Image and video hosting by TinyPic

06 October 2015

Masih ada telekung bersih di surau awam

Harini kami tak sempat nak Magrib kat rumah, ingat nak Magrib r&r awan besar, skali lupa lagi, awan besar kan terbakorrr. Hahaha. So singgah Petrol Pump sebelah dia. Aku pulak telekung yg standby dlm kereta aku pergi basuh, so xde lah telekung aku. Gamble je pakai telekung surau, tp terkejut gak aku, telekung kat situ bersih. Nampak mcm bukan telekung baru, tp bersih. Huh syukurrrr. Aku pernah tumpang solat kat sebuah resort ni, Ya Ampun, nak pitam bau, hahaha. Pas tu kotor. Nak solat pun x khusuk. Bila ada surau awam yg bersih, aku mcm teruja sikit.hahaha. Bagus lah mcm tu kan, bila kita leh solat dgn selesa kt surau awam ni, mana mana pun kita boleh berhenti utk solat. Aku rasa mcm nk sedekah telekung lah. Mcm mana eh nak buat?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. alhamdulillah, besar pahala org tukang cuci telekung tu

    ReplyDelete
  2. Bukan selalu jumpaa yang camni kan.. Ada tu bukan takat bau je, tengok warna pun yaa Allah, tak selesa..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah... raaa, beli telekung letak je kat surau tu, tp jgn laa buh nama safuraonline plak... [rindu rara]

    ReplyDelete
  4. haa memang ada tapi tersangat la jarang jmpe..huhu

    ReplyDelete
  5. ERR..AKAK kene kat kg baru kedai mkn western femes tu...ya ampun..tempat amik air wuduk pun berlumut dan telekung berbau hamis.huwaa..tak kusyuk solat!

    ReplyDelete
  6. bagusnya...mmg susah nak jumpa skang.
    dlm kete mmg standby telekung sbb susah nak jumpa telekung bersih..huhu

    ReplyDelete
  7. susah skg jumpa yg bersih.. alhamdulillah

    ReplyDelete
  8. Salam, wahh sy pun teruja jugak tgk..besar pahalanya klw sedekah telekung, and uci telekung2 wakaf tu, insyaAllah..

    btw, birthday awk hari ni ya? sy bace kat blog kak diana tadi, dia wish dlm entry..hehe, and, birthday kite same lah, sy pun hari ni jugak! hehe :D

    ReplyDelete
  9. best kan.. ada surau tu kemain cantik,.. tp telekung nye ya rabbi nak pengsan hahaha

    ReplyDelete
  10. memang senang hati kalau jumpa telekung bersih dekat surau.. kadang-kadang ada sesetengah surau, telekung tu dah berkulat pun masih simpan lagi tanpa ada telekung baru.. -_-

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com