Image and video hosting by TinyPic

27 November 2015

Luna Kurung Minimalace - Simple and Sweet

Baju Kurung Moden 2015


Ahad last week cousin laki aku buat birthday anak dia, plus neneknya buat kenduri doa selamat skali untuk pergi umrah, MIL aku dgn adik adik ipar dia akan menunaikan umrah sekali lagi, Isnin ni nak berangkat dah. So buat lah kenduri-kenduri sikit.

Aku receive Luna Kurung ni dah lama, tapi tak tahu nak pakai pegi mana, so masa ni lah nk pakai.hehehe. Nak buat pakai g kerja, sayang pulak. hehe. #dahbiasapergikerjapakaibajuburuk. hahaha.

Aku suka sgt LUNA KURUNG dari Minimalace ni sbb dia sangat sweet dan simple, tak sarat, xde bunga xde apa apa. kdg kdg aku suka baju yg sarat, kdg kdg suka yg simple cm ni je, aku pilih warna gold, tapi mcm brown brown pun ada. mcm aku, aku amik size M, M ok lah dgn aku, cuma maybe aku kena diet sket. hahaha. Ingat, jgn pakai baju besar dr size badan kita tau, nt nampak gemuk.

Baju kurung moden 2015
wudhu friendly
Baju ni senang nak gosok, material dari Velvet Satin, dan jugak yg bestnya, dia Wudhu Friendly, skrg banyak dah baju-baju gini kan, senang nk amik wudhu. #melikeysomuch

Instant shawl

Oh ya, Shawl aku jugak dari Minimalace, Minimalace Plus. Gila best shawl ni wei! High Quality Heavy Chiffon, jenis senang nak bentuk, senang gosok. aku suka sbb bukan jenis shawl yg lembik gitu. Aku pakai shawl ni mcm style shawl dua muka tu. sbb now dh malas lilit-lilit. nak tutorial ke? nanti lah eh~ hehehe.

Calissa Shawl Product details - RM30


Minimalace's signature Calissa shawl is back with high-quality heavy chiffon. It is a long shawl with curve finish at both ends. We advised you to hand wash the shawl in cold water with mild detergent.

Types :

- Rolled Hem
- Curve finish on both ends

Measurement :

- Length of shawl : 200 cm
- Width of shawl : 70 cm

Kurung moden 2015
untuk mak-mak pon sesuai,sambil gendong anak.haha

Luna Kurung Product details - RM179

Simple never look this good. We use velvet satin for the smooth and sophisticated finish look. Luna Kurung can be worn for any occasion, just pair it with a necklace and you're good to go.

- Velvet Satin

- Wudu' Friendly

- Machine Wash

sesuai untuk bridesmaid

SPECIAL FOR SAFURA ONLINE DIARY READERS
Discount when u buy Luna Kurung at Minimalace website or walk-in butik 
mention - #LUNABLOG then get LUNA KURUNG just RM155 ONLY!
whoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

new release, Minimalace Balqis Kurung! whoaaa

B-9-1 Jalan Serai Wangi G 16/G Alam Avenue Section 16, 
40200 Shah Alam, Malaysia

03-5523 4408

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. cantik baju ni sesuai ngan rara...

    ReplyDelete
  2. Cantik.. Sesuai sgt dgn rara

    ReplyDelete
  3. Cantik sangat macam nak grab satu. Banyak sangat nak attend majlis.

    ReplyDelete
  4. Rara cantik..pakai apa pun nampak cantik...

    ReplyDelete
  5. gojesssssss..
    cantik sgt rara..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com