08 October 2015

Tahniah Suami Kerana Pertama Kali Surprise Menjadi

Safura TURNs 18


Alhamdulillah kerana aku masih bernafas pada hari ini 7 october 2015. Itu sudah cukup bermakna buat aku. Allah telah meminjamkan 28 tahun usia buat aku. Bukan masa yg pendek, panjang bagi aku. Aku harap, ' hadiah ' ini Allah dapat pinjamkan lebih lagi buat aku.

Aku taknak meminta hadiah berjuta, cuma aku terus ingin meminta, supaya Allah terus sihatkan tubuh badankan, Allah kuatkan diri aku, kuatkan jiwa, kuatkan iman aku. Aku juga berharap agar Allah sentiasa murahkan rezeki aku, moga Allah selalu datangkan insan insan yg baik untuk aku. Aku juga ingin orang orang disekeliling, selalu menyayangi aku.

Aku berdoa agar Allah selalu mengampunkan dosa dosa aku, dan selalu membawa aku ke jalan yg benar. Semoga Allah membimbing suamiku, Imamku agar suami aku dapat memimpin aku menuju ke Syurga yg kekal abadi.

Mungkin permintaan aku mcm, elehhhh klise punya ayat, hahaha. tapi deep in my heart, ini lah permintaan sebenar aku. aku tak mintak handbag, jam tangan, minyak wangi, aku tak kisah dengan ' material ' sbb aku pun tak dibesarkan dalam keluarga yang kaya, cukupkan kami ' kaya ' dengan kasih sayang, itu dah cukup buat aku bahagia.

Untuk permintaan di dunia, cukuplah jika aku dapat luaskan pernigaan aku, doakan aku murah rezeki, dan sihat tubuh badan, aku nak sangat luaskan pernigaan aku, tak kira lah perniagaan apa juga, supaya nanti bila aku ada duit lebih, boleh lah aku membantu keluarga, dan membantu mereka yg memerlukan. Amin.

Aku bukak mata pagi tadi, jam bunyi 6.30am, bingkas aku bangun, tak sabar aku nak solat subuh, tak sabar untuk aku menadah tangan, berdoa dan berterima kasih pada Allah. Mengalir juga setitis dua air mata aku, aku rasa, takde apa yang aku nak, Allah tak makbulkan. Kerdil sangat aku rasa. sedihnya Ya Allah. semoga Allah terus memberkati kita semua.

Terima Kasih Suami for surprise last night, aku serius ingat takde kek untuk aku, sbb kami dah puas mkn kek dr bulan lepas, hehehe. Rupanya masih ada birthday kek untuk aku. Terharu sangat rasa. terima kasih sayang, kerana selalu jadi yang terbaik untuk aku.

Terima kasih Family for all wishes, terima kasih kawan kawan for all Doa's terima kasih tak terhingga, aku Amin Amin Amin, and one thing yang aku paling tak sabar nak tunggu, have someone wanna share my date today!!! Adik ipar aku dah warded pagi tadi, dah nak bersalin, semoga dipermudahkan, TAK SABAR nak cium bau baby!!!


p/s : ni entry dalam draft, dah taip semalam, tapi tak publish.hahahaha

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Bila Suami Berjaya Buat Surprise


Aku ingatkan itu jelah surprise buat aku, kek sebiji di tengah malam, rupanya semalam petang ada lagi 1 surprise, seyes cakap, laki aku ni kalau buat surprise, sokmo tak menjadi.hahaha. tapi kali ni sangat menjadi. Tahniah suamiku! hahaha

Kami mmg dah plan, petang semalam lepas aku balik kerja, dia nk belanja aku makan Sushi King, once Zanmai dah xleh makan, so kita balik semua lah ke Suhshi King, so sesampai je kat rumah, aku naik bilik jap, nak ambil pencuci muka, risau x sempat nak Magrib nanti, boleh Magrib tengah jalan je. so aku naik lah bilik, aku tak tau bila masa dia masukkan bunga dalam bonet kete.

Sebelum pergi makan, kami ke kedai Bakery dulu, sbb nk beli bahan buat Pavlova, lepas tu baru nak pergi hospital tengok anak buah-buahan baru. sampai je kedai bakery, laki aku kata, tolong jap ambil selipar sayang dalam bonet, malas lak pakai kasut g spital, aku like, errr ok lah, sbb dia mmg letak selipar di dalam bonet, aku bukak bukak je bonet, aku nampak something yg pelik. aku gelak gelak lah, apekah ni, pas tu dia pandang aku dr side mirror, dia senyum.hahahahaha SOOOO SWEETTT! rasa nak g comolot kat situ.hahahaha. Seyes sangat TERHARU! laki aku masa pernah suwet suwet gini wei, dia mmg jenis tak pandai. hahaha. Thanks syg for ur effort, seyes TQ sgt sgt.

aku pesan kat dia sebelum birthday aku haritu, sayang tak payah lah beli bunga ke hape kat eb, membazir je semua tu. dia diam je, lagi pun bunga bukan boleh makan. tapi bila dapat bunga, pompuan mana tak suke wei! gila lah! hahaha.

dapat lah semalam 3 kuntum rose yang bermaksud ' I LOVE U ' hehehe dan 2 ketoi Ferrero Rosche, hahaha. lambang Cinta Sejati, amboi sgt! aku semalam sempat record semula kejadian tu, masa aku record tu, aku tak ambil lg bunga dr bonet tau, hahaha. video aku amik bunga dr bonet tu mmg betul betul. aku kan HP sentiasa di tangan.hahaha. #gigih


Sharing Birth Date with my Niece


Lepas kejadian seprais seprais tu, kami terus ke Hospital Ampang, melihat satu lagi seprais.hehehe. Adik Ipar aku dah selamat bersalin seorang lagi baby girllllll! so nenek Intan ada 4 orang cucu perempuan! hahahaha. Baby lahir seberat 3.4kg secara normal, adik ipar aku tu kecik je, beranak baby 3.4kg secara normal, aku mmg tabik lah! i still can imagine.

Welcome to the world baby! u are sharing ur birth date with me tauuuu! nanti sambut buffday, kena selalu ingat makngah okay! dah lah pipi mcm pau! hahaha. haih gerammmmm! comels sgt! harini mcm xde mood nak keje,

fresh from oven
lepas tengok baby, kami terus ke Sushi King, Oh lupa nak bgtau, kat hospital Ampang, budak bawah 12 tahun tak boleh masuk tengok baby, sbb ada 1 kes, budak kena HDMF, masuk wad, then habis semua baby dalam tu kena HDMF. hish kesian kan!

Semalam aku banyak gila makan sushi, hahaha, dapat mkn soft crab, sedapnyaaaaa! thanks syg for all surprise and birthday treat! TQSM, love u sayang! u are an awesome husband! and aku tak sabar nak tunggu ' hadiah ' aku lagi satu, insyaAllah harini sampai, that will be my new addiction.hahaha.

addicted!
papa nak suap ibuu, dia sibuk nak!
Happy Birthday to My self! i Love my self! Be your self! ♥

8 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sanah helwah Safura..
Semoga dipanjangkan usia, rezeki yg murah, sihat tubuh badan..

Seronoklah en hubby bila suprise tu menjadikan :D

idzwa kamaruddin said...

yeayyy suka suka suka! ;)

Melissa Muklis said...

bestnyaa dapat seprais bungaa.. hehe happy belated birthday ! :D

mrs kayrul said...

Comel je surprise tu...moga terus panjang umur dan berjaya dlm apa jua bidang ko ceburi

Diana Rashid said...

amboi2..romantik sangat ni aih...senyum2 akak baca...heheh..hadiah berganda tahun ni punya harijadi..kan??

::EIDA:: said...

happy besday rara! hehehe

nini said...

Alolololo,,...suwitnya...paling suwit bila suprise menjadi.....hihihi

Yana Libra said...

bestnye dpt suprise~ :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...