Image and video hosting by TinyPic

11 November 2015

bila NEKAD nak diet semula

Diet Cara Sihat


Semalam dah up satu entry pasal cara meningkatkan metabolisma, harini kami meneruskan misi. hahaha. berpakat dengan officemate, masing-masing pon nak mula diet semula, sume mcm kelaut sangat dah.hahaha. Kali ni kami memilih untuk diet cara sihat. No stall food ( kalau boleh ) semua masak sendiri, no pills, no crush diet. sume slow slow and steady je. hehehe. good luck lah! kofkofkof.

Semalam aku dah timbang berat, baru lepas makan masa tu, 63kg! huaaaa. gemoknyaaaa! bila lah nak nampak huruf 5 ni. Mcm tak nampak gaya jeee. Tapi takpe, kita cuba sehabis boleh.

ni jelah pon yg aku suka.

Untuk breakfast kami mmg selalu mkn kat opis je, minum apa yg ada, mmg selalu cereal and biskut je, kul 12 kami akan keluar cari makan, tapi esok, kami nak mula masak sendiri kat office, office kami complete ada semua perkakas, so gigih lah aku beli bekas stainless steel, nak masak sup sup, ala simple simple je, kalau nak mkn ikan ke apa, siap siap foilkan dari rumah, sampai office, grill kan aje. semangat neh masing masing! hahaha. aku siap beli oat, kalau xnak nasi, boleh makan oat je dgn sup.


Alang-alang dah masuk tesco, singgah Mr.Diy skali, beli mainan untuk Princess, beli yg simple-simple je, busy book tu ntah bila aku nak start buat pon tak tau! Princess bila tgk video busy book kat you tube, asek cakap " ibuu kakak nak yg macam ni " haha. ok anak, nanti ibuu buat okay, main ni dulu.hahaha.


Lepas tu cari sabun untuk kulit aku yg allergic ni, hmm mcm mcm sabun lah aku cari, tapi tak jumpa yg sesuai, td jalan jalan tmpt sabun, jumpa yg ni, Franch Neem Soap, boss aku pakaikan anak dia franch oil ni, tp aku x jumpa oil, aku jumpa sabun je, okaylah, try sabun dulu, katanya paraben free. kalau best nanti aku cerita dalam ni okay!


Semoga diet pemakanan sihat kami berjalan lancar, Amin! jom ah join skali! hehehe. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. wawawa..gud luck rara!
    dietku dh hancusss..xde diet bendee..cume skip mkn mlm je..

    ReplyDelete
  2. wahhh diet tak hajak!! meh la diet sesama!! chaiyokkk dik..u can do it :)

    ReplyDelete
  3. Saya pun nak start diet ni..good luck!

    ReplyDelete
  4. nak sambung diet jugakkkkkkk..

    ReplyDelete
  5. good luck rara...
    azie pun nak join gak diet hihi

    ReplyDelete
  6. Good luck rara..
    Ahkak pun xtahu la bila blh jmpa angka 5 nih..huhu

    ReplyDelete
  7. ya..!! marilah kita berusaha sekuatnya...!! hahahahaa.. :)

    kembalikan zaman kanak-kanak, main masak2.. kikikikii..

    *esok nak masak apa..? cewaahhh..*

    ReplyDelete
  8. apa yang aku dapat belajar dari org yang nak berdiet adalah jangan percaya kalau dia cakap nak berdiet. percaya 3 hari je takpe.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com