Image and video hosting by TinyPic

01 September 2015

Uniknya Kenduri Kahwin di Kedah

Ashu Boy Kawen


Assalammualaikum, hai korg, lama aku cuti,
hehehe. orang cuti merdeka, aku sibuk cuti pergi kenduri sana sini.
Jumaat tu kami gerak ke Penang, Sepupu suami aku nikah, so beramai ramai
lah kami ke Kedah nun~ tido 1 malam di Penang, esoknya,
baru gerak ke Kedah, kami sampai Penang kul 4am,
huaaaa~ Jem hoiiii~ banyak gila kereta,
biasa lah, asal cuti je jem, asal jem je cuti.

Kul 11am kami gerak ke Kedah, Sg.Petani,
perjalanan smooth je, xjem sangat,
tapi panas dia, bukan main lagi, nasib lah makan sedap.
Ashu Boy kahwen simple je, takde pelamin pelamin pun,
just makan beradap je, then potong kek.hehe.
Less is More org kata, hehe. pengantin perempuan pun simple je,
tapi naik seri pengantin, cantik sangat.

Tahniah buat Boy dan Rehan, semoga berbahagia selamanya,
selamat menempuhi alam rumah tangga,
cepat dapat baby~ hehehe.

acah acah sedondon, tp tak pon! haha
newly married, love bird~ semoga kekal till Jannah.

Goreng Pisang di Kenduri kawen


Satu benda yg aku rasa teruja sangat masa sampai rumah
pengantin perempuan, nk tau tak apa? ada gerai pisang goreng.
pisang goreng ni, di goreng 'fresh' tau! aku siap tapau rm2, hahaha.

rupanya, kawan aku kata, kat KL pon dah ada.
gerai-gerai gini, mmg amalan org kedah, ewahhh~ amalan kooo.haha.
mmg dorg akan ada mcm mcm gerai makanan.
kalau kt KL, aku biasa jumpa cendol dan apam balik,
tapi goreng pisang belum pernah lg, ni pestime jumpa,
mmg rare lah aku rasa, hehehe.

Ubi keledek dia sedapppp! mkn panas panas.
mmg halal lah tuan rumah, tetamu balik dengan perut yg kenyang,
rojak buah pun sodap! hihihi. mmg dasar kuat makan.
next week i diet!

siap tapau.hahaha

settle kenduri, geng nenek nenek Princess sibuk nk ke Tanjung Dawai,
apa ada dengan Tanjung Dawai ni? hah esok sambung cerita hokkay!
nk masuk kursus dah, bai!

apa ni, ikan bilis! ikan masin! hehe
someone is turning threeeeeeeeee~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. Kemahen lagi incess..
    Akk pub mcm baru tau je org kedah ada gerai goreng pisang cmni.hahahah

    ReplyDelete
  2. Eh.. selama 2 thn zila dok kedah dulu.. kenapa zila gi kenduri kawin kat sana tak pernah jumpa gerai goreng pisang? Ini tak adil.

    Now, zila mengidam goreng pisang pulak..huhuhu.

    ReplyDelete
  3. selalunya memang macam tu Ra..macam warung2 je..ada warung laksa..ada warung roti jala,ada bubur kacang ada kuih2 macam sarapan pagi tu..

    Ambloh..mai penang tak habaq pun..kalau dan boleh jugak jumpa princess sat..

    ReplyDelete
  4. Comellah kenduri kahwin kt sana...ada Gorpis hahahha...syokkk

    ReplyDelete
  5. goreng pisang tu biase dah dik..hehehe..

    ReplyDelete
  6. Selamat pengantin baru kepada sepupu akk... Semoga bahagia dan kekal hingga ke jannah.. Aminnn

    ReplyDelete
  7. Ra.. ahad ri tu aku g majlis kawen pak anjang husband kan,, ada gak cekodok pisang.. cucur cempedak n cucur pisang.. trus ingat status ko.. hahaha

    ReplyDelete
  8. alolololo, comel jee.. pengantinnya nmpk muda lagi, barakallah

    ReplyDelete
  9. alahaiiii..muda nya pengantin... :)
    simple and sweet.. i like..
    semoga kekal bahagia hingga syurga..
    aamiin.. :)

    ReplyDelete
  10. Kalau ada gulai daging batang pisang, itu lagi pure kenduri kedah...hahahaha

    ReplyDelete
  11. Kurusnya rara..bj tu bj tu cantik..

    ReplyDelete
  12. selmat pengantin baru :)
    nyelam minum air ni
    g knduri plus jenjalan :)

    ReplyDelete
  13. simple tp sedap~

    terliur tgk ptg2 ni`

    ReplyDelete
  14. kenduri dekat kedah memang unik..hehee

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com