10 October 2015

NAK KURUS? pergilah JUMP STREET

Malaysia Jump Street KL


Pertama kali aku tengok Jump Street ni di IG Nora Danish, macam best macam best, tapi malas nak amik tahu pasal tempat tu pun. Konon-konon tempat tu mcm tempat lepak retiss je, but tidak sama sekali. Rupanya ramai yang dah pernah jump jump kat sana, aku je lambat! hahaha. Last-last dapat invitation bersama-sama blogger lain untuk ' try ' tempat ni. huaaaa EXCITED! aku awal awal dah bagitahu Princess, laki aku siap bukak Youtube lagi, tengok cara jump, hahaha. #poyo

Pepagi aku dah bangun sbb over excited, but Princess mcm biasa lah, not a morning person, so liat sikit, sambung tidur dalam kereta. Dalam WA group dorang tak habis-habis pesan supaya all bloggers bawa socks masing-masing, BUTTT! guna ke tidak socks tu? joms baca sampai habis.

jump street Malaysia
yeay we are here!

Cara KURUS dengan mudah


Masa sampai je dalam ni, aku like, whoaaaa, cantiknya, besarnyaaa, terujanyaaaaa, sbb serius ini first time aku pergi tempat mcm ni, aku datang siap pakai jeans lagi, hahaha, sbb takde track suit yg lawa, but its okay as long as u selesa, jangan jadi mcm org tu, datang jump pakai Khakis, then KOYAKKK! hahaha. dah mcm cite P.Ramlee dah, but u don't worries, sbb seluar ada dijual di sini, standby je duuiitttt~

Malaysia’s first indoor trampoline park
JumpStreet Trampoline Parks are an amazing urban playground for adults and children alike, with hundreds of interconnected trampolines from the floor right up the walls and multiple jumping attractions at every venue - It doesn’t matter if you’ve never jumped on a trampoline before – you’ve got to try Asia Largest Trampoline Parks and experience the thrill of Defying Gravity. Come with your friends and/or your family and enjoy the thrill of flight at Malaysia’s ONLY indoor trampoline parks. 


Kenapa aku kata boleh kurus hanya dengan melompat? 10 minit korang lompat, bersamaan 10 minit berlari atas thread mill, kalau lari mst stress kan? tapi bila lompat, ko takkan stress, ko mst happy! percayalah cakap aku! hahaha.

Sampai je sini, korang kena check-in, bayar jumlah per hour yang korang nak main, kami tamak tau, mintak main 2 jam, tapiiiiiiiiiiiiiiii, sejam pertama, semua dah surrender, hahahaha, peluh dia, perghhh! MASAM! hahaha. tapi mmg rasa segar sgt badan, sbb peluh keluar mencurah-curah. Masa kami datang Ahad lepas, ramai jugak yang training dan buat excercise group di sini, like JK1M by Kevin Zahri tu dan ada jugak group-group lain.

Nanti korang akan diberi tag yang berkaler-kaler, 1 kaler means 1 jam, if pakai 2 kaler, means 2 jam korang boleh main, setiap sejam, mereka akan annouce yang masa sekian sekian telah tamat, so boleh balik.kihkih. Masa daftar, korang juga ' wajib ' beli socks KHAS Jump Street, berharga RM5, dr size XL sampai lah size XXS untuk anak korang, korang tak boleh pakai socks biasa tau, sbb sock biasa tu licin, socks khas mereka ada GRIP. so korang takkan tergelincir.


Di sini perihal safety sangat di titik beratkan, locker, water dispenser, toilet yang selesa, Cafe sume ada dalam ni, so tak perlu risau, OH YA, Surau pun ada ye! hehe.

jump-socks

For Beginner Jumper


IF korang kali pertama datang sini, tak perlu risau jika tak pandai nak lompat, mereka akan bagi sedikit talk di main court nanti, mereka akan guide kita mcm mana cara jump yang betul dan mcm mana cara nak mendarat dengan betul, yang penting, WAJIB warming up dulu tau! kalau tak, habislah semua cramp!

Kami di guide oleh LIA, untuk pengetahuan semua, semua staff disini sangat terlatih dan ada sport background, ada juga yang atlet. If korang hantar anak korang masuk class ( Jump Academy ) disini, dan if anak korang ada potensi yang besar, mereka akan hantar anak korang masuk competition, hah! bukan sekadar lompat tau, tapi ada hasil. Masa aku tengok lia tunjuk cara lompat, aku mmg kagum gila dengan dia, serius mmg dia dh PRO! kami je tak habis-habis asyik gelak jeee.hahaha.


Lepas Lia tunjukkan cara jump yang betul, kami pun mula lah jump tak tentu hala, hahaha, best sangat-sangat! mmg fun! sejam pertama mmg aktif, lepas sejam, semua cari airrrrrrrrrrrrrr~ hahaha. Nasib ada Cafe. Semua tempat kami try kat sana Main Court, Foam Fit, High Performance, Big Bag, The Wall,Dodge Ball, The Cage, Slam Dunk. TAPI aku tak main semua, aku tengok je dan jaga princess, hahaha, adoiii aku asek gelak je, tak boleh blah!


Selain dari jump jump jump, ka sini boleh juga buat aktiviti lain tau, like BIRTHDAY PARTY, party tupperware hahaha, Jump Aerobic dan lain lain lagi, untuk harga, nanti aku bagi tahu kat bawah ye. But seriously mmg aku suka tempat ni, Princess lagi lah suka! hahaha. sampai kan tak sempat sampai rumah, dah ternganga berdengkur dalam kereta.hehe. InsyaAllah nak datang lagi nanti, sejam pun dah cukup dah, dan jika korang jadi ahli, lagi murah tau! nanti visit website dia ok!


Nak tengok video LAWAK aku melompat, follow IG @safurara


Harga (termasuk GST)

Off Peak RM22/person
Peak RM27/person
(kanak kanak bawah dua tahun FREE, atas dua tahun harga SAMA)
Stokin Grip RM5/sepasang

*off peak (Isnin-Rabu)
*peak (Khamis-ahad & Public Holiday)

Multi Visit Pasess
5 Visit RM90/person
10 Visit RM170/person

Waktu Operasi :
Ahad-Khamis 10pagi - 9malam
Jumaat & Sabtu 10pagi - 10malam

Jump Street KL - Asia's Largest Trampoline Park
Alamat : No.8a, Jalan 13/6, Seksyen 13, 46200 Petaling Jaya, Selangor (next to Jaya One Mall)
Facebook : JumpStreetAsia
Instagram : JumpStreetAsia


APA LAGI TUNGGU! JOM MAK MAK! bahahaha.
xoxo ♥

5 comments:

LM said...

Wahh menarik.. Yang penting peluh keluar dgn cepat. Moga byk lg tempat2 camni dibuka dan bg harga berpatutan agar org yg ramai ank cam akk blh beridah bawa ank lompat2. Mesti seronok ..

PinKy MoMMa said...

tempat best utk bergelak gelak dan bersenam hahahahaaha..ra jom repeat jommmm

mas saari said...

wahhh best!
kena bwk anak² pergi ni..

emalin mohd said...

Bawa anak best ni. Sure diorang excited untuk melompat-lompat..

dalila said...

wahhh..seghonoknyeee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...