13 October 2015

APA lagi yang nak NAIK?

Kadar Tol Baru 15 Oktober 2015


Harini takde mood untuk update apa-apa, sbb otak aku mcm letih, letih nak update dan fikir apa-apa, aku sibuk kemas office. #acahacahbusy hahaha. Tapi mmg pun, berkemas untuk 5S, kemas sikit sikit je, just untuk maintain yang lama, tangging semua tak payah tukar. Cuma maintain kan saje.

Kecoh hal kadar tol naik, baru je haritu minyak turun, tapi tak payah nak seronok sangat lah, then minyak naik balik, tak sempat nak bernafas. then start 15hb ni, kadar tol pulak naik, fuhhh~ sesak dada, mmg kena habis-habis kita ni, cari duit mcm nak gila pun, still kena tindas, ntah lah kan, kesian pada yang tak berapa nak mampu tu, kesian jugak kat aku.


mana lah orang Malaysia ni tak ramai yg gila, yang stress, sbb macam-macam naik, beruntunglah jika kamu dilahirkan " dalam dulang emas " sbb mungkin takkan rasa kesusahan ini, tapi untuk kami rakyat marhaen ni, berkojolah sekuek-kueknyooo~ ada duit, pergi bercuti, bukan apa, kasik hilang stress tu. lama lama boleh gila! tunggu jelah lepas ni apa lagi nak naik.

6 comments:

Melissa Muklis said...

Betul ! Kesian dengan kita2 yg kerja duit untuk cukup2 tampung hidup.. Bersusah payah kumpul duit, tapi bila spend macam buang angin .. Bau siksa ada tapi tak nampak hasil.. Haha T_T

Amanina Mads said...

singgah sini.. memang naik mendadak. stress dibuatnya

Inani Hazwani said...

Dia ingat kita banyak duit agaknya, semua benda nak naik. Huhu

emalin mohd said...

Tu yang ramai buat second third income ..sebab kenaikan kos hidup..huhu

Mrs Yatie said...

bertabahlah jawapnya kan. kerja gomen pun still terasa dengan kenaikan ni semua.

ameris said...

kena cari income ke3,4,5,6 laa pasni nampaknya...
hai la kerajaan... tak kesian kami ke??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...