28 October 2015

Borong Deodorant Nivea Rm4.90 kat Guardian

Haritu aku nampak Yana Yassin post di FB, deodorant nivea rm4.90 je yg besar, siap FOC yg kecik. Aku mmg pakai Nivea dr dulu lg, so terus lah g mencari td, memula frust sbb yg free kecil tu dah habis, korek korek tgk ada 2 set lagi, wohooo, rejeki, so aku grab jelah 2 set, jimat gila, dpt 2botol 50ml 2 botol 25ml just Rm10, then beli deodorant suami aku pon rm4.90 gak, foc yg 25ml. Ingat nk beli 2, tp xyah lah. 1 jelah.hahaha.


Masa nk bayar kat kaunter, nampak pulak yg promo kt depan kaunter, grab body shower, rm2.90, paraben free, organic aloe vera katanya. Hahaha. Pastu cocoa butter oil yg kecik Rm9.90, pas tu losen Rosken Skin Repair yg 1 tube Rm14, dpt Rm10 je, perghhhh murah, trus rembat lagi. Aku mmg pakai losyen Rosken Dry to extra dry skin ni, sbb bau dia wangi sgt sgt, then kulit jadi best, lembut sampai petang. Sesuai utk kulit aku. Aku baru je beli 500ml 2 hari lepas, huh! Tp xpelah, yg kecik boleh buat simpan dlm handbag, nk travel pun senang. #alasan haha.

dry-skin-lotion
best ever!
Total total barang baru Rm50, wuwuwuwu jimat banyak kannn. Xyah beli deodorant dah. Hehehe. Korang g lah Guardian cepat, karang habis kang. Tak sempat beli. Hehehe. tu pun kalau korang pakai Nivea lah. aku tak suka jenis yg sembur sembur tu, rasa x puat calit kat ketiak.hahaha opsss.

Harini 28 Oktober 2015, Anniversary aku dengan suami aku yang ke 4 tahun, kejap je masa dah masuk 4 tahun hubungan kami sebagai suami isteri, takde sambutan istimewa ponggggg! tadi masa lunch, just pergi makan makan je, tu pun laki aku cakap, " jom makan sushi nak tak " hahaha. padahal masa buffday aku 7hb haritu baru je makan sushi, haih! gila sushi betul.

pastu aku kan skrg terjebak lagi tengok cerita Korea, so mula lah teringin pulak nk makan Udon, so tadi order Tempura Udon, uwuwuwuwuw sedappp tau!!! hahaha. aku buh wasabi sket biar kasi pedas telinga.hahaha. sedap sedap! Princess mesti suka ni, nt bg Princess makan Udon pulak lah.

tempura-udon
Udon
Kali ni punya Anniversary xde hadiah hadiah pun, sbb tahun ni kami nk g VACATIONNNN! wuwuwuwu Alhamdulillah~ dapat jugak pergi honeymoon lagi skali. hehehe. Doakan kami selamat pergi dan pulang tau, dekat je padahal pon.kihkih. ok lah. bai! nk g pasar malam jap, harini aku OT. Flight Jumaat petang, baju tak kemas lagi, sume barang tak pack lagi, kalau bukan buat kerja last minute, jangan panggil lah Safura Fadhlan! hahahaha.

4 comments:

Rizziela said...

Harus mencari ni

Yana Libra said...

murahnyeee...kena g tgk ni..hehe

Melissa Muklis said...

Lissa pun suka beli barang di guardian. muraah dan jimat kalau ada promosi. hehe
happy anniversary, kak :D

eima said...

menarik nk pi guardian la .... sushi aku masih lagi tak berani nk mkn sbb tak reti order satu ... rasa die aku tatau cam ne hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...