Image and video hosting by TinyPic

15 October 2015

bila aku join BERSIH

Assalammualaikum, hai korang~ buat apa tu? buat buat sibuk ke? huaaa harini aku terbangun lambat, mst cacat TMS aku bulan ni, haih~ bila alarm tu ko padam, bangun bangun semua mst dah cerah kan?! geram betul! padahal malam tadi kul 10.30 dah tidur dah.

semalam korang kemana? aku duk rumah je, buat sesi PEMBERSIHAN ALMARI, aku dah tak tahan tengok almari tu, dah macam sarang tikus, Princess bila amik baju, dia suka suka je amik, then habis semua bersepah. Almari papa dia pun sama, eh bukan papa je, Almari ibuu pon sama.hahahaha.

so semalam, aku decide nak kemas semua, 3 jam jugak aku amik masa mengemas semua. Penat wehhhh!

Kemas, sorting, buang, bagi orang, semua dah asing asing kan, baju aku yg singkat singkat tu pun aku nak bagi orang, apaknya tu marah ibuu pakai baju singkat, nt duduk nampak muntot! hahaha. padahal tak pon, tapi xpelah, aku pun malas pakai dah baju gitu, so bagi jelah orang.

kebanyakannya baju semua elok elok lagi, baju Princess pon sama, baru pakai 2 3 kali, pas tu simpan, bila pakai balik, dah singkat, geram betul.hahaha!

Tapi ada jugak baju yg Princess suka pakai, mcm seluar kat bawah ni, seluar dr umur dia 6 bulan, till now pakai lagi, dr dulu seluar ni besar, skrg sampai dah tinggal takat peha je bila dia pakai.hahaha. Tapi aku dah amik simpan dh seluar ni, tak payah lah pakai dah eh kakak, kesian awak. hahaha.


Bila Almari semua dah siap kemas, senang hati aku, lega, terang nampak almari, tapi, kita tunggu jelah bape lama dia boleh bertahan yeee.hahaha. tak de modal nak borak. ni jelah, baiiii! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. Akak ingat pun nak joint bersih ni jugalah Safura..
    Banyak sgt yg perlu dibersihkan..
    Biar lega sikit kepala menengok yg dlm almari akak tu :D

    ReplyDelete
  2. dah laamaaa nak buat opss bersih dlm lemari tu tapi adoi laaa nak bertapa lelama tu yang tak boleh tahan..

    -mrspuex-

    ReplyDelete
  3. 3 jam mengemas ra??? fuhh mmg betul2 spring cleaning nieh..... tu laa kene ngadap betul2kan baru puas ati ngemas.....

    ReplyDelete
  4. Bila dah start mengemas, macam2 jumpa :D

    ReplyDelete
  5. bagus apa buat aktiviti bersih macam ni

    ReplyDelete
  6. hahaha Lissa selalu seminggu ja tahan almari tu cantik. lepas tu jadi hutan belantara balik XD

    ReplyDelete
  7. kalau aisya dan aeera dah pakat nak tolong kemas memang tak sampai sehari pun ra.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. hahaha..same je la lemari kt umah tu pun rara..lps kemas kejap je dh sepah2 blk..byk tangan..klu kite sorg je ok lg..tp ye laa..xkan sume nk harapkan kite je kan..

    ReplyDelete
  9. kontroversi sgt punya tajuk...ahahahhaha...rupa2nya bersihkan almari bagai ~~

    ReplyDelete
  10. hahahha letihkan mengemas .. pastu rasa mcm syg je nk keluarkan brg yg dah tak pakai tu ... hahahha

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com