Image and video hosting by TinyPic

06 October 2015

Masih ada telekung bersih di surau awam

Harini kami tak sempat nak Magrib kat rumah, ingat nak Magrib r&r awan besar, skali lupa lagi, awan besar kan terbakorrr. Hahaha. So singgah Petrol Pump sebelah dia. Aku pulak telekung yg standby dlm kereta aku pergi basuh, so xde lah telekung aku. Gamble je pakai telekung surau, tp terkejut gak aku, telekung kat situ bersih. Nampak mcm bukan telekung baru, tp bersih. Huh syukurrrr. Aku pernah tumpang solat kat sebuah resort ni, Ya Ampun, nak pitam bau, hahaha. Pas tu kotor. Nak solat pun x khusuk. Bila ada surau awam yg bersih, aku mcm teruja sikit.hahaha. Bagus lah mcm tu kan, bila kita leh solat dgn selesa kt surau awam ni, mana mana pun kita boleh berhenti utk solat. Aku rasa mcm nk sedekah telekung lah. Mcm mana eh nak buat?

11 comments:

Nabila Syifa said...

alhamdulillah, besar pahala org tukang cuci telekung tu

anajingga said...

alhamdulillah kan Rara :)

NUR RAIHANAH said...

Bukan selalu jumpaa yang camni kan.. Ada tu bukan takat bau je, tengok warna pun yaa Allah, tak selesa..

ameris said...

alhamdulillah... raaa, beli telekung letak je kat surau tu, tp jgn laa buh nama safuraonline plak... [rindu rara]

CikNaa said...

haa memang ada tapi tersangat la jarang jmpe..huhu

idzwa kamaruddin said...

ERR..AKAK kene kat kg baru kedai mkn western femes tu...ya ampun..tempat amik air wuduk pun berlumut dan telekung berbau hamis.huwaa..tak kusyuk solat!

Yana Libra said...

bagusnya...mmg susah nak jumpa skang.
dlm kete mmg standby telekung sbb susah nak jumpa telekung bersih..huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

susah skg jumpa yg bersih.. alhamdulillah

lynndAmya said...

Salam, wahh sy pun teruja jugak tgk..besar pahalanya klw sedekah telekung, and uci telekung2 wakaf tu, insyaAllah..

btw, birthday awk hari ni ya? sy bace kat blog kak diana tadi, dia wish dlm entry..hehe, and, birthday kite same lah, sy pun hari ni jugak! hehe :D

Liyana said...

best kan.. ada surau tu kemain cantik,.. tp telekung nye ya rabbi nak pengsan hahaha

Melissa Muklis said...

memang senang hati kalau jumpa telekung bersih dekat surau.. kadang-kadang ada sesetengah surau, telekung tu dah berkulat pun masih simpan lagi tanpa ada telekung baru.. -_-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...