Image and video hosting by TinyPic

23 November 2015

Telekung Kanak-Kanak Cantik dan Murah

Cara Mengajar Anak Solat


Minat solat ni sebenarnya kita kena pupuk, dari umur 6bulan lagi, anak-anak ni dah cuba sedaya upaya untuk ' meniru ' apa yang kita lakukan, sama ada baik atau buruk, dia mmg akan meniru. Princess kalau dulu, aku panggil papa dia " sayang " dia pon panggil " sayang " jugak.hahaha.

Bab solat pun sama, Princess selalu mengikut kami, masa dia kecil, dia tak mintak untuk pakai telekung pun, tapi dah besar-besar ni, dia mintak nak pakai telekung, ' nak sama mcm ibuu ' dia kata. Sampai aku pakaikan dia telekung aku, besar gabak, kesian dia.hehehe.

Lepas tu aku carikan telekung untuk dia di Jalan TAR, suka sangat lah dia. tp telekung tu dah makin singkat, sbb dia dah meninggi, hehehe. Aku pun meneruskan misi mencari telekung lain untuk keselesaan Princess.


IEM Creation


Lepas tu ternampak telekung di IEM CREATION, whoaaaa cantiknyaaaa, telekungnya cantik, warna pun menarik, siap ada LACE lagi, telekung ibuu pun takde lace tau! hehehe. Aku pilih warna hijau untuk Princess. Telekung dari IEM Creation ni kan, mmg akan padan je dengan anak korang, Princess umur 3 tahun kan, mmg elok je untuk Princess, tak labuh, tak singkat. Telekung dari kain lycra, tak jarang, dan sangat selesa. Suka sangat lah anak dara tu, bukak plastik terus pakai, terus solat! sabar jelah! hahaha.

Telekung kanak-kanak



Harga telekung ready made dari kak Im ni sangat lah murah! mmg mampu milik lah bagi aku. Aku diberitahu, kak Im ni jual murah-murah, cantik-cantik gini sbb dia nak galakkan budak-budak sukakan Solat, rajin-rajin solat, budak-budak ni kita kena pupuk minat dia, betul x?

Mcm Princess, dia suka sgt ikut aku solat, bila ada telekung, lagi dia suka, tapi solatnya 1 rakaat je, hahaha. Tapi takpelah, sekurang-kurangnya dia tau, dia faham, bila azan, kita kena solat, kena jumpa Allah. kdg-kdg bila dah azan, tp kami buat x tau je, kena marah dengan dia, kena paksa suruh solat.hahaha. Malu gila dengan anak.

Harga Telekung dari IEM Creation :

Telekung Safiya :

1 - 2 tahun RM25 
3 - 5 tahun RM30 
6 - 8 tahun RM35 
9 - 12 tahun RM40

happy kid!
Korang jangan lupa belikan 1 untuk anak dara korang okay! murah sangat dah ni aku rasa, kena dengan kualiti dan kain dia, warna pun cantik-cantik, nanti aku nk beli yang warna purple pulak.hehehe.

warna yang ada.

Tempahan Baju Kurung Murah


Selain telekung, kak IM jugak menerima tempahan baju kurung, jubah untuk dewasa, kalau korang friend dan follow kak IM ni, mmg naik gila tgk kain yang dia upload tu, dah lah cantik, ikut trend, upah pun murah! aku suka lahhhhh! nanti aku nak try tempah jugak dgn kak im. Zaman skrg ni takyah susah susah, ko pos je baju ko tu! senang! nanti dah siap, dia pos kat ko balik. hehehe.

Iem Creation juga sedia menerima tempahan menjahit -

baju kurung biasa/moden/pahang/riau jubah/dress/blouse/skirt wanita dress/skirt kanak-kanak jubah/baju melayu lelaki dan macam-macam lagi

Tempahan di sekitar Bandar Seri Jempol, Bahau, Batu Kikir atau Pasoh, boleh menghantar kain tempahan terus di rumah tailor sendiri : Iem Sarimah 012-9777417
Tempahan di sekitar Putrajaya, boleh menghantar kain tempahan melalui wakil Iem Creation : Zana Adieyza 013-6065246

*Penghantaran melalui pos juga diterima dengan menghantar baju contoh kepada Iem Creation.
Cara menjahit telekung kanak-kanak
baiknya kak IM, siap buat tutorial telekung lagi.
Jangan lupa follow :

Facebook - Iem Sarimah 
Fanpage - Iem Creation 
Instagram - iem_creation
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. Nak tempah baju tapi jauhnya dari rumah...kita tader anak perempuan.

    ReplyDelete
  2. cantik aa telekung huhu
    and yes good princess there <3

    ReplyDelete
  3. comey princess ...
    aku pun ada jual telekung juga dewasa dan kanak-kanak homemade .... selesa dan kemas ....

    ReplyDelete
  4. anak saya lelaki..huhu

    skang sibuk nak pakai telekung sebab tgk ibu dia.. :p

    ReplyDelete
  5. nak beli satu la yang warna putih..untuk maisara pkai kat rumah..yang sekolah agama punya kena pakai yang kain kapas punya..tak boleh paki yang kain jenis ni.ustazah tak bagi katanya..

    ReplyDelete
  6. wahhhhcantik macam nak beli jeee tuk anak sedara tiga2 pompuan

    ReplyDelete
  7. alahaiiii..comeinye princess..sejuk perut rara..

    ReplyDelete
  8. Tq rara.. Tak sangka murah harganya dan blh antar tempah dkt dah dgn umah mertua akk di bahau

    ReplyDelete
  9. Salam..klau saya nk tempah telekung untuk.kanak2 umur 2 tahun boleh? Tapi saya tinggal kat spore

    ReplyDelete
  10. Salam..klau saya nk tempah telekung untuk kanak2 umur 2 tahun boleh ke? Tapi saya tinggal kat Spore

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com