithali tau.. hehehehe..

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Aauuuchhhh sweettnyaaa.. Best sambut birthday macam niiii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...